tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger till Dubai. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt centrala och utmärkta hotell Four Points Sheraton Downtown för incheckning.

Dag 2–7. Dubai
Vi har nu några härliga dagar i denna fantastiska stad. Här finns allt från imponerande byggnadsverk och livliga marinor till utmärkt shopping och underbara stränder. Jumeirah Beach är en allmän strand som bjuder på salta bad, och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad – en annorlunda strandupplevelse. Under vår vistelse ingår fullt utflyktsprogram enligt nedan men det blir även egen tid för strövtåg i staden.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Dubai:
Utflykterna ingår i resans pris.

Rundtur i Dubai
Vi inleder med ett fotostopp vid Jumeirah-moskén. I Bastakiyaområdet, den äldsta delen av staden, får vi se de vindtorn som tjänade som luftkonditioneringsapparater i gamla tider. Därefter besöker vi Dubais museum, med arkeologiska fynd och intressanta utställningar om bland annat pärlfiske. Vi reser sedan över den berömda Dubai Creek i en lokal båttaxi som kallas ”abra”. Avslutningsvis gör vi ett besök på kryddmarknaden samt på den stora guldmarknaden där man kan köpa guldsmycken till förmånliga priser.

Middagskryssning
Vi går ombord på en traditionell träbåt (dhow) för en två timmars middagskryssning som ger oss möjlighet att se och uppleva Dubai nattetid. Vi avnjuter en buffémiddag ombord.

Sharjah
Vi gör en utflykt till emiratet Sharjah som röstades fram till arabvärldens kulturhuvudstad 1998 – en hyllning till stadens rika islamiska arv. Sharjahmuseet ligger i stadens historiska hjärta i Al Majarrah-området. Därefter besöker vi kalligrafimuseet som är en fascinerande upptäcktsresa över århundraden av arabiskt arv av skrivna manus. Efter våra museibesök har vi tid på Blue Souq för lite shopping och även lunch på en restaurang. Transfer tillbaka till vårt hotell och resten av dagen fri.

Abu Dhabi
Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad och det största av de sju emiraten. Vi åker utmed strandpromenaden Cornichen och besöker även den pampiga Schejk Zayed-moskén. Vi äter lunch innan vi reser tillbaka till Dubai.

Rundtur i det moderna Dubai
Vi börjar med ett besök på Burj Al Arab (vi stannar till utanför), det lyxiga hotell som är byggt på en konstgjord ö. Vi ser även Palm Island. Genom Dubai Marina fortsätter vi sedan till Souk Al Bahar, ett arabiskt köpcentrum. Därefter vidare till Dubai Mall med sina mer än 1 200 butiker. Även en tur till världens högsta byggnad Burj Khalifa och ett besök på toppen av 124:e våningen hinner vi med innan vi återvänder till vårt hotell.

Ökensafari
Under en eftermiddag åker vi på ökensafari. Vi upplever spänningen i att köra upp och ned för sanddyner i våra fyrhjulsdrivna fordon. Därefter kommer vi till vår campingplats som ligger i en lugn och speciellt inredd enklav för att ge en autentisk arabisk atmosfär. Under stjärnklar himmel och omgivna av majestätiska sanddyner avnjuter vi en ordentlig grillbuffé. Därefter transfer tillbaka till vårt hotell.

Dag 8. Dubai – Hemorten
Avfärd mot flygplatsen för hemresa. Vi flyger till vår hemort.

Information om klädsel i moskéer.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 2 luncher · 2 bufféer · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 375:- · dricks till guider och chaufförer ca 110 dirham
Resevaluta: Emiratiska dirham
Speciellt: Som gäst i Dubai bör du alltid ha axlar och knän täckta. Flyget på hemresan avgår på natten mellan dag 7 & 8. Vi har våra rum ända till avfärd.

Andra liknande resor:

Dubai

Dubai & Abu Dhabi

Oman

Centralasien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se