Dag 1. Hemorten – Cascais
Vi flyger till Lissabon. Vår reseledare tar oss till bussen och vidare till Cascais där vi checkar in på hotell Vila Gale Cascais. Hotellet är beläget nära havet i närheten av hamnen. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Cascais
Efter frukost tar vår reseledare med oss på en upptäcktsfärd i det gamla Cascais som behållit sin genuina atmosfär. Fiskare kommer fortfarande in med fisk och skaldjur och tiden har i princip stått stilla i den gamla stadsdelen med pittoreska hus. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Lissabon
Vi beger oss till Portugals spännande huvudstad vid floden Tejos mynning vid Atlanten och möts av vår lokalguide som tar med oss på en halvdagsguidning. Staden ligger på sluttningarna av en rad kullar och här finns många intressanta sevärdheter från olika epoker. Under eftermiddagen blir det tid för egna upplevelser innan vi återvänder till Cascais. På kvällen finns möjlighet att äta ute på någon av Cascais många restauranger.

Dag 4. Cascais
Fri dag för egna aktiviteter. Besök Praia da Rainha som är en trevlig strand eller spatsera inne i stan bland gränderna. Middag på kvällen.

Vi erbjuder följande tillvalsutflykt denna dagen som behöver förbokas inför resan:

Utflykt Sesimbra
Vi åker buss till Sesimbra som ligger vid kusten nedanför Arrábidabergen. Här beundrar vi de vackra vyerna och därefter blir det tid för lunch på egen hand innan vi åker vidare till det berömda Azeitao-området. Här besöker vi en vingård och provsmakar deras viner. Pris 395:-

Dag 5. Cascais
Dagen står till ditt förfogande. Kanske vill du uppleva den förnäma badorten Estoril där kungligheter och adel roat sig under århundraden. Här finns fina stränder och förstås det världsberömda kasinot där det är fri entré. Från Cascais kan man promenera längs havet till Estoril, en behaglig vandring på cirka 3 km. Middag på kvällen.

Dag 6. Utflykt till Sintra och Kap Roca
Efter frukost gör vi en utflykt i området. Vi åker till Unescoskyddade Sintra med kungliga slott och palats. Stadens pittoreska gränder kantas av butiker och restauranger. Vi fortsätter till Kap Roca, Europas västligaste kontinentala punkt. Här får vi en vidunderlig utsikt över Atlanten. Som nationalskalden Luís de Camões skrev: "Där jorden slutar börjar havet". Middag på egen hand på kvällen.

Dag 7. Cascais
Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen äter vi vår sista gemensamma middag.

Dag 8. Cascais – Hemorten
Frukost och avresa till Lissabons flygplats för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 395:- · utflykt Sesimbra 395:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Cascais

Lissabon

Vandring Algarve

Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se