Dag 1. Hemorten – Nice
Vi flyger till Nice. Vår reseledare tar oss till vår buss för färd mot centrum och The Deck Hotel där vi ska tillbringa de två kommande nätterna. 

Dag 2. Nice
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i Nice. Rivierans anrika huvudstad är charmig och vacker med sin medeltida stadskärna, sina torg och fontäner, klassiska 1800-talsvillor, lyxiga hotell och strandpromenaden Promenade des Anglais. Efter rundturen är resten av dagen fri för att fortsätta utforska staden på egen hand. På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 3. Nice – Monaco – Juan-les-Pins
Vi checkar ut från vårt hotell och åker längs den vackra kusten till Monaco, världens minsta furstendöme. Vi besöker huvudstaden Monaco med furstepalatset och katedralen där furst Rainier III och Grace Kelly ligger begravda. Vi gör även ett stopp i stadsdelen Monte Carlo där det berömda kasinot är beläget. Efter rundturen får vi tid att äta lunch på egen hand och strosa omkring i den lyxiga lilla staden. Vi fortsätter sedan till den charmiga badorten Juan les Pins och checkar in på Best Western Hotel Astoria. Här bor vi centralt och bara ett stenkast från stranden. Vi äter gemensam middag på en närliggande restaurang på kvällen.

Dag 4. Juan-les-Pins
Hela dagen är fri för egna strövtåg. Kanske lockar en härlig dag på stranden eller att insupa atmosfären längs den inbjudande strandpromenaden, som kantas av trevliga restauranger och kaféer. Vår reseledare kommer gärna med tips och förslag på aktiviteter.

Dag 5. Utflykt Provence
Tillsammans med en lokalguide gör vi en heldagsutflykt i vackra Provence. Dagen inleds med ett besök i Grasse och stadens parfymfabrik. Vi åker sedan vidare mot staden Gourdon som ligger cirka 460 meter över havet. Den vackra vägen dit är en upplevelse i sig då den ringlar sig längs den djupa klyfta där floden Le Loup forsar. Till lunch blir vi bjudna på picknick. Dagen avrundas med att vår buss kör oss vidare till bergsbyn Saint-Paul-de-Vence, känd vistelseort för konstnärer som Matisse, Chagall och Picasso. Här promenerar vi bland medeltida gränder kantade av konstgallerier. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell

Dag 6. Juan-les-Pins
Dagen är fri för egna aktiviteter. För den som önskar erbjuder vår reseledare också en morgonpromenad till grannorten Antibes och dess provencalska matmarknad. På den färgglada marknaden säljs lokala ostar och andra delikatesser, vackra blommor, färsk frukt och mycket mer.

Dag 7. Utflykt Cannes
Efter frukost åker vi med vår buss till Cannes. I den flärdfulla staden gör vi en guidad rundtur där vi bland annat ser festivalpalatset, Croisetten och shoppingkvarteren. Därefter får vi tid att äta lunch och strosa omkring i den eleganta staden innan vi återvänder till Juan-les-Pins. På kvällen äter vi gemensam middag på en trevlig restaurang.

Dag 8. Nice – Hemorten
Vi lämnar Juan-les-Pins och åker till flygplatsen i Nice för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en picknicklunch · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 125:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Alassio

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se