Dag 1. Hemorten – Carlisle
Vi flyger till Edinburgh. Vi reser söderut till Carlisle där vi under kvällen checkar in på Ibis Carlisle. Här bor vi tre nätter och frukost och middag ingår varje dag.

Dag 2. Vandring Burgh by Sands – Bowness-on-Solway
Vi inleder vår första vandringsdag med att gå utmed Hadrianus murs västligaste del. Här återstår endast ett fåtal rester av muren då murens stenar används till att bygga hus och kyrkor i området. Muren byggdes på begäran av den romerske kejsaren Hadrianus som besökte Brittanien år 122 e.Kr. Den var ursprungligen 117 kilometer lång och cirka fyra meter hög när den utgjorde romarikets norra gräns. Idag återstår rester av muren som sedan 1987 är upptagen på Unescos världsarvslista. Under dagen följer vi Hadrian’s Walls Path genom små byar som Glasson och Port Carlisle. Vandringsleden går delvis utmed kusten och ibland på asfalterade vägar. Vi avslutar vår dag i Bowness-on Solway efter att ha vandrat cirka 13 kilometer med en höjdskillnad på ca 50 meter.

Dag 3. Vandring Lake District
Under morgonen lämnar vi vårt hotell och reser söderut till det engelska sjödistriktet, en knapp timmas färd från Carlisle. Lake District anses vara ett av Englands naturskönaste områden. Vår vandring utgår från Keswick som ligger vid sjön Derwent Water. Den ovala sjön kantas av skogsklädda bergssluttningar och är full av små öar. Vår vandring utgår från Keswick och går upp till Walla Crag där vi får njuta av vackra vyer över sjön. Efter att ha vandrat ner till sjön och tillbaka till vår startplats har vi vandrat cirka 10 kilometer med en höjdskillnad på ca 300 meter. 

Dag 4. Vandring Lanercost – Gilsland
Vi inleder vår vandring från Lanercost cirka två mil öster om Carlisle. Under dagen vandrar vi österut till Gilsland och på vägen passerar vi bland annat det romerska fortet Birdoswald Fortress. Under eftermiddagen återvänder vi till Carlisle och vårt hotell efter att ha vandrat cirka 10 kilometer med en höjdskillnad på ca 150 meter.  Vi reser sedan till Newcastle där vi övernattar tre nätter på Ramada Encore Newcastle-Gateshead. Även här ingår frukost och middag varje dag.

Dag 5. Vandring Greenhead – Vinolanda
Vi startar vår vandring från Greenhead och vandrar mot stenbrottet Cawfields Quarry. Vandringsleden följer en kuperad terräng som ger viss utmaning men samtidigt bjuder på fantastiska vyer. Efter cirka 12 kilometers vandring når vi under eftermiddagen Vinolanda där vi möter vår buss. Dagens vandring har en höjdskillnad på ca 200 meter.

Dag 6. Vandring Walwick – Housesteads Roman Fort
Vi inleder vår vandring vid Chesters Roman Fort i Walwick och under dagen vandrar vi västerut till Housesteads Roman Fort. Delar av vandringen går över grönskande kullar och åsar med vacker utsikt över Northumberland. Under eftermiddagen möter vi vår buss efter cirka 15 kilometers vandring med en höjdskillnad på ca 150 meter och återvänder till Newcastle.

Dag 7. Newcastle – Edinburgh
Efter frukost lämnar vi Newcastle och reser till Edinburgh. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Vi övernattar sedan på Holiday Inn Edinburgh och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Edinburgh – Hemorten
Frukost och fri tid innan vi samlas för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh.

Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Det  finns möjlighet köpa lunch eller picknick i samband med vandringarna.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 145:- · inträden till sevärdheter
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: Avresan 15/9 bor vi dag 7 på Point A Hotel Haymarket i Edinburgh. Ordningen på vandringarna kan komma att ändras.

Andra liknande resor:

England runt

Skottland

Edinburgh

Edinburgh Glasgow

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se