Dag 1. Hemorten – Chianti
Vi flyger till Italien. När vi landat tar vår reseledare med oss till vår buss som tar oss till vindistriktet Chianti, Toscana. Vi bor fyra nätter på Hotel La Vecchia Cartiera i Colle Val d'Elsa eller Hotel Alcide i Poggibonsi eller Relax Hotel Aquaviva i Casole d'Elsa. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Heldagsutflykt Pisa och vinprovning
Efter frukost åker vi på en heldagsutflykt i Toscana. Det första stoppet är Pisa, den forna hamnstaden som är världsberömd för sitt lutande torn. På Mirakelfältet beundrar vi flera andra imponerande byggnader, såsom dopkyrkan och katedralen. Vi lämnar Pisa och fortsätter till en vingård som bjuder på vinprovning. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Heldagsutflykt Chiantidalen & vinfesten i Greve
Efter en trevlig frukost på hotellet åker vi på en avkopplande rundtur i hjärtat av Chiantidalen. Detta kuperade landskap med olivlundar, cypresser, vingårdar och medeltida byar fascinerar alla besökare med sin skönhet. Vi besöker vinfesten i Greve, en begivenhet som alla vinälskare bör uppleva. Här får vi tillfälle att ta del av Toscanas genuina smaker. Vi promenerar genom festområdet där vi får chans att smaka på många olika sorters viner. Under kvällen återvänder vi till hotellet för en gemensam middag.

Dag 4. Utflykt Florens
Efter frukost besöker vi konst- och kulturmetropolen Florens. Katedralen i Florens dominerar stadsbilden och utgör tillsammans med kampanilen och baptisteriet ett magnifikt arkitektoniskt mästerverk. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad genom denna berömda renässansstad och beundrar de intressanta sevärdheterna. Därefter finns det tid att upptäcka staden på egen hand. Gemensam avskedsmiddag.

Dag 5. Chianti – Hemorten
Frukost och avresa till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 5/9 byter dag 3 och dag 4 plats.

Andra liknande resor:

Genuina Toscana

Toscana mat & vin

Florens

Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se