Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger till Dubai. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt centrala och utmärkta hotell Four Points Sheraton Downtown för incheckning.

Dag 2–5. Dubai
Vi har nu några härliga dagar i denna fantastiska stad. Här finns allt från imponerande byggnadsverk och livliga marinor till utmärkt shopping och underbara stränder. Jumeirah Beach är en allmän strand som bjuder på salta bad, och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad – en annorlunda strandupplevelse. Under vår vistelse ingår fullt utflyktsprogram enligt nedan men det blir även tid för egna strövtåg i staden.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Dubai:
Utflykterna ingår i resans pris.

Rundtur i Dubai
Vi inleder med ett fotostopp vid Jumeirah-moskén. I Bastakiyaområdet, den äldsta delen av staden, får vi se de vindtorn som tjänade som luftkonditioneringsapparater i gamla tider. Därefter besöker vi Dubais museum, med arkeologiska fynd och intressanta utställningar om bland annat pärlfiske. Vi reser sedan över den berömda Dubai Creek i en lokal båttaxi som kallas ”abra”. Avslutningsvis gör vi ett besök på kryddmarknaden samt på den stora guldmarknaden där man kan köpa guldsmycken till förmånliga priser.

Middagskryssning
Vi går ombord på en traditionell träbåt (dhow) för en två timmars middagskryssning som ger oss möjlighet att se och uppleva Dubai nattetid. Vi avnjuter en buffémiddag ombord.

Sharjah
Vi gör en utflykt till emiratet Sharjah som röstades fram till arabvärldens kulturhuvudstad 1998 – en hyllning till stadens rika islamiska arv. Sharjahmuseet ligger i stadens historiska hjärta i Al Majarrah-området. Därefter besöker vi kalligrafimuseet som är en fascinerande upptäcktsresa över århundraden av arabiskt arv av skrivna manus. Efter våra museibesök har vi tid på Blue Souq för lite shopping och även lunch på en restaurang. Transfer tillbaka till vårt hotell och resten av dagen fri.

Ökensafari
Under en eftermiddag åker vi på ökensafari. Vi upplever spänningen i att köra upp och ned för sanddyner i våra fyrhjulsdrivna fordon. Därefter kommer vi till vår campingplats i en lugn och speciellt inredd enklav som ger en autentisk arabisk atmosfär. Under stjärnklar himmel och omgivna av majestätiska sanddyner avnjuter vi en grillbuffé. Därefter transfer tillbaka till hotellet.

Rundtur i det moderna Dubai
Vi börjar med ett besök på Burj Al Arab (vi stannar till utanför), det lyxiga hotell som är byggt på en konstgjord ö. Vi ser även Palm Island. Genom Dubai Marina fortsätter vi sedan till Souk Al Bahar, ett arabiskt köpcentrum. Därefter vidare till Dubai Mall med sina mer än 1 200 butiker. Även en tur till världens högsta byggnad Burj Khalifa och ett besök på toppen av 124:e våningen hinner vi med innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 6. Dubai – Abu Dhabi
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till Abu Dhabi där vi gör en heldagsrundtur i staden. Vi besöker Schejk Zayed-moskén, som är den största i Förenade Arabemiraten och den åttonde största i världen, med plats för 40 000 personer. Efter besöket i moskén åker vi vidare och får se andra höjdpunkter i staden, såsom Heritage Village, innan vi checkar in på vårt femstjärniga Fairmont Bab Al Bahr Hotel.

Dag 7–9. Abu Dhabi
Vi har nu tre heldagar på oss att utforska Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi, göra utflykter och njuta av vårt lyxiga femstjärniga hotell. På hotellområdet finns pool, strand och flera restauranger.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Abu Dhabi:

Falcon Hospital
Abu Dhabi Falcon Hospital är det största falksjukhuset i världen och håller mycket hög standard. Varje år behandlas här cirka 4 400 falkar och andra rovfåglar. Under vårt besök får vi se hur falkarna registreras och behandlas, och vi får även vara med om en endoskopi. Efter besöket åker vi till YAS Mall som är ett stort shoppingkomplex i tre våningar med 370 butiker och 60 restauranger. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 875:- 

Louvre Museum
Louvre Abu Dhabi är det första museet av sitt slag i den arabiska världen. Museet som öppnades i november 2017 ligger på Saadiyatön och är designat av arkitekten Jean Nouvel. Vi får tid att promenera runt och beskåda konsten i det 8 000 kvadratmeter stora galleriet. Mycket av konsten är lånad från franska museer såsom Louvren och Musée d’Orsay, men här finns även konst från andra delar av världen. Efter besöket åker vi till Qaryat Al Beri som är en arabisk marknad uppbyggd i anslutning till hotellkomplexet Shangri-La. Här finns allt från smycken och kläder till möbler och mattor och vi får fri tid att strosa runt innan vi återvänder till hotellet. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 645:-

Al Ain
Idag åker vi österut och besöker staden Al Ain. Förr i tiden var staden en viktig knutpunkt för karavanerna som stannade till här på sin färd. Idag är den mer känd som trädgårdsstaden med sina lyxiga och gröna gräsmattor och trädgårdar. Vi ser utgrävningar, besöker kamelmarknaden, äter lunch på en lokal restaurang och besöker Al Ains nationalmuseum innan vi återvänder till Abu Dhabi. Utflykten ingår i resan.

Dag 10. Abu Dhabi – Hemorten
Avfärd mot flygplatsen i Dubai för hemresa.

Information om klädsel.

Ingår: Flyg t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 3 luncher · 2 bufféer · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5 645:- · tillvalsutflykter · dricks till guider och chaufförer ca 150 dirham
Resevaluta: Emiratiska dirham
Speciellt: Som gäst i Abu Dhabi och Dubai bör du alltid ha axlar och knän täckta. Flyget på hemresan avgår på natten mellan dag 9 & 10. Vi har våra rum ända till avfärd.

Andra liknande resor:

Dubai

Dubai

Oman

Centralasien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se