tid

Avgångstider 04.30 Borås, 05.30 Göteborg, 05.50 Kungälv , 06.35 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i västra och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Reykjavik
Vi reser med buss till Gardermoens flygplats norr om Oslo. Härifrån flyger vi till Reykjavik. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd in till staden. På denna resa erbjuder boende på tre olika hotell, mer information nedan.

Dag 2. Den gyllene cirkeln, heldagsutflykt
Efter frukost ger vi oss ut på den välkända turistrutten som kallas Den gyllene cirkeln. Den inkluderar några av Islands mest kända sevärdheter. Vi inleder med Thingvellir, vikingaplatsen där världens första riksdag grundades för över tusen år sedan. Här finns en ravin som är en spricka i kontinentalblocken och som bildats under tusentals år. Vi fortsätter sedan till Gullfoss, ett imponerande vattenfall som utgör resultatet av smältvatten från två glaciärer. Fallet har två etapper och störtar ner i en 20 meter bred ravin. Dagen fulländas med ett besök vid det geotermiska området Geysir. Här finns Islands mest aktiva gejser Strokkur som sprutar en tio meter hög vattenkaskad. Under sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Reykjavik.

Dag 3. Nyårsafton, stadsrundtur och nyårskryssning
Vi inleder nyårsafton med en stadsrundtur tillsammans med vår lokalguide. I Reykjavik bor ungefär hälften av Islands cirka 300 000 invånare och staden är Europas nordligaste och västligaste huvudstad. Området har varit bebott sedan 800-talet men en stor del av Reykjavik byggdes under 1900-talet. Här finns sevärdheter som Nationalmuseum, Hallgrimskyrkan och Arni Magnussoninstitutet. Det var i Reykjavik som amerikanen Bobby Fischer mötte ryssen Boris Spasskij i världens mest omtalade schackmatch 1972. Efter rundturen återvänder vi till våra hotell och gör i ordning oss för nyårsfirandet. Kvällen inleds med en gemensam middag på en av stadens restauranger. Vi går sedan ombord på en lokal kryssningsbåt, ombord finns inomhussalong och möjlighet att köpa förfriskningar. Nyårskryssningen över Faxafloibukten inleds klockan 23.00. Vid tolvslaget njuter av den vackra vyn över Reykjavik och de spektakulära nyårsfyrverkerierna. När båten är tillbaka i hamn hämtar vår buss oss och kör oss tillbaka till respektive hotell.

Dag 4. Den blå lagunen
Efter frukost beger vi oss till Den blå lagunen som blir en perfekt återhämtning från gårdagens nyårsfirande. Utomhusbadet ligger som en oas mitt i ett lavafält och är öppet året runt. Här badar vi i mineralrikt vatten som håller en temperatur mellan 36 och 39 grader. Hyra av handduk ingår i entréavgiften. Efter lunch reser vi tillbaka till Reykjavik.

Dag 5. Reykjavik – Hemorten
Vi reser till flygplatsen och därifrån vidare till Oslo där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

CenterHotel Plaza
CenterHotel Plaza ligger centralt i Reykjavik bredvid huvudtorget Ingólfstorg, i hjärtat av den gamla staden. Hamnen nås till fots på strax under tio minuter.

City Park Hotel
Detta hotell med trevlig atmosfär finner vi i den östra delen av Reykjavik, cirka tre kilometers promenad från Ingólfstorg.

Hotel Cabin
Detta är ett enklare hotell i utkanten av Reykjavik. Rummen är små men trevliga och cirka en halvtimmes promenad tar oss till de centrala delarna av staden.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · nyårsmiddag · stadsrundtur · heldagsutflykt Den gyllene cirkeln · inträde till Den blå lagunen · nyårskryssning · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 825:-
Resevaluta: Isländska kronor

Andra liknande resor:

Island

Island rundresa

Färöarna

Vikingakryssning

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se