Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – München – Schlögen
Vi flyger till München vid lunchtid. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Schlögen i Österrike. Vi checkar in på vårt Hotel Donauschlinge som ligger direkt vid floden vid den berömda Schlögenkröken. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Schlögen – Linz
Frukost och utcheckning. Därefter är det dags att påbörja vår första cykeltur. Vi lämnar Schlögen och cyklar utmed floden mot Aschach. Där öppnar dalen upp sig och vår resa fortsätter genom bördiga slätter. Vi passerar klostret Wilhering med sin vackra park innan vi trampar vidare den sista biten mot kulturstaden Linz och vårt Hotel Prielmayerhof. Gemensam middag på vårt hotell på kvällen. Cirka 50 km.

Dag 3. Linz – Ardagger Markt
Efter frukost är det dags att inleda dagens etapp. Vi cyklar genom lantlig jordbruksbygd och passerar flera små charmiga byar utmed floden. Vi gör ett stopp vid Mauthausen, som fungerade som koncentrationsläger under andra världskriget. Det var det första nazityska lägret som upprättades utanför det egentliga Tyskland och användes i första hand som arbetsläger. Här får vi tid till en stunds eftertanke innan vi fortsätter vår resa mot Ardagger Markt. Övernattning och middag på Gasthof Schatzkastl och Gasthof Schiffsmeisterhaus. Cirka 55 km.

Dag 4. Ardagger Markt – Emmersdorf
Frukost och därefter beger vi oss åter ut på de fina cykellederna utmed Donau. Vi passerar i utkanten av den romantiska regionen Strudengau och den antika romerska staden Ybbs. På håll kan vi se den kända pilgrimskyrkan Maria Taferl, till vilken tusentals pilgrimer vallfärdar varje år, samt ett av Österrikes vackraste barockkloster vid staden Melk. Under eftermiddagen når vi Emmersdorf och vårt Hotel Donauhof. På kvällen äter vi en gemensam middag. Cirka 50 km.

Dag 5. Emmersdorf – Krems
Efter frukost och utcheckning gör vi oss redo för ännu en dag på våra cyklar. Idag kommer vi att trampa oss igenom ett av Österrikes mest bekanta vindistrikt – Wachau, beläget i en dalgång längs floden. Vi cyklar genom ett vackert landskap fyllt av vinodlingar och passerar kända vinstäder som Spitz, Weissenkirchen och Dürnstein. När vi når Krems gör vi en vinprovning av tre viner på Lesehof Stagard. Sedan checkar vi in på Hotel Unter den Linden där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag på Hotel Alte Post. Cirka 35 km.

Dag 6. Krems
Frukost på vårt hotell och förmiddagen fri. Efter en tidig lunch på egen hand är det dags för vår sista dag på cykelsadeln. Dagens etapp tar oss lite ifrån floden och norrut mot Langenlois. Här gör vi ett besök hos den lokala vinproducenten Loisium Weinerlebniswelt som bjuder oss på en rundvisning med efterföljande vinprovning av tre sorter. Efter detta intressanta besök är det dags att cykla tillbaka till Krems och vårt hotell. Ikväll äter vi middag på egen hand på någon av stadens trevliga restauranger. Cirka 25 km.

Dag 7. Krems – München – Hemorten
Efter frukost är det dags att bege oss mot flygplatsen för hemresa. Vårt flyg avgår under eftermiddagen och vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 5 middagar · 2 vinprovningar · utflykter enligt program · cykel · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 275:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Önskar man använda hjälm får man ta med sig sin egen då detta inte finns att hyra på plats. Våra resväskor transporteras mellan hotellen av en lokal transportör.

19 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Wien

Julkryssning Donau

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se