logo
  • Om Rolfs
    Om gruppresor
    Våra reseledare
    Nyheter och erbjudanden
    Anslutningar
    Egen grupp
    Evenemang
    Beställ katalog
    Köp presentkort
    Reklamation
    Pressrum
    Rolfsbuss appen
    Föreläsningar
    Hitta en rumskompis
    Delbetala din resa räntefritt
    Frågor och svar
    Ris och ros
    Lediga tjänster
    Reseledarkurs
    Media
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Kontrollera och betala din bokning
  • Blogg
  • 0771-150000Öppet alla dagar 07-24
KalenderVärldskartaSista minuten

  • Nyheter
  • Säsong
    • Vår
    • Sommar
    • Höst
    • Vinter
    • Julmarknadsresor
    • Nyårsresor
  • Restyper
    • Bussresor
    • Cykelresor
    • Dagsturer
    • Event & musik
    • Flygresor
    • Familjeresor
    • Golfresor
    • Kryssningar
    • Långresor
    • Shopping
    • Singelresor
    • Skidresor
    • Smakresor
    • Sparesor
    • Storstad
    • Teaterresor
    • Träning & sport
    • Vandringsresor
    • Äventyrsresor
  • Regioner
    • Afrika
    • Asien
    • Brittiska öarna
    • Centralamerika
    • Frankrike
    • Grekland
    • Italien
    • Kroatien
    • Medelhavet
    • Mellanöstern
    • Nordamerika
    • Norden
    • Norge
    • Oceanien
    • Polen
    • Portugal
    • Spanien
    • Sydamerika
    • Turkiet
    • Tyskland
    • Österrike
    • Övriga Europa
Gardasjön Mat & Vin
Gardasjön Mat & Vin
    Dagsprogram
    Avgångar
Nyhet Gardasjön Mat & VinItalienska smaker och vackra miljöer
Gardasjön Mat & Vin – Italienska smaker och vackra miljöer
Följ med på en smakfull resa till norra Italien där vi njuter av lokala specialiteter, vinprovningar och vackra miljöer. Vi besöker charmiga orter som Borghetto, Treviso och Sirmione – och upplever det bästa av italiensk mat- och vinkultur.
ItalienNyheterSmakresor
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hemorten - Gardasjön
Dag 2 Tortellini lunch i Valeggio och besök i Borghetto
Dag 3 Iseosjön och vinprovning i Franciacorta
Dag 4 Bardolino med olivoljeprovning och vinkällarbesök i Valpolicella
Dag 5 Gardasjön
Dag 6 Treviso och tiramisuprovning
Dag 7 Sirmione och vinområdet Lugana
Dag 8 Gardasjön - Hemorten
Lago d’Iseo med båtur till Monte Isola
Bardolino & Valpolicella med vin och olivprovning.
Tiramisuprovning i Treviso
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hemorten - Gardasjön
Dag 2 Tortellini lunch i Valeggio och besök i Borghetto
Dag 3 Iseosjön och vinprovning i Franciacorta
Dag 4 Bardolino med olivoljeprovning och vinkällarbesök i Valpolicella
Dag 5 Gardasjön
Dag 6 Treviso och tiramisuprovning
Dag 7 Sirmione och vinområdet Lugana
Dag 8 Gardasjön - Hemorten
Lago d’Iseo med båtur till Monte Isola
Bardolino & Valpolicella med vin och olivprovning.
Tiramisuprovning i Treviso
Dag 1 Hemorten - Gardasjön
Karta
Vi flyger till Milano och tar oss vidare till vårt hotell beläget i sydvästra Gardasjön. Vi bor på något av hotellkedjan, AHG Lake Garda Selections hotell, i Manerba, Moniga eller Soiano. Middag ingår på vårt hotell alla dagar. Vilket hotell vi bor på meddelas cirka 2 månader innan avresa. 
Vi flyger till Milano och tar oss vidare till vårt hotell beläget i sydvästra Gardasjön. Vi bor på något av hotellkedjan, AHG Lake Garda Selections hotell, i Manerba, Moniga eller Soiano. Middag ingår på vårt hotell alla dagar. Vilket hotell vi bor på meddelas cirka 2 månader innan avresa. 
Dag 2 Tortellini lunch i Valeggio och besök i Borghetto
Karta
Idag reser vi till Valeggio, där vi får njuta av en utsökt lunch med den lokala specialiteten tortellini – små, delikata pastaknyten med rik och smakfull fyllning. Efter lunchen fortsätter vi till den förtrollande byn Borghetto. Här möts vi av vackert renoverade hus, många med naturstens fasader, tätt placerade längs en slingrande gata som leder ner mot floden. Under vår promenad kommer vi att förtrollas av den fridfulla atmosfären och byns charmiga detaljer. Det här är en plats som bjuder in till avkoppling.
Idag reser vi till Valeggio, där vi får njuta av en utsökt lunch med den lokala specialiteten tortellini – små, delikata pastaknyten med rik och smakfull fyllning. Efter lunchen fortsätter vi till den förtrollande byn Borghetto. Här möts vi av vackert renoverade hus, många med naturstens fasader, tätt placerade längs en slingrande gata som leder ner mot floden. Under vår promenad kommer vi att förtrollas av den fridfulla atmosfären och byns charmiga detaljer. Det här är en plats som bjuder in till avkoppling.
Dag 3 Iseosjön och vinprovning i Franciacorta
Karta
Idag är det dags att upptäcka Iseosjön – en av Italiens vackraste sjöar, belägen vid Alpernas fot. Vi promenerar genom den medeltida stadskärnan i Iseo, sjöns huvudort, där de slingrande gränderna leder oss upp till det historiska Oldofredi-slottet. 

