Dag 1. Hemorten – Aten
Vi flyger till Aten med mellanlandning på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till fyrstjärniga hotell Titania i centrala Aten. Resten av dagen står till eget förfogande.

Dag 2. Aten
Efter frukost möter vi en lokalguide och gör en guidad rundtur i den grekiska huvudstaden. Vi ser Atens mest berömda sevärdheter, såsom Panathinaikostadion, Zappeion, Olympiska Zeustemplet, Hadrianus båge, Syntagmatorget och gamla parlamentet. Turen avslutas med en rundvisning av Akropolismuseet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 3. Heldagsutflykt Delfi
Frukost. Idag finns det möjlighet att följa med på en heldagsutflykt till den forngrekiska staden Delfi. Stadens stora betydelse härrörde under antiken från det berömda orakel som fanns i stadens Apollontempel, en kvinnlig prästinna som inspirerad av guden Apollon siade om framtiden. Det arkeologiska området i Delfi blev 1987 uppsatt på Unescos världsarvslista. På vägen dit gör vi ett stopp i den pittoreska byn Arachova som är känd för sina goda mejeriprodukter och fina mattor. Efter besöket i Delfi avnjuter vi gemensam lunch på en lokal restaurang. Vi återvänder till Aten under eftermiddagen. Utflykten behöver förbokas. Pris 495:-

Dag 4. Utflykt Plaka
Frukost. Idag tillbringar vi dagen på egen hand. Vår reseledare ger gärna förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål. Ett besök på Akropolisklippan med sina berömda tempel är ett måste för den antikintresserade.

Under eftermiddagen finns möjlighet att följa med på en utflykt till Plaka. Här gör vi en promenad längs gatan Adrianou med svensktalande lokalguide. Turen går förbi det antika grekiska torget Agora och vi ser även det bäst bevarade templet i Aten, Hefaisteion. Promenaden fortsätter genom det vackra och pittoreska Plaka och avslutas på en typisk grekisk restaurang där vi äter gemensam middag och får se en show med grekisk folkdans. Utflykten behöver förbokas. Pris 495:-

Dag 5. Aten – Hemorten
Efter frukost går vi ombord på vår buss som tar oss till flygplatsen för hemresan. Vi flyger med mellanlandning hemåt och beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 335:- · utflykt Delfi 495:- · utflykt Plaka 495:-
Resevaluta: Euro

21 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Grekland

Bulgarien

Istanbul

Vandring Apulien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se