tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Carlisle
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vår buss. Vi reser söderut till Carlisle där vi under kvällen checkar in på Ibis Carlisle. Här bor vi tre nätter och frukost och middag ingår varje dag.

Dag 2–6. Vandringsdagar
Under våra fem vandringsdagar vandrar vi tillsammans längs den vackra vandringsleden Hadrian’s Wall Path som följer Hadrianus mur. Muren byggdes på begäran av den romerske kejsaren Hadrianus som besökte Brittanien år 122 e.Kr. Den var ursprungligen 117 kilometer lång och cirka fyra meter hög när den utgjorde romarikets norra gräns. Idag återstår rester av muren som sedan 1987 är upptagen på Unescos världsarvslista. 
Under resans tredje vandringsdag lämnar vi hotellet i Carlisle och efter avslutad vandring åker vi vidare till Newcastle där vi checkar in på Ramada Encore Newcastle-Gateshead. Även här bor vi tre nätter och frukost och middag ingår varje dag. Under vandringsdagarna passerar vi flera sevärdheter. Det finns bland annat intressanta utgrävningar där man kan göra ett frivilligt besök (inträde tillkommer).

Dag 7. Newcastle – Edinburgh
Efter frukost lämnar vi Newcastle och reser till Edinburgh. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Vi övernattar sedan på Best Western Kings Manor Hotel i utkanten av staden och äter gemensam middag på kvällen. 

Dag 8. Edinburgh – Hemorten
Frukost och fri tid innan vi samlas för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Vi vandrar cirka fem timmar per dag och vandringarna kan upplevas utmanande. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta vandringen kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula, allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · stadsrundtur Edinburgh · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 475:- · inträden till sevärdheter
Resevaluta: Brittiska pund

Andra liknande resor:

England runt

Skottland

Skottland

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se