Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Stratford-upon-Avon
Vi flyger till London där reseledaren tar oss till vår buss. Vi reser sedan vidare till Stratford-upon-Avon och checkar in på Best Western Grosvenor Hotel där vi också äter middag under kvällen.

Dag 2. Stratford-upon-Avon – York
Vi börjar dagen med att möta en lokalguide som visar oss runt i William Shakespeares födelsestad innan vi reser vidare norrut genom det böljande engelska landskapet till York. Här möts vi av en lokalguide som visar oss runt i den välbevarade medeltida stadskärnan. Vi gör ett besök i den mäktiga York Minster som är norra Europas största gotiska katedral. På eftermiddagen checkar vi in på Best Western Burn Hall Hotel utanför staden. Middag på kvällen.

Dag 3. York – Whitby – Newcastle upon Tyne
Efter frukost reser vi mot kustorten Whitby där vi får tid att strosa och inta lunch på egen hand innan vi åker vidare norrut till Newcastle upon Tyne. Väl där gör vi en rundtur i staden som fick sitt namn av normanderna. Under vår tur passerar vi bland annat moderna sevärdheter som Millenniumbron och Norman Fosters konserthus Sage Gateshead. Vi checkar in på vårt hotell Jurys Inn där vi också äter kvällens middag.

Dag 4. Newcastle upon Tyne – Hadrianus mur – Carlisle
Vi har förmiddagen fri för egna aktiviteter, såsom shopping eller museibesök. Efter lunch reser vi västerut genom Northumberland och Cumbria. På vägen mot Carlisle besöker vi Hadrianus mur. Den romerska muren som på 100-talet e.Kr. byggdes från kust till kust var nästan tolv mil lång. Vi besöker muren vid Housesteads Fort där det finns en stor utgrävning av ett romerskt fort. Vi fortsätter sedan mot Carlisle där vi checkar in på Hallmark Hotel Carlisle. Middag på kvällen.

Dag 5. Carlisle – Lake District – Liverpool
Vi reser söderut och gör ett stopp i det populära Lake District. Området är Englands största nationalpark och här finns sexton större sjöar. Vi gör en båttur på sjön Windermere. Vi fortsätter sedan till Liverpool och under eftermiddagen möter vi en lokalguide som visar oss runt i staden vid floden Mersey. Vi får bland annat lära oss mer om The Beatles, stadens industriella historia och fotbollskulturen runt Everton FC och Liverpool FC. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell för de kommande två nätterna i Liverpool. Middag på kvällen.

Dag 6. Heldagsutflykt Wales
Vi gör en heldagsutflykt till Wales tillsammans med en lokalguide. Wales är till största delen täckt av berg och sträcker sig från floden Dee i norr till Severns mynning i söder. Vi passerar Chester och reser utmed Liverpoolbukten mot Bangor. Söder om Bangor finns Wales största nationalpark Snowdonia som är en del av de Kambriska bergen. Under dagen får vi bland annat besöka några av kustorterna utmed Wales norra kust och vi får lära oss om landets keltiska historia. Under tidig kväll är vi tillbaka på vårt hotell i Liverpool. Middag på kvällen.

Dag 7. Liverpool – London
Efter frukost får vi en ledig förmiddag i Liverpool. Det blir tid till att shoppa eller besöka något av stadens museer. Vid det restaurerade hamnområdet Albert Dock finns det prisbelönta museet The Beatles Story som är värt ett besök för den musikintresserade resenären. Efter lunch reser vi söderut mot London. Vi övernattar på St Giles Hotel i centrala London. Middag på kvällen.

Dag 8. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi passerar sevärdheter som Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, Towern och mycket mer. Det kommer att finnas tid för lunch på egen hand under dagen. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen. Vi når hemorten under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 195:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: Observera att resenärer från Köpenhamn landar cirka 2-3 timmar innan övriga gruppen vilket innebär alltså väntetid på flygplatsen i England för dessa resenärer. På vissa avresor är det avvikande hotell, se er bokningsbekräftelse för aktuell information.
Andra liknande resor:

Edinburgh

Skottland

Skottland

Engelska höjdpunkter

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se