Dag 1. Hemorten – Reims
Vi flyger till Paris, och fortsätter till Champagnes huvudstad Reims. I denna charmiga stad där vi har närhet till både kultur, shopping, restauranger och champagnebarer bor vi centralt på Best Western Hotel du Centre de kommande fyra nätterna. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på närliggande restaurang Brasserie Excelsior.

Dag 2. Reims
Efter frukost ger vi oss ut tillsammans med vår lokalguide för att upptäcka staden till fots. Förutom sin champagne är Reims känt för sin magnifika gotiska katedral Notre-Dame de Reims. Katedralen som började byggas på 1200-talet är en av Frankrikes största kyrkor och var de franska kungarnas kröningskyrka. Fasaden är ett medeltida mästerverk och katedralen är numera med på Unescos världsarvslista. Vi ser också triumfbågen från romartiden, Taupalatset och Saint- Remibasilikan. Efter avslutad rundtur får vi tid att på egen hand äta lunch på någon av stadens trevliga restauranger. På eftermiddagen gör vi ett besök hos den berömda champagneproducenten Mumm där vi får en rundvisning inklusive provsmakning.

Dag 3. Utflykt Bouzy, Dormans och Passy-Grigny
Idag ska vi bege oss ut på landsbygden i Champagne, och efter frukost reser vi mot distriktet Vallée de la Marne. Vi åker dit genom Montagne de Reims och stannar till i byn Bouzy där vi besöker en snigelfarm. Vi får en rundvisning på gården och vi får även möjlighet att köpa med oss denna delikatess hem. Turen avslutas med provsmakning inklusive ett glas champagne. Vi reser sedan vidare mot Dormans där vi på egen hand får upptäcka den lilla byn. Här hittar vi Parc du Château som är en liten minnespark över de miljoner soldater som dog i skyttegravarna under första världskriget. Vi åker sedan vidare till Passy-Grigny. Här gör vi ett besök på Dom Caudron där vi får en rundvisning inklusive provsmakning.

Dag 4. Champagnevägen och Épernay
Frukost på hotellet och sedan reser vi längs med den berömda champagnevägen till Verzy där vi får en rundtur på Champagne Etienne Lefèvre. Vi provsmakar två glas champagne och får också prova på delikatessen pâté-croûte. Efter avslutad rundtur åker vi till Épernay där vi får möjlighet att på egen hand utforska champagnestaden. På Avenue de Champagne ligger champagnehusen tätt och några av de välkända namnen som Moët & Chandon och Mercier hittar vi här. Under sen eftermiddag åker vi tillbaka till Reims och vårt hotell.

Dag 5. Reims – Hemorten
Frukost. Vi beger oss mot Paris flygplats där vi tar flyget hem.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Champagne

Vinskörd

Kryssning Frankrike

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se