Dag 1. Hemorten – Nunspeet
Vi flyger till Amsterdam och åker därifrån med buss till Nunspeet som ligger cirka åtta mil öster om Amsterdam. Vi bor fem nätter på fyrstjärniga hotell Villa Vennendal Landgoedhotel, beläget i ett vackert naturområde cirka tio minuters promenad från Nunspeets centrum.

Dag 2–5. Cykeldagar
Under vår vistelse i Nunspeet serveras frukost och middag samtliga dagar på vårt hotell. På dagarna cyklar vi till orter och sevärdheter i området runt Nunspeet, Harderwijk, Vierhouten och Elburg. Elcykel och cykelhjälm finns att hyra mot en extra kostnad och behöver förbokas inför resan.

Oldebroek och Elburg
Vi cyklar nordost och följer utkanterna av det skogklädda området Veluwe mot samhället ’t Harde. Vi passerar genom Oldebroek innan vi vänder västerut mot staden Elburg. Den livliga lilla staden låg tidigare utmed kusten vid Zuiderzee, men detta förändrades efter att Nordsjövallen byggdes och insjön IJsselmeer skapades. Under eftermiddagen cyklar vi hemåt till Nunspeet. Cirka 43 km.

Staverden och hansestaden Harderwijk
Vi cyklar söderut och efter en dryg mil når vi Nederländernas minsta stad Staverden. Stadens lilla slott omges av en vacker slottspark som är känd för sina vita påfåglar. Vår cykelfärd fortsätter sedan västerut till hansestaden Harderwijk vars historiska stadskärna byggdes när Harderwijk var en blomstrande fiskestad. Under eftermiddagen fortsätter vi i nordostlig riktning till vårt hotell. Cirka 57 km.

Norra Veluwe
Dagens cykelfärd går genom ett mycket varierat landskap. Vi cyklar genom den norra delen av området Veluwe och passerar jordbruksmarker, gamla skogar och vidsträckta hedar. Under förmiddagen passerar vi Vierhouten som uppkallats efter de fyra skogar som omger byn. Vi vänder sedan västerut och cyklar till Hierden. Under eftermiddagen når vi Nunspeet och vårt hotell. Cirka 31 km.

Veluwemeers slätter
Stora delar av dagens cykelfärd går genom det platta landskapet söder om sjön Veluwemeer. Här präglas området av ängar, åkermarker, diken och bondgårdar. Vi passerar Harderwijk innan vi vänder hemåt mot vårt hotell. Under hemvägen cyklar vi delvis genom skogsområden i utkanterna av Veluwe. Cirka 45 km.

Dag 6. Nunspeet – Amsterdam – Hemorten
Frukost och utcheckning. Därefter åker vi till Amsterdam för en gemensam båttur i staden som tack vare sina många kanaler ofta kallas för Nordens Venedig. Efter båtturen har vi fri tid tills bussen kör oss till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · båttur i Amsterdam · cykelhyra · utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 595:- · hyra elcykel 695:- · hyra cykelhjälm 95:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Amsterdam

Amsterdam

Holland

Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se