Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger till Dubai. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt fyrstjärniga hotell Four Points Sheraton Downtown eller Novotel Al Barsha. Passa på att koppla av vid utomhuspoolen eller ta ett varv på gymmet. Ett stenkast från hotellet ligger en tunnelbanestation varifrån du snabbt kan ta dig till exempelvis den världskända Mall of the Emirates med ultimat shopping. Från hotellet går även kostnadsfri daglig transfer till närliggande gallerior och stränder.

Dag 2–6. Dubai
Vi har nu några härliga dagar i denna fantastiska stad. Här finns allt från imponerande byggnadsverk och livliga marinor till utmärkt shopping och underbara stränder. Jumeirah Beach är en allmän strand som bjuder på salta bad, och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad – en annorlunda strandupplevelse. Under vår vistelse erbjuds nedanstående utflykter men det finns även tillvalsutflykter samt tid för egna strövtåg i staden. På nyårsafton äter vi en gemensam galamiddag på hotellet.

Rundtur i Dubai
Vi stannar för foto vid Jumeirah-moskén. I Bastakiyaområdet, den äldsta delen av staden, får vi se de vindkraftverk som tjänade som luftkonditioneringsapparater i gamla tider. Därefter besöker vi Dubais museum, med arkeologiska fynd och intressanta utställningar om bland annat pärlfiske. Vi reser sedan över den berömda Dubai Creek i en lokal båttaxi som kallas ”Abra”. Detta följs av ett besök på den aromatiska Spice Souk och den stora guldmarknaden där man kan köpa utsökta guldsmycken till förmånliga priser. Ingår i resans pris.

Båtutflykt
Vi går ombord på en traditionell träbåt (Dhow) för en två timmars middagskryssning som ger oss möjlighet att se och uppleva Dubai nattetid. Vi avnjuter en buffémiddag ombord. Ingår i resans pris.

Sharjah

Vi gör en utflykt till emiratet Sharjah som röstades fram till arabvärldens kulturhuvudstad 1998 – en hyllning till stadens rika islamiska arv. Sharjahmuseet ligger precis vid det historiska hjärtat av Sharjah i Al Majarrah-området. Därefter besöker vi kalligrafimuseet som är en fascinerande upptäcktsresa över århundraden av arabiskt arv av skrivna manus. Efter våra museibesök har vi tid på Blue Souq för lite shopping och även lunch på en restaurang. Transfer tillbaka till vårt hotell och resten av dagen fri. Ingår i resans pris.

Heldagstur Abu Dhabi

Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad och det största av de sju emiraten. Vi åker utmed strandpromenaden Cornichen och besöker även den pampiga Schejk Zayed-moskén. Vi äter lunch innan vi reser tillbaka till Dubai. Ingår i resans pris.

Rundtur i det moderna Dubai
Vi börjar med ett besök på Burj Al Arab (vi stannar till utanför), det lyxiga hotell som är byggt på en konstgjord ö. Vi ser även Palm Island. Genom Dubai Marina fortsätter vi sedan till Souk Al Bahar, ett arabiskt köpcentrum. Därefter vidare till Dubai Mall med sina mer än 1 200 butiker. Även en tur till världens högsta byggnad Burj Khalifa och ett besök på toppen av 124:e våningen hinner vi med innan vi återvänder till vårt hotell. Utflykten behöver förbokas och genomförs vid minimum 20 personer. Pris 500:-

Ökensafari
Under en eftermiddag åker vi på ökensafari. Vi upplever spänningen i att köra upp och ned för sanddyner i våra fyrhjulsdrivna fordon. Därefter kommer vi till vår campingplats som ligger i en lugn och speciellt inredd enklav för att ge en autentisk arabisk atmosfär. Under stjärnklar himmel och omgivna av majestätiska sanddyner avnjuter vi en ordentlig grillbuffé. Därefter transfer tillbaka till vårt hotell. Utflykten behöver förbokas. Pris 575:-

Dag 7. Dubai – Hemorten
Tidig frukost på vårt hotell och sedan avfärd mot flygplatsen för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 luncher · en buffé · galamiddag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 575:- · extra utflykter · dricks till guider och chaufförer ca 22 dirham per person och dag
Resevaluta: Emiratiska dirham
Speciellt: Adapter krävs till eluttagen i Dubai. Vid besök i moskéer finns det särskilda krav på klädsel.

Andra liknande resor:

Dubai

Dubai & Abu Dhabi

Kryssning Dubai

Oman

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se