Dag 1. Hemorten – Colmar
Vi flyger till Frankfurt. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi fortsätter till Colmar där vi checkar in för två nätter på Best Western Grand Hotel Bristol. Här bor vi centralt och på fem minuters promenadavstånd från stadens sagolika äldre stadskärna, där korsvirkeshusen står tätt längs floden La Lauch. På eftermiddagen gör vi en liten båttur på de idylliska kanalerna som gett området smeknamnet ”Lilla Venedig”. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Vinprovning i Riquewihr och Dambach La Ville
Efter frukost åker vi till den förtjusande lilla staden Riquewihr, som utsetts till en av Frankrikes vackraste. Till skillnad från många andra franska städer undkom Riquewihr andra världskrigets förödelse och ser idag nästan likadan ut som på 1500-talet. Här besöker vi vintillverkaren Dopff & Irion och provar fyra viner. Efter lunch på egen hand fortsätter vi till den lilla byn Dambach-la-Ville. Vi besöker vingården Ruhlmann Jean-Charles et fils där vi får en rundvisning av odlingarna med tåg och avslutar med en vinprovning. På kvällen äter vi middag på egen hand.

Dag 3. Colmar – Beaune
Vi reser vidare mot Beaune, vinhuvudstaden i Bourgogne. På vägen dit stannar vi för ett besök i vingårdstäta Nuits-Saint-Georges där vi avnjuter en tvårätters lunch på Restaurant L’Alambic. Mätta och belåtna går vi på vinprovning och får en rundtur hos La Grande Cave de Vougeot innan vi åker vidare till Beune. Framåt kvällen checkar vi in för två nätter på hotell Ibis Beaune Centre. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 4. Beaune
Efter frukost besöker vi Domaine Armelle et Bernard Rion, en vinproducent med anor från slutet av 1800-talet, där vi utforskar vinkällaren och gör en vinprovning med tilltugg. Vi fortsätter att tillfredsställa våra smaklökar med en senapsprovning på La Moutarderie Edmond Fallot. Slutligen besöker vi vintillverkaren Patriarche Pere et Fils, vars vinkällare inhyser flera miljoner flaskor. Vi får en rundvisning runt vingården med audioguide som avslutas med en vinprovning. Middag på egen hand.

Dag 5. Beaune – Strasbourg
Vi äter frukost och reser sedan till Strasbourg, huvudorten i Alsace med en 2 000-årig historia. Strasbourgs äldsta stadsdel är upptagen på Unescos världsarvslista och ligger på en ö i floden Ill. Här finns bland annat det charmiga kvarteret ”Petite France” med vackra korsvirkeshus och den imponerande gotiska katedralen Notre-Dame. Vi checkar in på Le Grand Hotel och har dagen fri för egna strövtåg. På kvällen avrundar vi resan med en trerätters middag på Restaurant Gurtlerhoft.

Dag 6. Strasbourg – Hemorten
Efter frukost åker vi till Frankfurts flygplats för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en lunch · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 295:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Strasbourg

Main möter Rhen

Vinresa Pfalz

Tyska vinvägar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se