Dag 1. Hemorten – Georgien
Vi flyger till Tbilisi med mellanlandning.

Dag 2. Ankomst Tbilisi och stadsrundtur
Vi anländer till Tbilisi, Georgiens huvudstad, under de tidiga morgontimmarna och checkar in på Hotel KMM. Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur. Staden Tbilisi ligger i floden Kuras dalgång och är på tre sidor omgiven av höga berg. Ingen annanstans i världen ligger judiska synagogor, moskéer, katolska kyrkor, armeniska kyrkor och andra samfund så tätt samlade som i centrum av Tbilisi. Under rundturen besöker stadens gamla baddistrikt, Abanotubani, som är känt för sina svavelbad och tar spårvagnen upp till Narikhalafortet där vi har en fantastisk vy över staden. Turen fortsätter till Metechikyrkan som är placerad på de höga klipporna intill Kuraflodens strand, vilket ger ett ypperligt tillfälle att fotografera och beundra de gamla delarna av Tbilisi. Lunch på lokal restaurang. Vi besöker även Sionikatedralen, Shardenigatan och Fredsbron. Vi avslutar rundturen med den fantastiska vyn från berget Mtatsminda. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag med georgisk mat på en restaurang i Tbilisi.

Dag 3. Tbilisi – David Gareja – Sighnaghi – Kvareli
Vi checkar ut efter frukost och gör oss redo för att upptäcka Georgiens vackra och vilda landskap. Först ut är ett stopp vid grottbyn och kloster-komplexet David Gareja, som ligger på berget Gareja några mil sydöst om Tbilisi. Kloster-komplexet som ligger i den karga halvöken på gränsen till Azerbadjan innehåller ett flertal kloster med hundratals grottor, kyrkor och kapell. Lunch på lokal restaurang. Under vår utflykt besöker vi klostren Lavra, som har restaurerats samt Udabno med dess vackra fresker. Vi checkar in på hotell Royal Batoni och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Kvareli – Georgiens vindistrikt – Tbilisi
Efter frukost upptäcker vi Telavis mat- och fruktmarknad. Därefter är det dags för en utflykt till de vackra vindistrikten och under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang. Den första vindruvan lär ha skördats i Georgien för 8 000 år sedan, och av dagens omkring 2 000 kända vinsorter finns 500 enbart i Georgien. Vi börjar med ett stopp på vingården Twin Old Cellar, som ligger drygt två mil norr om Telavi. Här provar vi några av deras utsökta viner och besöker gårdens vinmuseum. Vi åker vidare mot Qvareli, som ligger vackert vid Alazanidalen, nära foten av stora Kaukasusbergen. Här besöker vi det fascinerande 1500-talsslottet Gremi med dess magnifika utsikt. Därefter är det dags för vinprovning i Qvarelis vintunnel, en 7,7 kilometer lång vinkällare som lagrar Georgiens finaste viner. Vi åker mot Tbilisi där vi checkar in på Hotel KMM. På kvällen äter vi en härlig middag.

Dag 5. Mtskheta – Gori – Uplistsikhe
Efter frukost åker vi mot Mtskheta, en av Georgiens absolut äldsta städer. Staden var huvudstad i dåvarande Iberien från 500 före Kristus till 400 e. Kr. innan den fick lämna plats för Tbilisi. Här återfinns många historiskt betydelsefulla monument som idag är klassade som världsarv. Vi besöker det arkitektoniska mästerverket kyrkan Jvari som byggdes i slutet av 500-talet och den majestätiska katedralen Svetitskhoveli från 1000-talet. Vi fortsätter till industristaden Gori, mest känd som Josef Stalins födelseplats. Här besöker Stalin-museet som innehåller saker som är relaterade till hans liv och huset där han föddes. Lunch på lokal restaurang i Gori. Under dagen besöker vi även den uråldriga bergsbyn Uplistsikhe. Bostäder, tempel, teaterscener och andra offentliga byggnader är direkt uthuggna i klipporna som sluttar ner mot Kura. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och äter middag i Tbilisi.

Dag 6. Tbilisi
Efter frukost har vi dagen fri till att utforska Tbilisi på egen hand. Vandra runt och njut av stadens fascinerande arkitektur som är inspirerad av såväl öst som väst. Utforska gamla stan med dess färgglada träbalkonger och vindlande gränder, och smit in på något av alla de mysiga kaféer som erbjuder lokal mat och dryck. Lunch och middag intas på en lokal restaurang i Tbilisi.

Dag 7. Tbilisi – Hemorten
Frukost. Vi checkar vi ut och blir upphämtade av vår buss som tar oss till flygplatsen i Tbilisi. Efter en mellanlandning når vi hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 5 luncher · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 925:-
Resevaluta: Georgiska Lari

Andra liknande resor:

Istanbul

Jordanien

Israel

Transsylvanien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se