Dag 1. Hemorten – Georgien
Vi flyger till Tbilisi.

Dag 2. Ankomst Tbilisi och stadsrundtur
Vi anländer till Tbilisi, Georgiens huvudstad, under de tidiga morgontimmarna och checkar in på Hotel Astoria. Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur. Staden ligger i floden Kuras dalgång och är på tre sidor omgiven av höga berg. I Tbilisi möts flera av världens stora religioner. Ingen annanstans ligger synagogor, moskéer och ortodoxa och katolska kyrkor så nära varandra. Under rundturen besöker vi stadens gamla baddistrikt Abanotubani, som är känt för sina svavelbad, och tar spårvagnen upp till Nariqalafortet där vi har en fantastisk vy över staden. Turen fortsätter till Metechikyrkan som är belägen på de höga klipporna intill Kuraflodens strand, vilket ger ett ypperligt tillfälle att fotografera och beundra de gamla delarna av Tbilisi. Lunch intar vi på en lokal restaurang. Vi besöker även Sionikatedralen, Shardenigatan och Fredsbron. Vi avslutar rundturen med den fantastiska vyn från berget Mtatsminda. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag med georgisk mat på en restaurang i Tbilisi.

Dag 3. Tbilisi – David Gareja – Sighnaghi – Telavi
Vi checkar ut efter frukost och gör oss redo för att upptäcka Georgiens vackra och vilda landskap. Först ut är ett stopp vid grottbyn och klosterkomplexet David Gareja, på berget Gareja några mil sydöst om Tbilisi. Klosterkomplexet, som ligger i den karga halvöknen på gränsen till Azerbajdzjan, innehåller ett flertal kloster med hundratals grottor, kyrkor och kapell. Vi besöker det restaurerade klostret Lavra samt klostret Udabno, som är dekorerat med vackra fresker. Lunch på lokal restaurang. Vi fortsätter till den befästa staden Sighnaghi och besöker Bodbeklostret. Framåt kvällen checkar vi in på Hotel Savaneti som ligger i närheten av staden Telavi. Vi äter gemensam middag.

Dag 4. Telavi – Qvareli – Tbilisi
Efter frukost besöker vi Telavis pittoreska mat- och fruktmarknad. Därefter åker vi ut i det vackra vindistriktet. Georgisk vintillverkning är en uråldrig tradition som går åttatusen år tillbaka i tiden, och det finns runt 500 inhemska druvor. Vi gör ett stopp på vingården Twins Old Cellar, som ligger drygt två mil norr om Telavi. Här provar vi några av deras utsökta viner och besöker gårdens vinmuseum. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang. Vi åker vidare till det fascinerande 1500-talsslottet Gremi med dess magnifika utsikt över Alazanidalen. Sedan besöker vi staden Qvareli, vackert belägen nära foten av Kaukasusbergen. Här gör vi en vinprovning i Qvarelis vintunnel, en 7,7 kilometer lång vinkällare som lagrar Georgiens finaste viner. Vi fortsätter mot Tbilisi där vi återigen checkar in på Hotel Astoria. På kvällen äter vi en härlig middag.

Dag 5. Mtscheta – Gori – Uplistsiche
Efter frukost åker vi mot Mtscheta, en av Georgiens absolut äldsta städer. Staden var huvudstad i dåvarande Iberien från 200-talet f.Kr. till 400-talet e.Kr. innan Tbilisi tog över. Här återfinns många historiskt betydelsefulla monument som idag är klassade som världsarv. Vi besöker det arkitektoniska mästerverket kyrkan Jvari som byggdes i slutet av 500-talet och den majestätiska katedralen Svetitschoveli från 1000-talet. Vi fortsätter till industristaden Gori, mest känd som Josef Stalins födelseplats. Här besöker vi Stalinmuseet, som innehåller föremål från hans liv, samt hans barndomshem. Lunch på lokal restaurang i Gori. Under dagen besöker vi även den uråldriga bergsbyn Uplistsiche. Bostäder, tempel, teaterscener och andra offentliga byggnader är direkt uthuggna i klipporna som sluttar ner mot Kura. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och äter middag i Tbilisi.

Dag 6. Tbilisi
Efter frukost har vi dagen fri att utforska Tbilisi på egen hand. Vandra runt och njut av stadens fascinerande arkitektur som är inspirerad av såväl öst som väst. Utforska gamla stan med färgglada träbalkonger och vindlande gränder, och smit in på något av alla de mysiga kaféer som erbjuder lokala specialiteter. Gemensam middag i Tbilisi.

Dag 7. Tbilisi – Hemorten
Frukost. Vi checkar ut och blir upphämtade av vår buss som tar oss till flygplatsen i Tbilisi. Vi flyger till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 4 luncher · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 095:-
Resevaluta: Georgiska lari
Speciellt: På avresan 25/8 bor vi på hotell Gallery Palace de dagar vi sover över i Tbilisi.

Andra liknande resor:

Georgien & Armenien

Azerbajdzjan

Cypern

Centralasien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se