Dag 1. Hemorten - Dublin
Vi flyger till Dublin på morgonen. Vid ankomsten till Dublins flygplats väntar vår buss som tar oss på en panoramatur genom staden där vi bland annat får se den norra sidan utav Liffey floden. Detta område erbjuder slående monument som General Post Office på stadens huvudstråk, O'Connell Street och Custom House längs kajerna, samt Phoenix Park, den största offentliga parken i Europa. Södra sidan om floden verkar mer sofistikerad med sina enorma torg, till exempel Merrion Square, där Oscar Wilde's House fortfarande kan hittas, dess färgglada dörrar, tillsammans med Grafton Street och dess kvalitetsbutiker. Inte så långt från St. Stephen's Green, i Kildare St., ser vi huset till Bram Stoker, författaren till Dracula. Denna del av staden domineras också av studenterna vid Trinity College, där den berömda Kells boken permanent visas i sitt bibliotek. Universitetet står inför det medeltida distriktet där Dublin Castle och de två anglikanska katedralerna även ligger. Efter rundturen beger vi oss till vårt hotel och checkar in på Academy Plaza som är beläget i centrala Dublin med promenadavstånd till stadens sevärdheter som bland annat Temple Bar.

Dag 2. Dublin
Frukost på hotellet. Dagen är fri för egna strövtåg i staden samt shopping i dess många butiker och julmarknader. Vår reseledare tipsar om olika sevärdheter och marknader för de som är intresserade. Middag på kvällen på egen hand på någon av Dublins alla trevliga restauranger.

Dag 3. Dublin
Efter frukost är dagen fri att utforska Dublin eller göra en utflykt på egen hand. För de som vill finns det möjlighet att göra en rundtur i staden genom att åka med på en så kallad ”Hop-on Hop-off Tour”. Denna buss gör olika stopp utmed vägen så att man själv kan välja var man vill stiga av för att ta sig en närmare titt. Man åker bland annat förbi sevärdheter som Dublin Castle, St Patrick’s Cathedral, Temple Bar, Nationalmuseet, Phoenix Park med mera. Bussbiljett och eventuella entréer tillkommer.

Dag 4. Dublin - Hemorten
Frukost på vårt hotell och fri dag fram till avresa mot flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 695:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vandring Irland

Dublin

Dublin Nyår

Irland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se