Dag 1. Hemorten – Istanbul
Vi flyger till Istanbul där vår svensktalande lokalguide tar oss till bussen och vidare till vårt hotell Grand Yavuz som ligger centralt i gamla stan. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag.

Dag 2. Stadsrundtur
Efter frukost börjar vi utforska denna fängslande metropol tillsammans med vår lokalguide. Vi besöker det berömda Topkapipalatset, den ståtliga byggnad som tidigare var de osmanska sultanernas residens. Palatset utvecklades med tiden till en kunglig plats med bland annat moské, sjukhus, badhus, skolor och inte minst ett harem. Därefter besöker vi Hagia Sofia, den gamla kyrka som än idag omnämns som en av arkitekturhistoriens vackraste byggnader. Vi fortsätter med att besöka Blå moskén eller Sultan Ahmed-moskén, som är en historisk moské med fantastisk interiör. Vi besöker även hippodromen, den romerska kapplöpningsbanan som under den bysantiska tiden användes till sport och politiska aktiviteter. Dagen avrundas med ett besök på den mest berömda av 500-talets vattenreservoarer Yerebatan saray, ”det underjordiska palatset”.

Dag 3. Basarer och båttur
Efter frukost beger vi oss till egyptiska basaren även kallad kryddmarknaden, som är en av de historiska basarerna i Istanbul med dofter och smaker från Orienten. Här säljs kryddor och mat av alla de slag. Efter marknaden gör vi en utflykt med båt på Bosporen tillsammans med vår lokalguide. Från båten visar sig Istanbul från ett helt annat perspektiv. Bosporen är ett av de mest trafikerade sunden i världen. Vi ser praktfulla moskéer, palats, borgar och fästningar både på den asiatiska och på den europeiska sidan av staden. När vi avslutat vår båttur äter vi en välsmakande lunch innan vi besöker den stora basaren. Där tar vi, genom bland annat prutande, del av den klassiska orientaliska affärskulturen. Vi börjar besöket med en visning av de handknutna mattorna som fortfarande är ett levande hantverk i Turkiet. Sedan får vi tid att på egen hand att ströva genom basarens drygt 4 000 butiker. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet.

Dag 4. Istanbul
Inga utflykter är inplanerade denna dag utan vi är fria att utforska Istanbul på egen hand. För dem som önskar erbjuder vår lokalguide tillvalsutflykten ”Istanbul mellan två kontinenter”. Där får vi chans att åka buss från den europeiska delen till den asiatiska och sedan tillbaka med båt. Under dagen ser vi bland annat sommarpalatset Beylerbeyi och den antika stadsmuren som är en av de längsta i världen. Utflykten behöver under 2019 förbokas och betalas innan avresa, under 2018 bokas och betalas denna på plats. Pris 450:-

Dag 5. Istanbul – Hemorten
Frukost och utcheckning. Därefter fri tid tills bussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · en middag · utflykter enligt program · svensktalande lokalguide
Tillägg: Enkelrum från 1 395:- · tillvalsutflykt dag fyra 450:-
Resevaluta: Turkiska lira

247 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Bulgarien

Greklands öar

Aten

Klassiska Grekland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se