Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Runavík
Avresa från hemorten under tidig morgon. Vi åker med buss genom Halland och Skåne och därefter via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Färöarna och den nordvästliga ön Vágar där ögruppens enda flygplats finns. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till Kirkjubøur. Här fanns tidigare biskopssätet och vi ser ruinerna efter Magnuskatedralen och den lilla Olavskyrkan från medeltiden. Den gamla kungsgården som också är belägen här sägs vara världens äldsta bebodda trähus och inhyser nu den sjuttonde generationen. Vi tar oss sedan till Tórshavns centrum för en stadsvandring som inkluderar Tinganes, gamla stan, där de första Vikingarna bodde. Vi ser den vackra byn med de gräsklädda byggnaderna och hör allt om Tórshavns historia. Vi åker sedan till Runavík där vi checkar in på Hotel Runavík för de kommande fyra nätterna. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2. Heldagsutflykt nordöstra öarna
Efter frukost ger vi oss ut i närliggande Toftir, här finns bland annat butiken Navia som säljer lokalproducerat färöiskt hantverk. På väg till Gøte njuter vi sedan av de vackra omgivningarna. I Gøte ser vi Tróndur í Gøtus staty, en av de berömda figurerna i de färöiska sagorna. I Klaksvík och Kunoy njuter vi av den vackra naturen och tar en liten promenad i staden samt får tid att äta lunch. På eftermiddagen stannar vi vid en av de gamla kyrkorna längs vägen och utforskar mer av de nordöstra öarna innan vi återvänder tillbaka till hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 3. Båttur till Fågelklipporna
Vi tar oss med buss till Vestmanna där dagens oförglömliga utflykt startar, båtturen till de berömda fågelklipporna. Vi färdas genom detta spektakulära landskap av vassa klippor som reser sig högt över havsytan och grottor som havet skapat. Här trivs havsfåglarna och varje år bygger tusentals av dem sina bon här. När vi tagit oss iland igen äter vi lunch tillsammans. Under eftermiddagen besöker vi de mindre byarna Bøur och Gásadalur innan vi åker tillbaka till hotellet för middag.

Dag 4. Esturoy
Efter frukost är det dags att upptäcka mer av ön Esturoy och under dagen finns flera tillfällen för att ta en paus och fotografera de storslagna miljöerna. I Fuglafjord besöker vi den lokala turistbyrån där vi kan se både hantverk och konst från Färöarna. Vi kör längs med kusten till Eiði och Färöarnas högsta berg Slættaratindur, 882 m ö.h. Under dagen besöker vi även Gjógv som är känd för sin karaktäristiska naturhamn. Härifrån ser vi de berömda klippformationerna i havet, bland annat Búgvin som med sina 188 meter är det största fristående klippblocket.  Under eftermiddagen kör vi tillbaka till hotellet för middag och övernattning.

Dag 5. Runavík – Hemorten
Efter frukost och utcheckning är det dags för oss att bege oss till flygplatsen. Vi flyger till Köpenhamn där vår buss väntar för vidare transport hemåt. Vi beräknas vara åter i Göteborg under sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 845:-
Resevaluta: Danska kronor
Andra liknande resor:

Island rundresa

Ålesund

Hurtigruten norrut

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se