Dag 1. Hemorten – Garda
Vi flyger till Italien och tar oss sedan vidare till Garda där vi checkar in på Hotel Alla Torre som ligger strax intill strandpromenaden i centrala Garda. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Ostprovning, Borghetto och fri tid i Sirmione
Efter frukost åker vi söderut och besöker en producent av den berömda osten Grana Padano. Vi lär oss om tillverknings- och mognadsprocessen och avslutar besöket med en provsmakning. Vi fortsätter till den lilla romantiska byn Borghetto, en del av staden Valeggio, och får tid att strosa runt. På eftermiddagen besöker vi pittoreska Sirmione. Staden ligger på en smal landtunga vid Gardasjöns södra sida. Hit kommer besökare för att uppleva stadens smala gränder, den medeltida borgen och ruinerna av en romersk villa. Middag på kvällen.

Dag 3. Venedig
Efter en tidig frukost beger vi oss till Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad och ser bland annat Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantisk stil och utsmyckad med mängder av guld. Vi går längs smala gränder över många små broar och avslutar turen vid den berömda Rialtobron, en av endast fyra broar över Canal Grande. Sedan har vi tid att på egen hand äta lunch och utforska staden ytterligare, innan vi återvänder till Garda. Middag på kvällen. 

Dag 4. Malcesine och Riva del Garda
Under en lång halvdagstur besöker vi Gardasjöns nordligaste spets. Vi stannar till i Malcesine som domineras av fästningen Castello Scaligero, vackert belägen på en klippa. Här kliver vi ombord på en turbåt som tar oss till Riva del Garda, en populär ort för seglare och surfare. Här finns gott om trevliga restauranger, kaféer och butiker. Under eftermiddagen kör vi söderut längs sjöns östra sida tillbaka till Garda. Middag på kvällen.

Dag 5. Operaföreställning i Verona
Vi tillbringar förmiddagen på egen hand i Garda. Orten ligger vid en liten bukt och domineras av den ståtliga Gardaklippan. Utmed strandpromenaden finns flera restauranger, kaféer och glassbarer med trevliga uteserveringar. Efter en gemensam lunch på vårt hotell beger vi oss till Romeos och Julias stad Verona där vi gör en promenad med lokalguide. Vi ser bland annat Julias balkong innan vi kommer till Piazza Brà och arenan där Verdis opera Aida spelas. Föreställningen inleds 21.00. Det är en underbar scen med fantastisk akustik, och när cirka 15 000 åskådare tänder sina ljus och ouvertyren spelas blir det ett minne för livet. Efter föreställningen reser vi direkt hem till vårt hotell.

Dag 6. Garda
Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Vår reseledare ger gärna förslag på utflykter i området. Middag på kvällen.

Dag 7. Lago d’Iseo
Efter frukost reser vi västerut till den vackra sjön Lago d’Iseo som ligger mellan Brescia och Bergamo. Sjön ligger bland vinodlingar och omges av höga berg. Mitt i sjön finns en ö som nästan uteslutande består av det dramatiska berget Monte Isola. Vi gör en båttur på sjön och får tid för lunch på egen hand på ön. På eftermiddagen besöker vi en vingård i det berömda vindistriktet Franciacorta och får provsmaka några av de viner som produceras där. Middag på kvällen.

Dag 8. Garda – Hemorten
Frukost och sedan fri tid tills vi åker till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 6 middagar · utflykter enligt program · operabiljett · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Samtliga utflykter ingår men de kommer att genomföras i olika ordning då operan har fasta speldagar, på er bekräftelse ser ni vilken dag operan ses på just er avresa.

Andra liknande resor:

Gardasjön

Cykel Gardasjön

Gardasjön

Vandring Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se