Dag 1. Hemorten – Riva del Garda
Vi flyger till Italien och åker vidare med buss mot Italiens största sjö. I den trevliga staden Riva del Garda som ligger vid Gardasjöns nordligaste punkt checkar vi in på Hotel Antico Borgo, som har en vacker terrass där man kan njuta av panoramautsikten ut över sjön. Eftersom hotellet är beläget i Rivas historiska centrum kan vår buss inte köra ända fram och vi får därför gå cirka 500 meter. Bagagetransport ingår.

Dag 2. Limone
Resans första vandring är ganska lätt med en stigning på 350 meter över ungefär 2,5 timmar. Vi lämnar Riva del Garda bakom oss och tar båten över till vykortsvackra Limone med sina pastellfärgade hus. Här strosar vi längs den mysiga strandpromenaden innan vi viker av vid den lilla bäcken San Giovanni och passerar en av områdets många oljekvarnar.
På vägen upp för klipporna finns det möjlighet att uppleva en bit av naturparken Alto Garda. Den populära parken sträcker sig över nio kommuner och högsta punkten är nära 2 000 meter över havet. Efter vår vandring återvänder vi till gamla stan i Limone där vi besöker en gammal citronträdgård innan vi tar båten tillbaka till Riva.

Dag 3. Monte Baldo
Idag åker vi med buss till den charmiga medeltidsstaden Malcesine för en lätt till medelsvår vandring som täcker 400 höjdmeter på ungefär 3 timmar.
Från Malcesine tar vi linbanan upp till Monte Baldo på 1 800 meters höjd, och uppe på platån får vi en underbar panoramautsikt över den glittrande Gardasjön medan vi vandrar längs bergets vältrampade stigar. Området kallas ibland för Europas trädgård på grund av det rika växt- och djurlivet, och mellan mars och augusti blommar här över 60 olika sorters orkidéer.
Efter vandringen tar vi linbanan ned igen och avslutar dagen i Malcesine innan vi tar bussen tillbaka till Riva.

Dag 4. Riva del Garda
Idag har du dagen fri för egna aktiviteter och möjlighet att upptäcka mer av Rivas charmiga kvarter. Du kan exempelvis strosa bland kullerstensgatorna, kantade av pastellfärgade hus, besöka det medeltida slottet som numera är museum eller klättra upp i klocktornet. Andra alternativ är att vandra upp till 1400-talsbastionen ovanför staden eller helt enkelt ta en gelato nere vid hamnen och följa strandpromenaden en stund. Det finns också möjlighet att ta färjan till något annat av Gardasjöns pittoreska samhällen; sjön är stor och erbjuder många sevärdheter.

Dag 5. Molveno-sjön
Dagens lätta vandring börjar i den lilla staden Molveno och går runt den vackra Molveno-sjön. Vandringen tar ungefär 3 timmar och stigningen är bara 90 höjdmeter totalt. Vi tar oss till ruinerna av de starka fortifikationer som österrikarna byggde för att hålla Napoleon Bonaparte stången och som användes även under första världskriget. Härifrån följer vi en stig som leder oss till natursköna vattenfall. Vi fortsätter längs den kuperade strandkanten innan sista delen av vår vandring tar oss över den blomsterklädda bron Ponte di Bior och tillbaka till Molveno där bussen väntar. På vägen mot Riva stannar vi till vid en traditionell vingård där vi får provsmaka några av regionens viner.

Dag 6. Tenno-sjön och Canale
Dagens vandring är medelsvår och täcker ungefär 400 höjdmeter över 4 timmar. Vi börjar vid Ballinopasset och följer stigen mot Tenno-sjöns smaragdgröna glaciärvatten. Efter en skön paus vid strandkanten fortsätter vi på gamla åsnestigar till den pittoreska medeltidsbyn Canale med smala kullerstensgränder som kantas av gamla stenhus, förbundna med varandra genom valv.
Lunchen består av lokala produkter och avnjuts på en karakteristisk plats i området innan vi fortsätter till den privatägda Tenno-fästningen som härstammar från 1200-talet. Här möter bussen oss och vi åker tillbaka till Riva.

Dag 7. Riva del Garda – Hemorten
Idag lämnar vi det sköna Gardaområdet bakom oss och flyger tillbaka till Sverige.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsguider
Tillägg: Enkelrum från 1 495:- · vandringsstavar 120:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Jul vid Gardasjön

Gardasjön nyår

Gardasjön

Cykel Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se