Därefter väntar en naturskön båttur till Monte Isola, Europas största insjöö, känd för sin pittoreska skönhet. Efter återresan med båt till Iseo fortsätter vi genom Franciacortas böljande vinlandskap. Här besöker vi en traditionell vingård för att smaka på områdets utsökta viner, inklusive det berömda mousserande vinet Franciacorta.
Idag är det dags att upptäcka Iseosjön – en av Italiens vackraste sjöar, belägen vid Alpernas fot. Vi promenerar genom den medeltida stadskärnan i Iseo, sjöns huvudort, där de slingrande gränderna leder oss upp till det historiska Oldofredi-slottet. 

Därefter väntar en naturskön båttur till Monte Isola, Europas största insjöö, känd för sin pittoreska skönhet. Efter återresan med båt till Iseo fortsätter vi genom Franciacortas böljande vinlandskap. Här besöker vi en traditionell vingård för att smaka på områdets utsökta viner, inklusive det berömda mousserande vinet Franciacorta.
Dag 4 Bardolino med olivoljeprovning och vinkällarbesök i Valpolicella
Karta
På förmiddagen reser vi till Bardolino och dess omgivningar för att fördjupa oss i det italienska köket. Det finns cirka 150 olika sorters olivträd här, och vi får prova den högkvalitativa extra jungfruoljan, som produceras genom den första kalla pressningen. Denna DOP-certifierade olja har en lätt fruktig och angenämt pepprig smak – en grundpelare i medelhavs köket – och serveras tillsammans med lokala delikatesser och områdets viner.

På eftermiddagen beger vi oss till kullarna i Valpolicella, en av Italiens mest berömda vinregioner. Området odlades redan av etruskerna, och en fjärdedel av produktionen har DOC-status. Vi besöker en vinkällare för en provsmakning av regionens viner, ackompanjerad av utsökta tilltugg.
På förmiddagen reser vi till Bardolino och dess omgivningar för att fördjupa oss i det italienska köket. Det finns cirka 150 olika sorters olivträd här, och vi får prova den högkvalitativa extra jungfruoljan, som produceras genom den första kalla pressningen. Denna DOP-certifierade olja har en lätt fruktig och angenämt pepprig smak – en grundpelare i medelhavs köket – och serveras tillsammans med lokala delikatesser och områdets viner.

På eftermiddagen beger vi oss till kullarna i Valpolicella, en av Italiens mest berömda vinregioner. Området odlades redan av etruskerna, och en fjärdedel av produktionen har DOC-status. Vi besöker en vinkällare för en provsmakning av regionens viner, ackompanjerad av utsökta tilltugg.
Dag 5 Gardasjön
Karta
Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Vår reseledare ger gärna förslag på utflykter i området.
Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Vår reseledare ger gärna förslag på utflykter i området.
Dag 6 Treviso och tiramisuprovning
Karta
Idag reser vi till den charmiga staden Treviso, belägen på en slätt mellan Alperna och Venedigbukten. Staden är känd som födelseort för två italienska favoriter – Prosecco och desserten tiramisù – och kallas ofta för "Lilla Venedig" tack vare sina idylliska kanaler.

