Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Runavík
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Färöarna och den nordvästliga ön Vágar där ögruppens enda flygplats finns. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till Kirkjubøur. Här fanns tidigare biskopssätet, och vi ser ruinerna efter Magnuskatedralen och den lilla Olavskyrkan från medeltiden. Den gamla kungsgården som också är belägen här sägs vara världens äldsta bebodda trähus och inhyser nu den sjuttonde generationen i samma familj. Vi åker vidare till huvudstaden Tórshavns centrum för en stadsvandring som inkluderar Tinganes, gamla stan, där de första vikingarna bodde. Vi ser den vackra byn med de gräsklädda byggnaderna och får veta allt om Tórshavns historia. Vi checkar sedan in på valt hotel, Hotel Tórshavn eller Hotel Streym och avslutar dagen med en gemensam middag på Hotel Tórshavn dit gästerna på Hotel Streym promenerar på cirka 15 minuter.

Dag 2. Heldagsutflykt nordöstra öarna
Efter frukost ger vi oss ut i närliggande Toftir, där vi bland annat finner butiken Navia som säljer lokalproducerat färöiskt hantverk. Vi fortsätter till Gøta, där vi ser statyn av Tróndur í Gøtu, en av de berömda figurerna i Färingasagan. Genom vacker natur åker vi vidare till Färöarnas näst största tätort Klaksvík. Här gör vi en liten promenad och får tid att äta lunch. På eftermiddagen utforskar vi mer av de nordöstra öarna. Bland annat stannar vi vid en av de gamla kyrkorna längs vägen innan vi återvänder till hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 3. Båttur till Vestmanna fågelklippor
Vi tar oss med buss till Vestmanna där dagens oförglömliga utflykt startar, båtturen till de berömda fågelklipporna. Vi färdas genom detta spektakulära landskap av vassa klippor som reser sig högt över havsytan och grottor som havet skapat. Här trivs havsfåglarna och varje år bygger tusentals av dem sina bon här. När vi stigit i land äter vi lunch tillsammans. Under eftermiddagen besöker vi de mindre byarna Bøur och Gásadalur innan vi åker tillbaka till hotellet för middag.

Dag 4. Eysturoy
Efter frukost är det dags att upptäcka mer av ön Eysturoy och under dagen finns flera tillfällen för att ta en paus och fotografera de storslagna miljöerna. I Fuglafjørður besöker vi den lokala turistbyrån där vi kan se både hantverk och konst från Färöarna. Vi kör längs med kusten till Eiði och Färöarnas högsta berg Slættaratindur, 882 m ö.h. Under dagen besöker vi även Gjógv som är känd för sin karakteristiska naturhamn. Härifrån ser vi de berömda klippformationerna i havet, bland annat Búgvin som med sina 188 meter är det största fristående klippblocket. Under eftermiddagen kör vi tillbaka till hotellet för middag och övernattning.

Dag 5. Runavík – Hemorten
Efter frukost och utcheckning är det dags för oss att åka till flygplatsen. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 3 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 845:-
Resevaluta: Danska kronor
Andra liknande resor:

Vikingakryssning

Skottland

Yttre Hebriderna

Vandring Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se