Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Aten – Tolon
Vi flyger till Aten och vår reseledare tar oss till vår buss. I Aten åker vi längs med Egeiska havet och gör ett stopp vid Korinthkanalen innan vi åker vidare mot Tolon och hotell King Minos med fantastisk utsikt över Tolonbukten. Här inkvarterar vi oss i fem nätter. Frukost och middag alla dagar.

Dag 2. Utflykt till Epidauros och Nafplion
Idag gör vi en utflykt till de grekiska städerna Nafplion och Epidauros. Nafplion anses vara den mest romantiska staden i Grekland. Under en rundtur berättar vår lokalguide om stadens brokiga historia som återspeglas i dess arkitektur. I Epidauros dyrkades läkekonstens gud Asklepios och här finns rester av hans helgedom. Epidauros berömda teater med plats för 14 000 åskådare är en av antikens mest välbevarade och fortfarande i bruk. Akustiken är unik. Under dagen kommer vi också att få prova nationaldrycken ouzo.

Dag 3. Utflykt till Mykene och Kefalari
Dagens utflykt går till Mykene, en spännande spöklik stenborg där vi kommer att känna antikens historiska vingslag då vi träder in genom Lejonporten. Vår lokalguide vägleder oss med historier om Agamemnon samt Homeros berättelser om det trojanska kriget. I vackert landskap ligger byn Kefalari med sina traditionella vattenkvarnar. Byn är känd för sin grotta som varit en underjordisk flodbädd. Byns kyrka har byggts i grottan och besöks av ett stort antal pilgrimer varje år. Vi besöker både grottan och kyrkan. Före kvällens middag bjuder personalen in oss i matsalen för att berätta om den grekiska matkulturen.

Dag 4. Båtutflykt Tolonbukten
Många småfiskare håller till i Tolonbukten. Vi åker ut i bukten med en båt. På en av de små öarna i bukten bjuds vi på en grillad lunch med kött eller fisk, färsk sallad, vin och vatten. Eftermiddagen erbjuder egen tid innan det är dags för middag. På kvällen blir det grekisk folkloreafton på hotellet.

Dag 5. Utflykt Korinth
Vår lokalguide tar med oss till den strategiskt belägna staden Korinth, en av de största i antikens Grekland. Här finns betydande lämningar från grekisk och romersk tid. Vi besöker det arkeologiska utgrävningsområdet och ser bland annat det berömda Apollontemplet.

Dag 6. Tolon – Aten
Efter frukost checkar vi ut och åker med vår transferbuss till Aten. Vi ankommer tidig förmiddag, och är nu på historiska marker där sevärdheterna avlöser varandra. Vi inleder dagen med en stadsrundtur tillsammans med vår lokalguide. Vi ser bland annat Vindarnas torn, Zeustemplet, Theseion, Hadrianus triumfbåge och slottet som numera inhyser parlamentet. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. Vi checkar in på Hotel Stanley där vi ska bo två nätter. Hotellet ligger centralt i Aten ca två kilometer från Akropolis, som vi också har en fantastisk utsikt över från hotellets mysiga takterrass. 

Dag 7. Aten
När vi ätit frukost på hotellet möter vi vår lokalguide som tar oss med på dagens tur i Aten. Det blir en dag mestadels till fots. Vi kommer att vandra genom parker, på gågator och besöka arkeologiska platser i den historiska stadskärnan. Vi tar oss upp till Akropolis och beundrar Parthenontemplet och utsikten över Aten. Middag på hotellet.

Dag 8. Aten – Hemorten
Vi lämnar hotellet under förmiddagen och åker till flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under tidig kväll.

Ingår: Flyg t/r ·7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · ouzo-provning · alla utflykter enligt program · engelsktalande lokalguide · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 125:- · Inträden tillkommer på vissa sevärdheter och museer.
Resevaluta: Euro

80 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Aten

Grekland

Vandring Grekland

Bulgarien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se