Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 07.00 Göteborg, 08.20 Falkenberg och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Newcastle
Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker med buss genom Halland och Skåne och därefter via Öresundsbron till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vårt flyg avgår efter lunch och vi flyger direkt till Edinburgh som vi når efter cirka två timmars flygning. Vi reser cirka tjugo mil söderut till Newcastle där vi under kvällen checkar in på Jurys Inn. Här bor vi tre nätter och frukost och middag ingår varje dag.

Dag 2–6. Vandringsdagar
Under våra fem vandringsdagar vandrar vi tillsammans längs den vackra vandringsleden Hadrian’s Wall Path som följer Hadrianus mur. Muren byggdes på begäran av den romerske kejsaren Hadrianus som besökte Brittanien år 122 e.Kr. Den var ursprungligen 117 kilometer lång och cirka fyra meter hög när den utgjorde romarikets norra gräns. Idag återstår rester av muren som sedan 1987 är upptagen på Unescos världsarvslista. 

Våra vandringar är cirka 5–6 timmar och 12–15 kilometer långa. Första dagen inleds i trakterna kring Newcastle och vi vandrar alltid från öst till väst. Under resans tredje vandringsdag lämnar vi hotellet i Newcastle och efter avslutad vandring checkar vi in på vårt Hotel Ibis i Carlisle. Även här bor vi tre nätter och frukost och middag ingår varje dag. Sista dagens vandring avslutas nära Carlisle. Under vandringsdagarna passerar vi flera sevärdheter. Det finns bland annat intressanta utgrävningar där man kan göra ett frivilligt besök (inträde tillkommer).

Dag 7. Carlisle – Edinburgh
Efter frukost lämnar vi Carlisle och reser till Edinburgh som vi når vid lunchtid. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Vi övernattar sedan på Best Western Kings Manor Hotel i utkanten av staden. Middag på kvällen. 

Dag 8. Edinburgh – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi har egen tid under förmiddagen och efter lunch reser vi till flygplatsen för hemfärd. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg efter midnatt.

För att underlätta vandringarna rekommenderar vi vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt och enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · stadsrundtur Edinburgh · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 775:- · inträden till sevärdheter
Resevaluta: Brittiska pund
Andra liknande resor:

Skottland

Edinburgh

Skottland

Engelska höjdpunkter

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se