Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Reykjavik
Vi flyger till Reykjavik med mellanlandning under morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till centrala Reykjavik. I samband med vår transfer från flygplatsen gör vi en guidad stadsrundtur. I Reykjavik bor ungefär hälften av Islands cirka 300 000 invånare och staden är Europas nordligaste och västligaste huvudstad. Området har varit bebott sedan 800-talet men en stor del av Reykjavik byggdes under 1900-talet. Här finns sevärdheter som Nationalmuseum, Hallgrimskyrkan och Arni Magnussoninstitutet. Det var i Reykjavik som amerikanen Bobby Fischer mötte ryssen Boris Spasskij i världens mest omtalade schackmatch 1972. Under eftermiddagen checkar vi in på Hotel Cabin där vi bor tre nätter. Hotellets rum är mindre än genomsnittet. Middag på kvällen på en av stadens restauranger.

Dag 2. Den gyllene cirkeln, heldagsutflykt
Efter frukost ger vi oss ut på den välkända turistrutten som kallas Den gyllene cirkeln. Den inkluderar några av Islands mest kända sevärdheter. Vi inleder med Thingvellir, vikingaplatsen där världens första riksdag grundades för över tusen år sedan. Här finns en ravin som är en spricka i kontinentalblocken och som bildats under tusentals år. Vi fortsätter sedan till Gullfoss, ett imponerande vattenfall som utgör resultatet av smältvatten från två glaciärer. Fallet har två etapper och störtar ner i en 20 meter bred ravin. Dagen fulländas med ett besök vid det geotermiska området Geysir. Här finns Islands mest aktiva gejser Strokkur som sprutar en tio meter hög vattenkaskad. Under sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Reykjavik. Middag på kvällen på en av stadens restauranger.

Dag 3. Nyårsafton, Den blå lagunen och nyårskryssning
Efter frukost beger vi oss till Den blå lagunen. Utomhusbadet ligger som en oas mitt i ett lavafält och är öppet året runt. Här badar vi i mineralrikt vatten som håller en temperatur mellan 36 och 39 grader. Hyra av handduk ingår i entréavgiften. Efter lunch reser vi tillbaka till Reykjavik och vårt hotell. Kvällen inleds med en gemensam middag på en av stadens restauranger. Klockan 20.00 går vi ombord på en lokal kryssningsbåt i Reykjaviks hamn. Ombord finns inomhussalong och möjlighet att köpa förfriskningar. Nyårskryssningen över Faxafloibukten inleds klockan 23.00. Vid tolvslaget bjuds vi på ett glas champagne och njuter av den vackra vyn över Reykjavik och de spektakulära nyårsfyrverkerierna. Cirka 00.30 är båten tillbaka i hamn och vi återvänder till vårt hotell.

Dag 4. Reykjavik – Köpenhamn – Hemorten
Vi inleder dagen med sovmorgon och frukost. På förmiddagen reser vi till flygplatsen. Vårt flyg från Reykjavik avgår under eftermiddagen, och under tidig kväll landar vi på Kastrups flygplats. Här möter vår anslutningsbuss som tar oss vidare norrut mot Göteborg som vi når sent på kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · rundtur Reykjavik · heldagsutflykt Den gyllene cirkeln · inträde till Den blå lagunen · nyårskryssning · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg 1 095:-
Resevaluta: Isländska kronor
Speciellt: När klockan är 12.00 i Sverige är den 10.00 på Island.
Andra liknande resor:

Island rundresa

Skottland

Edinburgh

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se