Dag 1. Hemorten – Aten – Tolon
Vi flyger till Aten. Från flygplatsen åker vi längs med Egeiska havet och gör ett stopp vid den imponerande Korinthkanalen som öppnades 1893. Vi fortsätter mot Tolon och fyrstjärniga hotell John & George med fantastisk utsikt över Tolonbukten. Här inkvarterar vi oss i fem nätter. Frukost och middag ingår samtliga dagar.

Dag 2. Epidauros och Nafplion
Idag gör vi en utflykt till de grekiska städerna Nafplion och Epidauros. Nafplion anses vara den mest romantiska staden i Grekland. Under en rundtur berättar vår lokalguide om stadens brokiga historia som återspeglas i dess arkitektur. I Epidauros dyrkades läkekonstens gud Asklepios och här finns rester av hans helgedom. Epidauros berömda teater med plats för 14 000 åskådare är en av antikens mest välbevarade och fortfarande i bruk. Akustiken är unik. Under dagen får vi också prova nationaldrycken ouzo.

Dag 3. Mykene och Kefalari
Dagens utflykt går till den bördiga Argolisslätten där vi börjar med ett besök i det arkeologiska utgrävningsområdet Mykene. Under sen bronsålder var Mykene en befäst borg omgärdad av cyklopiska murar, som består av stora oregelbundna stenblock. Vi gör en guidad tur på platsen och ser bland annat den berömda Lejonporten och den så kallade Agamemnons grav, som är den bäst bevarade av de kupolgravar man grävt ut i Mykene. I ett vackert grönskande odlingslandskap ligger den lilla byn Kefalari. Här ser vi byns unika kyrka, som besöks av ett stort antal pilgrimer varje år. Kyrkan är byggd över floden Erasinos som här bildar en sjö, och en del av kyrkan ligger inne i en grotta. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 4. Båtutflykt Tolonbukten
Många småfiskare håller till i Tolonbukten. Vi åker ut i bukten med en båt. På en av de små öarna i bukten bjuds vi på en grillad lunch med kött eller fisk, färsk sallad, vin och vatten. Eftermiddagen erbjuder egen tid innan det är dags för middag.

Dag 5. Korinth
Vår lokalguide tar med oss till den strategiskt belägna staden Korinth, en av de största i antikens Grekland. Här finns betydande lämningar från grekisk och romersk tid. Vi besöker det arkeologiska utgrävningsområdet och ser bland annat det berömda Apollontemplet, byggt i mitten på 500-talet f.Kr. i dorisk stil.

Dag 6. Tolon – Aten
Efter frukost checkar vi ut och åker med vår transferbuss till Aten. Vi ankommer tidig förmiddag, och är nu på historiska marker där sevärdheterna avlöser varandra. Vi inleder dagen med en stadsrundtur tillsammans med vår lokalguide. Vi ser bland annat Vindarnas torn, Zeustemplet, Theseion, Hadrianus triumfbåge och slottet som numera inhyser parlamentet. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. Vi checkar in på Hotel Stanley där vi ska bo två nätter. Hotellet ligger centralt i Aten ca två kilometer från Akropolis, som vi också har en fantastisk utsikt över från hotellets mysiga takterrass. Middag på hotellet. 

Dag 7. Aten
Vi har förmiddagen fri för egna strövtåg innan vi möter vår lokalguide för att fortsätta utforska Atens många sevärdheter. Vi åker med vår buss till Akropolisklippan där vi stiger av för att göra en guidad tur bland de Unesco-bevarade ruinerna. Vi beundrar bland annat det imponerande Parthenontemplet i dorisk stil, byggt på 400-talet f.Kr. och helgat åt gudinnan Athena. Vi ser också portbyggnaden Propyléerna, Athena Nike-templet och templet Erechteion, berömt för sina kolonner i kvinnogestalt, så kallade karyatider (idag kopior). Vi tar oss vidare till fots mot Plaka, Atens äldsta kvarter med pittoreska gränder kantade av tavernor, butiker och restauranger. Vi fortsätter till Monastiraki med sin berömda marknad. Här finns möjlighet att fynda fina souvenirer, och vi bjuds på imponerande vyer över Atens bäst bevarade tempel Hefaisteion. Vi avrundar dagen och resan med en gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 8. Aten – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r ·7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · utflykter enligt program · engelsktalande lokalguide · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 595:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresorna 6/5, 10/9 och 21/9 bor vi på hotell King Minos i Tolon.

Andra liknande resor:

Aten

Tolón

Vandring Grekland

Vandring Albanien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se