Dag 1. Hemorten – Ischia
Vi flyger till Neapel. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare ner till hamnen i Neapel där vi tar båten över till Ischia. Vi bor sju nätter på Hotel Parco delle Agavi, som ligger en bit utanför staden Forio på öns västkust. Hotellet är naturskönt beläget i en 2 000 kvadratmeter stor park med olivträd, stenekar och agavekaktus. Busshållplats för lokalbussar finns direkt utanför hotellområdet. Frukost och middag ingår samtliga dagar.

Dag 2. Utflykt rundtur Ischia
Vi inleder vår vistelse på Ischia med en rundtur längs öns vindlande vägar. Vårt första stopp blir i den idylliska fiskebyn Sant’Angelo, känd för sina pastellfärgade hus och sitt vackra läge vid en hög tuffstensklippa. I närheten av Sant’Angelo finns en strand med så kallade fumaroler, utströmningar av varma gaser och ånga orsakade av vulkanisk aktivitet. Vi fortsätter sedan genom det natursköna landskapet med fantastiska vyer över havet till huvudstaden Ischia, dominerad av den medeltida fästningen Castello Aragonese som ligger på en ö, sammanbunden med staden genom en bro. Här kan vi strosa längs gågatan som kantas av butiker, glassbarer och kaféer. På vår väg tillbaka mot hotellet passerar vi flera av öns berömda orter, såsom Casamicciola och Lacco Ameno.

Dag 3. Utflykt Giardini di Mortella
En obligatorisk utflykt på Ischia är ett besök i en av Italiens vackraste botaniska trädgårdar, Giardini di Mortella. Denna blommande oas skapades av den brittiske kompositören William Waltons argentinska hustru Susana, inledningsvis med hjälp av den berömde landskapsarkitekten Russell Page. På trädgårdens två hektar finns mer än 3 000 exotiska och ovanliga växtarter från olika delar av världen. Små promenadstigar, trappor, vattendrag, fontäner och utsiktsplatser med underbara vyer bidrar till Mortellas skönhet.

Dag 4. Ischia
Dagen är fri för egna upptäcktsfärder. Med lokalbussen tar man sig enkelt runt till öns olika byar. Staden Forios stränder och pittoreska centrum ligger på promenadavstånd från hotellet. Från Forios hamn kan man ta båten till Neapel och tillbringa dagen i en av Italiens mest fascinerande storstäder. Via en vacker vandringsled genom Zaroskogen, bland olivlundar, johannesbrödträd, ginst och myrtenbuskar, kommer man till Lacco Ameno där man kan besöka öns intressanta arkeologiska museum. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter. 

Dag 5. Ischia, tillvalsutflykt Vandring Ischia
I dag har vi en fri dag för egna aktiviteter. Man kan också välja att som tillvalsutflykt följa med på en härlig vandring genom Ischias sköna natur. Vi åker buss till Barano, där vi börjar vår vandring längs en vacker led på öns sydöstra del. Vi vandrar i en halvcirkel runt Vatolierekratern, genom byn Chiummanno och förbi kyrkan Madonna di Montevergine, grundad på 1600-talet. Vi fortsätter genom macchiavegetation, olivlundar och vinodlingar längs stigar med hisnande vyer. Vi avslutar vår vandring i Campagnano där vi har utsikt över Castello Aragonese, och återvänder till vårt hotell med buss. Pris 295:-

Dag 6. Ischia, tillvalsutflykt Capri

Idag har vi en fri dag för egna upptäcktsfärder i området. Man kan också välja att följa med på en tillvalsutflykt med lokalguide till den vackra klippön Capri. Vi åker med buss till hamnen och tar båten till den berömda ön. Väl framme åker vi med minibussar till städerna Anacapri och Capri. Vi passerar bland annat Villa San Michele som byggdes av Axel Munthe, nära vän och livläkare till drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Den som önskar kan betala inträdesbiljett och besöka villan och dess berömda trädgård (entré cirka 8 euro). Vi får också tid för strövtåg på egen hand innan vi återvänder till Ischia. Pris 995:-

Dag 7. Ischia
Fri dag för egna aktiviteter.

Dag 8. Ischia – Hemorten
Frukost och därefter avresa med båt till Neapels hamn och vidare till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: Utflykterna kan komma att utföras i annan ordning beroende på öppettider och väderförhållanden.

Andra liknande resor:

Vandring Amalfi

Italien jul & nyår

Sorrento

Sorrentohalvön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se