Dag 1. Hemorten – Edinburgh
Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vårt hotell Holiday Inn Express Edinburgh City Centre. Under kvällen äter vi gemensam middag på en närliggande restaurang. 

Dag 2. Edinburgh
Efter frukost är det dags för en guidad tur i Edinburgh tillsammans med vår lokalguide. Edinburgh har varit Skottlands huvudstad sedan 1437 och i staden finns sevärdheter som Edinburgh Castle, The Royal Mile, St Giles-katedralen och Calton Hill. Staden var en av de främsta under upplysningstiden, tack vare universitetet som grundades 1582. Både Old Town- och New Town-distrikten är med på Unescos världsarvslista och har över 4500 bevarade historiska byggnader. Julstämningen infinner sig under dagen när vi upplever alla dekorationer runtom i staden. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand utforska mer och exempelvis besöka den stora julmarknaden vid Princes Street Gardens eller någon av de mindre marknaderna som återfinns i staden. 

Dag 3. Glasgow
Vi äter frukost på hotellet innan det är dags att bege oss till Skottlands största stad, Glasgow. Här möts vi av vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur. Staden ligger vid floden Clyde och har varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder. Här finns sevärdheter som George Square, Gallery of Modern Art, Glasgow School of Art och köpcentret Buchanan Galleries. Eftermiddagen är fri för oss att själva uppleva Glasgow och dess myllrande gator och torg, här finns många mysiga julmarknader att besöka men de två huvudsakliga återfinns på torgen George Square och Saint Enoch Square. Här bubblar det av liv och rörelse och både shoppingsuget och smaklökarna kan tillfredsställas. Under sen eftermiddag återvänder vi till Edinburgh. 

Dag 4. Edinburgh – Hemorten
Frukost och fri tid innan vi samlas för avfärd mot flygplatsen. Vi flyger till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · stadsrundtur Edinburgh· utflykt Glasgow · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 195:-
Resevaluta: Brittiska pund

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se