Dag 1. Hemorten – Reykjavik
Vi flyger till Reykjavik under morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till centrala Reykjavik. Under dagen gör vi en guidad stadsrundtur. I Reykjavik bor ungefär hälften av Islands cirka 300 000 invånare och staden är Europas nordligaste och västligaste huvudstad. Området har varit bebott sedan 800-talet men en stor del av Reykjavik byggdes under 1900-talet. Här finns sevärdheter som Nationalmuseum, Hallgrimskyrkan och Arni Magnussoninstitutet. Det var i Reykjavik som amerikanen Bobby Fischer mötte ryssen Boris Spasskij i världens mest omtalade schackmatch 1972. I resans pris ingår boende på Hotel Cabin, mot tillägg kan vi istället välja att bo mer centralt i staden på Center Hotel Plaza som även håller något högre standard. Efter att ha checkat in på respektive hotell äter vi sedan gemensam middag på en av stadens restauranger.

Dag 2. Den gyllene cirkeln, heldagsutflykt
Efter frukost ger vi oss ut på den välkända turistrutten som kallas Den gyllene cirkeln. Den inkluderar några av Islands mest kända sevärdheter. Vi inleder med Thingvellir, vikingaplatsen där världens första riksdag grundades för över tusen år sedan. Här finns en ravin som är en spricka i kontinentalblocken och som bildats under tusentals år. Vi fortsätter sedan till Gullfoss, ett imponerande vattenfall som utgör resultatet av smältvatten från två glaciärer. Fallet har två etapper och störtar ner i en 20 meter bred ravin. Dagen fulländas med ett besök vid det geotermiska området Geysir. Här finns Islands mest aktiva gejser Strokkur som sprutar en tio meter hög vattenkaskad. Under sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Reykjavik. Middag på kvällen på en av stadens restauranger.

Dag 3. Båtutflykt med valsafari
Efter frukost promenerar vi till hamnen. Vi gör en båttur med sightseeingbåt som varar cirka tre till fyra timmar. I havet runt Reykjavik lever en rad olika arter av valar och delfiner. De vanligaste arterna är knölval, vikval, tumlare och vitnosdelfin. Båten har sittplatser inomhus i flera våningar men det går även att vistas ute på däck. Båten är inte chartrad för vårt sällskap så vi kommer att träffa andra grupper och passagerare ombord. Vid dåligt väder kan båtturen ställas in av säkerhetsskäl. Utflykten förbeställs vid bokning och kostar 425:-. Middag på kvällen på en av stadens restauranger.

Dag 4. Reykjanes halvö och Den blå lagunen
Under förmiddagen erbjuder vår reseledare någon gemensam aktivitet. Några minuters promenad från vårt hotell finns till exempel Vulkanhuset. Museet ger en inblick i Islands geologi. På väg till flygplatsen åker vi till Reykjanes halvö. Det är ett varierat landskap med lavafält och geotermisk aktivitet. Här får vi möjlighet att gå över en symbolisk gångbro som korsar en spricka som ger tydliga bevis på klyftan mellan den europeiska och den nordamerikanska tektoniska plattan. Vi besöker flera sevärdheter innan vi framåt kvällen åker för bad i Den blå lagunen. Utomhusbadet ligger som en oas mitt i ett lavafält och är öppet året runt. Här badar vi i mineralrikt vatten som håller en temperatur mellan 36 och 39 grader. Hyra av handduk ingår i inträdet. Vi får tid att äta kvällsmat innan vi åker till flygplatsen. Vårt flyg avgår strax efter midnatt.

Dag 5. Reykjavik – Hemorten
Vårt flyg från Reykjavik når vår hemort under tidig morgon.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum Hotel Cabin 1 995:- · dubbelrum Center Hotel Plaza från 2400:- · enkelrum Center Hotel Plaza från 3 975:- · utflykt valsafari 425:-
Resevaluta: Isländska kronor
Speciellt: Vänligen notera att resan består av fyra dagar på Island. Flygtiderna gör att den femte resdagen är en transportdag och vi kommer hem under tidig morgon

460 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Island rundresa

Ålesund

Skottland

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se