Vi inleder med en guidad rundtur och upptäcker stadens främsta sevärdheter, inklusive den imponerande katedralen som byggts ovanpå romerska ruiner och rymmer ett mästerverk av renässanskonstnären Tizian. Turen avslutas med en matlagningskurs där vi får lära oss att tillaga den klassiska tiramisù, följt av provsmakning och en perfekt cappuccino på ett lokalt konditori.
Idag reser vi till den charmiga staden Treviso, belägen på en slätt mellan Alperna och Venedigbukten. Staden är känd som födelseort för två italienska favoriter – Prosecco och desserten tiramisù – och kallas ofta för "Lilla Venedig" tack vare sina idylliska kanaler.

Vi inleder med en guidad rundtur och upptäcker stadens främsta sevärdheter, inklusive den imponerande katedralen som byggts ovanpå romerska ruiner och rymmer ett mästerverk av renässanskonstnären Tizian. Turen avslutas med en matlagningskurs där vi får lära oss att tillaga den klassiska tiramisù, följt av provsmakning och en perfekt cappuccino på ett lokalt konditori.
Dag 7 Sirmione och vinområdet Lugana
Karta
Idag upplever vi Sirmione under en naturskön båttur. Vi avgår från Piazzale Porto och följer kusten runt Sirmionehalvön för att beundra flera berömda sevärdheter: Maria Callas före detta villa, Aquaria Thermal Spa, ruinerna av en romersk villa känd som Catullus grottor, den kända Jamaica-stranden och den svavelhaltiga Boiola-källan.

Vi får även en unik vy över Scaligerborgen innan vi fortsätter mot Desenzano, där vi ser den romantiska kusten “La Romantica” (utan stopp). Efter båtturen fortsätter vi till vinområdet Lugana, känt för sina unika vinodlingar och rik vintradition. Här får vi smaka på det berömda Lugana-vinet, tillsammans med utvalda regionala tilltugg.
Idag upplever vi Sirmione under en naturskön båttur. Vi avgår från Piazzale Porto och följer kusten runt Sirmionehalvön för att beundra flera berömda sevärdheter: Maria Callas före detta villa, Aquaria Thermal Spa, ruinerna av en romersk villa känd som Catullus grottor, den kända Jamaica-stranden och den svavelhaltiga Boiola-källan.

Vi får även en unik vy över Scaligerborgen innan vi fortsätter mot Desenzano, där vi ser den romantiska kusten “La Romantica” (utan stopp). Efter båtturen fortsätter vi till vinområdet Lugana, känt för sina unika vinodlingar och rik vintradition. Här får vi smaka på det berömda Lugana-vinet, tillsammans med utvalda regionala tilltugg.
Dag 8 Gardasjön - Hemorten
Vi inleder dagen med frukost innan vi beger oss till flygplatsen för hemfärd.
Vilket av nedan hotell vi bor på meddelas 60 dagar innan avresa. 

Hotel Donna Silvia in Manerba
Hotel Donna Silvia Wellness & SPA är ett 4‑stjärnigt hotell beläget i Manerba del Garda, nära Gardasjön. Hotellet har ett spa, restaurang med lokal mat och en lugn omgivning.

Hotel Riva del Sole in Moniga
Hotel Riva del Sole är ett fyrstjärnigt hotell beläget i Moniga del Garda, med närhet till Gardasjöns strandpromenad.
Tillgång till utomhuspool (beroende på säsong), restaurang samt bekvämligheter såsom trådlöst internet.

Hotel Porta del Sole in Soiano
Hotel Porta del Sole är ett fyrstjärnigt hotell beläget i en renoverad villa från 1700-talet i Soiano del Lago, i närheten av Gardasjöns västra strand. Hotellet erbjuder utomhuspool (beroende på säsong), restaurang och bar.

Reseinformation

IngårIngårFlyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 1 lunch · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum från 3 175:-
ValutaValutaEuro.
SpecielltSpecielltUtflykter kan komma att genomföras i annan ordning än vad som står i programmet. Vilket hotell vi kommer bo på meddelas cirka 60 dagar innan avresa.
Rolfs Flyg & Buss

Gruppresor med omtanke och erfarenhet sedan 1975.

Nordens största

grupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.

Rolfsbuss
  • Om Rolfs
  • Allmän information
  • Villkor för paketresor
  • Försäkring
  • Kontrollera och betala din bokning
  • Hantering av personuppgifter
Information
  • Nyheter och erbjudanden
  • Grupper
  • Beställ katalog
  • Köp presentkort
  • Reklamation
  • Pressrum
  • Rolfsbuss appen
  • Frågor och svar
  • Reseledarkurs
  • Lista över alla våra hotell
  • Artiklar
  • Kampanjer
  • Lediga tjänster
Kontakta oss
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg
0771-150000
info@rolfsbuss.se
Följ oss på sociala medier
Nordens största

grupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.


Registrera till vårt nyhetsbrev