Dag 1. Hemorten – Cascais
Vi flyger till Lissabon och tar oss till bussen och vidare till Cascais där vi checkar in på hotell Vila Gale Cascais. Hotellet är beläget nära havet i närheten av hamnen. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Cascais
Efter frukost tar vår reseledare med oss på en upptäcktsfärd i det gamla Cascais som behållit sin genuina atmosfär. Fiskare kommer fortfarande in med fisk och skaldjur och tiden har i princip stått stilla i den gamla stadsdelen med pittoreska hus. Middag på kvällen.

Dag 3. Lissabon
Vi beger oss till Portugals spännande huvudstad vid floden Tejos mynning vid Atlanten och möts av vår lokalguide som tar med oss på en halvdagsguidning. Staden ligger på sluttningarna av en rad kullar och här finns många intressanta sevärdheter från olika epoker. Under eftermiddagen blir det tid för egna upplevelser innan vi återvänder till Cascais. På kvällen finns möjlighet att äta ute på någon av Cascais många restauranger.

Dag 4. Tillvalsutflykt Óbidos med vinprovning
Fri dag för egna aktiviteter. Besök Praia da Rainha som är en trevlig strand eller spatsera inne i stan bland gränderna. Middag på kvällen.

Vi erbjuder följande tillvalsutflykt:

Óbidos med vinprovning

Vi åker på en heldagsutflykt norrut. Vår buss tar oss till Caldas da Rainha och vi besöker en marknad med frukt, ost, keramik och andra lokala produkter. Efter marknaden fortsätter vi till Óbidos där vi får en guidad tur. Óbidos är en pittoresk medeltidsstad nära Atlantkusten. Innanför stadsmurarna finner man bland annat ett välbevarat slott och smala gränder med vita hus och blomsterprydda fönster. Här finns det tid för lunch på egen hand. Som avslutning på utflykten åker vi söder ut igen och besöker Quinta do Gradil för en vinprovning. Vi provar fyra viner med tilltugg. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 445:-

Dag 5. Cascais
Dagen står till ditt förfogande. Kanske vill du uppleva den förnäma badorten Estoril där kungligheter och adel roat sig under århundraden. Här finns fina stränder och förstås det världsberömda kasinot där det är fri entré. Från Cascais kan man promenera längs havet till Estoril, en behaglig vandring på cirka 3 km. Middag på kvällen.

Dag 6. Sintra och Kap Roca
Efter frukost gör vi en utflykt i området. Vi åker till Unescoskyddade Sintra med kungliga slott och palats. Stadens pittoreska gränder kantas av butiker och restauranger. Vi fortsätter till Kap Roca, Europas västligaste kontinentala punkt. Här får vi en vidunderlig utsikt över Atlanten. Som nationalskalden Luís de Camões skrev: "Där jorden slutar börjar havet". Middag på egen hand på kvällen.

Dag 7. Cascais
Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen äter vi vår sista gemensamma middag.

Dag 8. Cascais – Hemorten
Frukost och avresa till Lissabons flygplats för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 595:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 1/10 bor vi på Hotel Estoril Eden i Estoril. På samma avresa åker vi dag 2 buss t/r till Cascais för upptäcktsfärden med reseledaren.

Andra liknande resor:

Cascais

Lissabon

Alentejo

Golf Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se