Dag 1. Hemorten – Ischia
Vi flyger till Neapel. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till hamnen i Pozzuoli där vi tar båten över till Ischia. Vi bor sju nätter på Hotel Parco delle Agavi, som ligger en bit utanför staden Forio på öns västkust. Hotellet är naturskönt beläget i en park med olivträd, stenekar och agavekaktus. Busshållplats för lokalbussar finns direkt utanför hotellområdet. Frukost och middag ingår samtliga dagar.

Dag 2. Rundtur Ischia
Vi inleder vår vistelse på Ischia med en rundtur längs öns vindlande vägar. Vi passerar flera av öns berömda orter, såsom Lacco Ameno, Casamicciola och huvudstaden Ischia, dominerad av den medeltida fästningen Castello Aragonese som ligger på en ö, sammanbunden med staden genom en bro. Genom det natursköna landskapet med fantastiska vyer över havet kommer vi så småningom till den idylliska byn Sant’Angelo, där vi har möjlighet att ta en promenad bland gränderna. Byn är känd för sina pastellfärgade hus och sitt vackra läge vid en hög tuffstensklippa. Efter denna härliga halvdagstur på den gröna ön återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Ischia
Dagen är fri för egna upptäcktsfärder. Med lokalbussen tar man sig enkelt runt till öns olika byar. Staden Forios stränder och pittoreska centrum ligger på promenadavstånd från hotellet. Från Forios hamn kan man ta båten till Neapel och tillbringa dagen i en av Italiens mest fascinerande storstäder. Via en vacker väg som delvis går genom Zaroskogen når man den lilla staden Lacco Ameno, där man kan besöka öns intressanta arkeologiska museum. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter.

Dag 4. Giardini di Mortella
En obligatorisk utflykt på Ischia är ett besök i en av Italiens vackraste botaniska trädgårdar, Giardini di Mortella. Denna blommande oas skapades av den brittiske kompositören William Waltons argentinska hustru Susana, inledningsvis med hjälp av den berömde landskapsarkitekten Russell Page. På trädgårdens två hektar finns mer än 3 000 exotiska och ovanliga växtarter från olika delar av världen. Små promenadstigar, trappor, vattendrag, fontäner och utsiktsplatser med underbara vyer bidrar till Mortellas skönhet. 

Dag 5. Tillvalsutflykt Vandring Ischia
Dagen är fri för egna aktiviteter. Man kan också välja att som tillvalsutflykt följa med på en härlig vandring genom Ischias sköna natur. Vi åker buss till Panza, där vi börjar vår vandring längs en vacker cirka 7 km lång led på öns södra del. Vi vandrar genom skogslandskap och på stigar längs klippor med macchiavegetation och njuter av hisnande vyer över havet. Vägen har en del uppförs- och nedförsbackar och flera partier med trappor. Vi gör ett stopp vid Sorgetos varma källor som värmer upp havsvattnet nära kusten, där den som vill kan bada. Vandringen avslutas i närheten av Sant'Angelo där vår buss hämtar oss för tillbakafärd till hotellet. Utflykten behöver förbokas inför resan.Pris 295:- 

Dag 6. Tillvalsutflykt Capri
Idag har vi en fri dag för egna upptäcktsfärder i området. Man kan också välja att följa med på en tillvalsutflykt med lokalguide till den vackra klippön Capri. Vi åker med buss till hamnen och tar båten till den berömda ön. Väl framme åker vi med minibussar till städerna Anacapri och Capri. Vi passerar bland annat Villa San Michele som byggdes av Axel Munthe, nära vän och livläkare till drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Den som önskar kan betala inträdesbiljett och besöka villan och dess berömda trädgård (entré cirka 8 euro). Vi får också tid för strövtåg på egen hand innan vi återvänder till Ischia. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris 995:- 

Dag 7. Ischia
Fri dag för egna aktiviteter. 

Dag 8. Ischia – Hemorten
Frukost och därefter avresa med båt till Pozzuolis hamn. På väg till flygplatsen gör vi en liten panoramatur med utsikt över Neapel.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: Utflykterna kan komma att utföras i annan ordning beroende på öppettider och väderförhållanden. På avresa 21/5 åker vi dag 7 till Puzzoli och checkar in inför en natt på Hotel Gli Dei. Panoramaturen dag 8 uteblir.

Andra liknande resor:

Vandring Ischia

Vandring Amalfi

Italien jul & nyår

Sorrento

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se