Dag 1. Hemorten – Budapest
Vi flyger till Budapest. Vid flygplatsen hämtas vi upp av vår lokala reseledare och åker in till centrala Budapest, där vi checkar in på fyrstjärniga Danubius Hotel Astoria. Budapest är egentligen två städer, belägna på varsin sida om floden Donau, som slogs samman i slutet på 1800-talet. Stadsdelen Buda på Donaus västra sida är pampigast, men även Pest, på den östra sidan, är rikt på imponerande arkitektur och monument. Här finns något för alla – shopping på gågatan Váci utca och ett stort urval av restauranger, museer och vackra miljöer.

Dag 2. Nyårsafton
Efter frukost gör vi en guidad rundtur i Ungerns huvudstad, en av de mest välbevarade i Europa. På Buda-sidan ser vi slottshöjden, Mattiaskyrkan och Fiskebastionen. I Pest passerar vi bland annat Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan. Efter turen har vi resten av dagen till eget förfogande. Om vädret tillåter finns det möjlighet att göra en båttur på Donau och se staden ur ett annat perspektiv. Reseledaren ger gärna tips på aktiviteter.

På kvällen bjuder hotellet in till en lyxig sexrätters galamiddag med dryck för att fira in det nya året. Från klockan 23 är vin, öl, sprit, drinkar, läsk och mineralvatten helt fritt i baren.  Vid tolvslaget dukas det upp en midnattsbuffé.

Dag 3. Nyårsdagen
Nyårsdagen är ledig för eget utforskande av Budapest. På Miniversum har ett femtiotal av Ungerns vassaste miniatyrexperter bland annat byggt upp en modell av Budapest, allt i skala 1:100. Ungerska Nationalgalleriet visar tavlor och skulpturer från 18- och 1900-talet, men även samtidskonst. Hälsobringande bad är en gammal ungersk tradition och det finns ett stort antal badhus i Budapest. Stadens varma källor möjliggör bad utomhus året runt. Mest kända är Gellért- och Széchenyibaden, med bassänger både inom- och utomhus.

Dag 4. Budapest – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vår buss tar oss till flygplatsen för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · stadsrundtur i Budapest · nyårsmiddag inklusive dryck
Resevaluta: Ungerska forint
Speciellt: Vid bad på badhusen krävs att du har med egna tofflor. Vi rekommenderar att även ta med handduk.

Andra liknande resor:

Budapest

Budapest

I habsburgarnas spår

Budapest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se