Dag 1. Hemorten – Gardasjön
Vi flyger till Italien och tar oss sedan vidare till Gardasjön. Vi checkar in på Hotel Alla Torre i Garda. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Malcesine och Riva del Garda
Frukost. Vi åker längs med Gardasjöns östra sida till Malcesine och stannar under förmiddagen till i den pittoreska byn med fästningen Castello Scaligero, belägen på en klippa alldeles vid vattnet. Vi fortsätter sedan till Riva del Garda som ligger vid sjöns norra ände. Här finns gott om trevliga restauranger, kaféer och butiker. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3. Verona och Valpolicella med vinprovning
Efter frukost är det avresa för ett besök i staden där ett av historiens största kärleksdramer utspelar sig. Vi åker till Romeos och Julias Verona där vi gör en guidad rundtur. Här finns mycket vackert att beskåda, exempelvis torgen Piazza Brà med den romerska arenan och Piazza dei Signori med imponerande byggnader från olika epoker. Efter den guidade rundturen och lunch på egen hand åker vi vidare mot det böljande landskapet i vindistriktet Valpolicella. Vi gör en vinprovning med tilltugg i detta område där några av Italiens mest populära viner produceras innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Mantua och Borghetto med ostprovning
Efter frukost reser vi söderut till Mantua. I staden som sedan 2008 finns med på Unescos världsarvslista får vi en guidad rundtur med lokalguide i den gamla stadskärnan som domineras av hertigpalatset. Vi besöker en ostproducent utanför Mantua och får prova italiensk ost. Under eftermiddagen besöker vi Borghetto, en del av staden Valeggio. Den romantiska lilla byn består enbart av några få hus, och det är nästan som om tiden stått stilla där. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Venedig
Efter en tidig frukost beger vi oss till Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad och ser bland annat Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantisk stil och utsmyckad med mängder av guld. Vi går längs smala gränder över många små broar och avslutar turen vid den berömda Rialtobron, en av endast fyra broar över Canal Grande. Sedan har vi tid att på egen hand äta lunch och utforska staden ytterligare, innan vi återvänder till hotellet. Middag på kvällen.

Dag 6. Sirmione och Bardolino med olivoljeprovning
Frukost. Idag åker vi till Sirmione och tillbringar förmiddagen på egen hand i dess historiska centrum som är beläget på spetsen av den smala landtunga som sträcker sig ut i Gardasjön. Hit kommer besökare för att uppleva stadens smala gränder, den medeltida borgen och ruinerna av en romersk villa. Efter lunch åker vi till Bardolino och dess omgivningar där vi ska göra en olivoljeprovning. Vi får prova olivolja av högsta kvalitet tillsammans med typiska läckerheter från området. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Gardasjön
Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Vår reseledare ger gärna förslag på utflykter i området. Middag på kvällen.

Dag 8. Gardasjön – Hemorten
Vi inleder dagen med frukost och har sedan fri tid tills vi åker till flygplatsen för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Gardasjön

Cykel Gardasjön

Vandring Gardasjön

Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se