Dag 1. Hemorten – Reims
Vi flyger till Bryssel. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi fortsätter mot Champagnes huvudstad Reims. I denna charmiga stad där vi har närhet till både kultur, shopping, restauranger och champagnebarer bor vi centralt på Hotel Ibis Reims Centre de kommande fyra nätterna. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på närliggande restaurang Brasserie Excelsior.

Dag 2. Reims
Efter frukost ger vi oss ut tillsammans med vår lokalguide för att upptäcka staden till fots. Förutom sin champagne är Reims känt för sin magnifika gotiska katedral Notre-Dame de Reims. Katedralen som började byggas på 1200-talet är en av Frankrikes största kyrkor och var de franska kungarnas kröningskyrka. Fasaden är ett medeltida mästerverk och katedralen är numera med på Unescos världsarvslista. Vi ser också triumfbågen från romartiden, Taupalatset och Saint- Remibasilikan. Efter avslutad rundtur får vi tid att på egen hand äta lunch på någon av stadens trevliga restauranger. På eftermiddagen gör vi ett besök hos den berömda champagneproducenten Mumm där vi får en rundvisning inklusive provsmakning.

Dag 3. Utflykt Try-Dormans och Passy-Grigny
Vi börjar dagen med frukost på vårt hotell. Idag ska vi bege oss ut på landsbygden i Champagne och vi reser mot distriktet Vallée de la Marne. Vårt första stopp blir den lilla byn Try-Dormans där vi besöker en snigelfarm. Här får vi en rundvisning på gården och vi får även möjlighet att köpa med oss denna delikatess hem. Turen avslutas med provsmakning inklusive ett glas champagne. Vi reser sedan vidare mot Dormans där vi på egen hand får upptäcka den lilla byn. Här hittar vi Parc du Château som är en liten minnespark över de miljoner soldater som dog i skyttegravarna under första världskriget. Vi åker sedan vidare till Passy-Grigny. Här gör vi ett besök på Dom Caudron där vi får en rundvisning inklusive provsmakning.

Dag 4. Champagnevägen och Épernay
Frukost på hotellet och sedan reser vi längs med den berömda champagnevägen till Verzy där vi får en rundtur på Champagne Etienne Lefèvre. Vi provsmakar två glas champagne och får också prova på delikatessen pâté-croûte. Efter avslutad rundtur åker vi sedan till Épernay där vi får möjlighet att på egen hand utforska champagnestaden. På Avenue de Champagne ligger champagnehusen tätt och några av de välkända namnen som Moët & Chandon och Mercier hittar vi här. Under sen eftermiddag åker vi tillbaka till Reims och vårt hotell.

Dag 5. Reims – Hemorten
Frukost. Vi beger oss mot Bryssels flygplats där vi tar flyget hem.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 475:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: 2020 flyger vi till Paris t/r och bor på Best Western Hotel du France. Dag 3 besöker vi en snigelfarm i Bouzy.

Andra liknande resor:

Champagne

Vandring Champagne

Paris

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se