Dag 1. Hemorten – Bratislava
 Vi flyger till Wien och fortsätter därifrån till Slovakiens huvudstad. Vi checkar in på centralt belägna fyrstjärniga hotell Falkensteiner, med slottet och gamla stan på bekvämt gångavstånd. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Bratislava
Efter frukost på hotellet går vi på en guidad stadsrundtur och får se några av Bratislavas många sevärdheter. Staden är en av Europas mindre huvudstäder, med 462 000 invånare. Dess strategiska läge vid Donaus bördiga strand gjorde den till ett viktigt handelscentrum på medeltiden och den bär på en färgstark historia. Alldeles i närheten av hotellet ligger Michaelsporten som är den enda bevarade porten från Bratislavas gamla befästning från 1300-talet och en av stadens äldsta byggnader. Från samma tid är Sankt Martinsdomen i gotisk stil, krönt med en 300 kg tung förgylld krona för att markera dess status som kröningskyrka under tiden då Bratislava var Ungerns huvudstad (1526–1786). I det rosa biskopspalatset byggt på 1700-talet, Primaciálny, har numera stadens borgmästare sitt kontor. Det spektakulära Grassalkovichpalatset, byggt i sen barockstil och officiellt residens för Slovakiens president, är en annan välkänd byggnad. Efter den guidade turen är det lunch och eftermiddag på egen hand. Passa på att utforska gamla stans pittoreska gränder och färgglada hus med kaféer och butiker.

Dag 3. Bratislava
Denna dag har du helt till ditt eget förfogande. Det finns att antal mysiga julmarknader att utforska. Vid Stora torget i gamla stan, Hlavné námestie, ligger en av de populäraste och mest välbesökta. Här kan du köpa centraleuropeiska specialiteter till bra priser. Torget är omgärdat av äldre byggnader, och besöker du tornet i det gamla rådhuset har du en magnifik utsikt över marknaden. På rådhusets gård hittar du också stånd som främst säljer slovakiskt hantverk men även glögg. En kort promenad därifrån ligger Hviezdoslavs torg. Detta torg är större och har fler stånd. Här kan du köpa något att äta men också souvenirer och julsaker. Den gamla saluhallen deltar också i julruschen. Bratislava slott, som ligger på en 100 meter hög kulle, har sin egen julmarknad. När du är där, ta tillfället i akt att besöka museet och beundra utsikten över Donau, Karpaterna och gamla stan.

Dag 4. Bratislava – Hemorten

Frukost och utcheckning. Vi åker till Wiens flygplats för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 935:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Bratislava

Wien & Salzburg

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se