Dag 1. Hemorten – Costa de la Luz
Vi flyger till Málaga och sedan vidare med buss  till staden Rota som ligger några mil norr om Cádiz. Området kallas Costa de la Luz, vilket betyder ljuskusten, och här finns inbjudande stränder. Vårt hotell Playa de la Luz ligger nära havet och här bor vi sju nätter. Samtliga kvällar serveras gemensamma middagar på vårt hotell.

Dag 2. Sevilla
Sevilla är en av Spaniens allra vackraste städer. Den är dessutom Spaniens fjärde största stad och har en historia som löper ända tillbaka till romartiden. Med vår lokalguide går vi en promenad som tar oss förbi Catedral de Santa María de la Sede, världens största romersk-katolska katedral. Vi ser även palatset Alcázar, Europas äldsta kungliga slott. Ta del av folklivet på gatorna där restauranger erbjuder tapas, smårätter, och traditionella spanska luncher. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3. Cádiz
Vi inleder dagen med en kort bussfärd till Rota där vi byter till en båt som tar oss till Cádiz, en av världens äldsta sjöstäder. På vår tur med lokalguide upptäcker vi de klassiska sevärdheterna. Vi passerar katedralen med sina olika arkitektoniska stilar, rundar torget Plaza de Mina, en gång en klosterträdgård med fruktträd, och vi beundrar de färgglada husen utmed promenaden vid havet. Kanske önskar man prova friterad fisk, den lokala specialiteten pescaíto frito, till lunch. Det sägs att brittiska sjömän uppskattade rätten så mycket att de tog med sig idén till hemlandet och skapade klassikern ”fish and chips”. Under eftermiddagen återvänder vi med båt och buss till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Costa de la Luz
Efter frukost ägnar vi resten av dagen till avkoppling och egna strövtåg. Kanske lockar en skön dag vid någon av hotellets pooler eller i spaavdelningen. Middag på kvällen.

Dag 5. Jerez de la Frontera
Efter frukost beger vi oss med buss till Jerez de la Frontera. Från Jerez kommer drycken sherry som fått sitt namn efter staden, och här finns ett stort antal sherrybodegor. Det sägs att invånarnas ständiga leende hänger ihop med doften från sherrytillverkningen. I staden huserar ridskolan, Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. Under vår dag i staden provar vi sherry på en sherrybodega och besöker ridskolan. Gemensam middag serveras på vårt hotell.

Dag 6. Gibraltar
Idag möter vi Gibraltar. Vi bjuds på en rundtur i minibussar med engelsk chaufför som kör oss runt på Gibraltars trånga gator. Ett av dagens stopp sker vid Herkules pelare, känt som ”världens ände”, där vi njuter en mäktig utsikt. Gibraltar är en brittisk kronkoloni, knappt sju kvadratkilometer stor. Makakerna, Europas enda vilda apor, är de största kändisarna. De gillar turister, så håll i väska och glasögon. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 7. De vita byarna
Som strödda på Andalusiens berg och åsar ligger de vita byarna, influerade av marockansk berberarkitektur. I byar som exempelvis Arcos och Grazalema finns historiska minnen kvar från morerna och romarna. Ibland är husen så tätt uppförda att de på avstånd liknar sockerbitar. Trånga gränder, kullerstensgator, barer och marknader skapar en härlig blandning av romantik, livsglädje och vardag. I en av dessa byar äter vi lunch som ingår i resans pris. Gemensam middag serveras på vårt hotell.

Dag 8. Costa de la Luz – Hemorten
Vi lämnar Rota och reser till flygplatsen i Málaga. Vi flyger till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 745:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vid sen ankomst ersätts middagen med lunch följande dag · på avresan 14/5 byter utflykterna dag 3 och 6 plats, dag 3: Gibraltar, Dag 6: Cádiz · på avresan 26/9 guidningen i Sevilla sker dag 4 istället för dag 2

Andra liknande resor:

Andalusien

Algarve

Costa del Sol

Vandring Andalusien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se