Dag 1. Hemorten – Delhi
Vi flyger till Delhi med mellanlandning. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Delhi – Jaipur
Vi landar i Delhi under tidig morgon och åker med vår buss de cika 25 milen till Jaipur. Vi gör ett stopp utmed vägen för gemensam frukost. I Jaipur bor vi på Sarovar Premiere där vi också äter lunch. Resten av dagen är fri för vila. Middag på kvällen.

Dag 3. Jaipur
Efter frukost stiger vi in i jeepar som tar oss till Amber Fort. Väl uppe vid detta borg- och palatskomplex beundrar vi de välbevarade originalmålningarna och den svindlande utsikten. Sedan gör vi ett besök på ett hantverkskooperativ där vi bland annat får beskåda mattvävning och slipning av ädelstenar. Efter lunchuppehåll gör vi en rundtur i Jaipur och ser bland annat Hawa Mahal, (Vindarnas palats), observatoriet Jantar Mantar och maharadjapalatset City Palace. Middag på hotellet.

Dag 4. Jaipur – Agra
Efter frukost checkar vi ut och reser till Agra. På vägen dit stannar vi till för lunch, och åker sedan vidare till Ramada Plaza i Agra där vi ska tillbringa de två kommande nätterna. På eftermiddagen är det dags för en av resans höjdpunkter: Taj Mahal, Shah Jahans magiska kärleksmonument som finns med på Unescos världsarvslista. Gemensam middag på hotellet på kvällen. 

Dag 5. Agra
Idag åker vi till Agra Fort, där Shah Jahan fängslades av sin egen son, och sägs ha avlidit i ett av fortets ena torn. Därefter besöker vi hantverkare som fortfarande kan konsten att göra ädelstensinläggningar i marmor. Vi äter sedan lunch på hotellet och har eftermiddagen fri till egna strövtåg. På kvällen finns möjlighet att uppleva en bollywoodshow med Taj Mahal som tema. Bollywoodshowen behöver förbokas inför resan. Pris 350:-

Dag 6. Agra – Orchha
Vi äter frukost och åker sedan vidare med tåg till den lilla lugna staden Orchha, belägen vid floden Betwa. Här checkar vi in på hotell Orchha Resort. Resten av eftermiddagen är fri till att på egen hand utforska staden eller koppla av i hotellets pool eller spa. Middag.

Dag 7. Orchha – Khajuraho
Efter frukost åker vi vidare till Khajuraho, som är känt för sina 25 välbevarade tempel med sensuella skulpturer. Vi checkar in på vårt hotell Ramada Khajuraho. På kvällen har vi möjlighet att uppleva en ”Light and Sound Show” på tempelområdet. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris 125:-

Dag 8. Khajuraho – Varanasi
Efter frukost besöker vi både det västra och det östra tempelområdet med lokalguide. Under eftermiddagen lämnar vi Khajuraho och tar flyget till den 3 000 år gamla staden Varanasi, även kallad Benares. Författaren Mark Twain skrev: ”Benares är äldre än historien, äldre än traditionen, till och med äldre än legenden och ser dubbelt så gammal ut som historien, traditionen och legenden tillsammans.” Vi checkar in på Hotel Madin och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Varanasi
Vi inleder dagen med att åka till Sarnath där Buddha höll sin första predikan. På vägen stannar vi och besöker Bharat Mata Mandir med den stora kartan av Indien snidad i marmor. Vi besöker även Banaras Hindu University, ett av Indiens äldsta universitet. På kvällen tar vi cykelriksha ner till Ganges där vi upplever den stämningsfulla aarti-ceremonin från båt. Rökelsedoften, eldfaten och ljusen som höjs mot skyn till tonerna av handcymbaler och heliga sånger på sanskrit ger kvällen en magisk stämning. Middag på hotellet.

Dag 10. Varanasi – Delhi
Efter frukost gör vi en stämningsfull morgontur på Ganges med båt. Att se solen gå upp över den heliga floden och få en inblick i folkets traditionella morgonritualer är en upplevelse man sent glömmer. Senare under dagen tar vi farväl av Varanasi och flyger till Delhi. På flygplatsen blir vi upphämtade av vår buss som tar oss till vårt moderna hotell Radisson Blu Dwarka. Middag på kvällen.

Dag 11. Delhi
Idag väntar Delhi på att upptäckas. Vi börjar med att besöka Qutab Minar-komplexet, en av Indiens mest fascinerande Unescolistade sevärdheter. Därefter tar vi en promenad vid Raj Ghat där Mahatma Gandhi kremerades. Efter lunch gör vi en rundtur med buss i New Delhi. Här finns bland annat paradgatan Rajpath, presidentpalatset och triumfbågen India Gate. Middag på hotellet. 

Dag 12. Delhi
Hela dagen är fri för egna strövtåg. För den som önskar finns också möjlighet att följa med på en halvdagstur med Delhis tempel som tema. Vi besöker bland annat gurdwaran Bangla Sahib, som är ett av sikhernas heliga tempel och tillika en rofylld oas mitt i den hektiska storstaden. Vi ser också Laxmi Narayan, som är ett av Delhis mest kända hinduistiska tempel. Som namnet antyder är templet uppkallat efter gudinnan Lakshmi och hennes make Narayana, ett annat namn för Vishnu.

Dag 13. Delhi – Hemorten
Transfer till flygplatsen. Vi flyger på morgonen med mellanlandning och anländer samma dag under eftermiddagen till vår hemort.


Välkomna våren med färgfestivalen Holi på avresan den 19/3!
Det sägs att guden Krishna roade sig med att kasta färgpulver och vatten på människor i sin hemby, och det är just detta man gör under Holi. Vi firar denna högtid på terrassen hos en läkarfamilj, iklädda vita kläder (som tillhandahålles), och släpper loss med musik, vatten och färgpulver! Med anledning av festligheterna skiljer sig resans rutt på denna avresa. Innehållet är i övrigt detsamma som på avresan i februari, med undantag för att vi bor en natt mer i Jaipur och en natt mindre i Delhi. Rutten ser ut som följer:

Dag 1: Hemorten – Delhi
Dag 2: Delhi – Jaipur
Dag 3: Jaipur med vårfesten Holi
Dag 4: Jaipur
Dag 5: Jaipur – Varanasi
Dag 6: Varanasi  
Dag 7: Varanasi – Khajuraho
Dag 8: Khajuraho – Orchha
Dag 9: Orchha – Agra
Dag 10: Agra
Dag 11: Agra – Delhi
Dag 12: Delhi
Dag 13: Delhi – Hemorten


Visum

Visum krävs till Indien. För svenska medborgare är det möjligt att ansöka om E-Visa vid inresa till Indien. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 50 dollar per person. Cirka tre veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni går tillväga. Ni gör ansökan på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/.
Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 3 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 125:- · visum · dricks till guider och chaufförer · tillvalsutflykter
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: På inrikesflygen är maxvikten 15 kg för incheckat bagage och 7 kg för handbagage. På avresan 19/3 bor vi på hotell Rivatas by Ideal i Varanasi.

Andra liknande resor:

Poon Hill

Indien

Sri Lanka

Sri Lanka

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se