Dag 1. Hemorten – Leamington Spa
Vi flyger till London där reseledaren tar oss till vår buss. Vi reser sedan vidare mot vårt hotel Holiday Inn Leamington Spa och checkar in. Middag på kvällen.

Dag 2. Leamington Spa – Stratford-upon-Avon – Leeds
Vi börjar dagen med att åka till Stratford-upon-Avon där vi möter vår lokalguide som visar oss runt i William Shakespeares födelsestad innan vi reser vidare norrut genom det böljande engelska landskapet till Leeds. På eftermiddagen checkar vi in på Clayton Hotel. Middag på kvällen.

Dag 3. Leeds – York – Whitby – Newcastle upon Tyne
Efter frukost reser vi vidare till York. Här möts vi av en lokalguide som visar oss runt i den välbevarade medeltida stadskärnan. Vi gör ett besök i den mäktiga York Minster som är norra Europas största gotiska katedral. Efter tid för lunch på egen hand åker vi mot kustorten Whitby där vi får tid att strosa och kanske ta en liten fika innan vi åker vidare norrut till Newcastle upon Tyne. Vi checkar in på vårt hotell Jurys Inn där vi också äter kvällens middag. 

Dag 4. Newcastle upon Tyne – Hadrianus mur – Wetheral
Efter frukost gör vi en rundtur i Newcastle upon Tyne som fick sitt namn av normanderna. Under vår tur passerar vi bland annat moderna sevärdheter som Millenniumbron och Norman Fosters konserthus Sage Gateshead.  Efter lunch reser vi västerut genom Northumberland och Cumbria. Längs vägen besöker vi Hadrianus mur. Den romerska muren som på 100-talet e.Kr. byggdes från kust till kust var nästan tolv mil lång. Vi besöker muren vid Housesteads Fort där det finns en stor utgrävning av ett romerskt fort. Vi fortsätter sedan västerut och passerar precis gränsen till Skottland när vi når Wetheral där vi checkar in på Crown Hotel Wetheral och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Wetheral – Lake District – Liverpool
Vi reser söderut och gör ett stopp i det populära Lake District. Området är Englands största nationalpark och här finns sexton större sjöar. Vi gör en båttur på sjön Windermere. Vi fortsätter sedan till Liverpool och under eftermiddagen möter vi en lokalguide som visar oss runt i staden vid floden Mersey. Vi får bland annat lära oss mer om The Beatles, stadens industriella historia och fotbollskulturen runt Everton FC och Liverpool FC. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell för de kommande två nätterna Jurys Inn Liverpool. Middag på kvällen.

Dag 6. Wales
Vi gör en heldagsutflykt till Wales tillsammans med en lokalguide. Wales är till största delen täckt av berg och sträcker sig från floden Dee i norr till Severns mynning i söder. Vi passerar Chester och reser utmed Liverpoolbukten mot Bangor. Söder om Bangor finns Wales största nationalpark Snowdonia som är en del av de Kambriska bergen. Under dagen får vi bland annat besöka några av kustorterna utmed Wales norra kust och vi får lära oss om landets keltiska historia. Under tidig kväll är vi tillbaka på vårt hotell i Liverpool. Middag på kvällen.

Dag 7. Liverpool – London
Efter frukost får vi en ledig förmiddag i Liverpool. Det blir tid till att shoppa eller besöka något av stadens museer. Vid det restaurerade hamnområdet Albert Dock finns det prisbelönta museet The Beatles Story som är värt ett besök för den musikintresserade resenären. Efter lunch reser vi söderut mot London. Vi övernattar på St. Giles i centrala London. Middag på kvällen.

Dag 8. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi passerar sevärdheter som Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, Towern och mycket mer. Därefter fri tid tills bussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 645:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: Vissa avresor har avvikande hotell och ort. Avresan 1/7 & 15/7 bor vi dag 1 på The Watermill Hotel i Hemel Hempstead, resan 1/7 även dag 7 på Central Park Hotel. Avresan 29/7 bor vi dag 3 på Hotel Indigo Newcastle. Avresorna 26/8 & 11/9 bor vi dag 5 och 6 på Best Western Premier Collection The Richmond i Liverpool. Avresan 11/9 bor vi dag 4 på Ibis Carlisle

Andra liknande resor:

Vandring Nordengland

Edinburgh

Skottland

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se