Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Bazzano
Vi flyger med mellanlandning till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare mot orten Bazzano som ligger några mil väster om Bologna i regionen Emilia-Romagna. Vi bor samtliga sju nätter på fyrstjärniga Hotel Alla Rocca. Gemensam middag.

Dag 2. Modena med balsamvinägerprovning
Idag åker vi västerut mot staden Modena, bland annat känd som tillverkningsort för Ferrari och Maserati. Här på de platta slätterna vid den långsamt strömmande floden Po ligger ett av landets gastronomiska centrum, berömt för sin produktion av balsamvinäger. Vi gör en guidad rundtur i staden, där operasångaren Luciano Pavarotti föddes. Vi avslutar dagens utflykt med ett besök i en balsamvinägerkällare. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Bologna & Dozza med besök på vingård
Efter frukost reser vi till Emilia-Romagnas huvudstad Bologna. Staden är berömd för sina många arkader och för sitt universitet, Europas äldsta som grundades år 1088. Bolognas matkultur är vida känd och härifrån kommer köttfärssåsen bolognese, lokalt kallad ragù. Tillsammans med vår lokalguide gör vi en guidad tur genom den gamla universitetsstaden. På eftermiddagen besöker vi den medeltida byn Dozza med sina dekorerade husfasader. Under dagen besöker vi även en vingård där vi smakar viner gjorda av bland annat druvan Sangiovese. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Marknad i Bazzano
Frukost. Idag har vi hela dagen till eget förfogande. Passa på att besöka den lokala marknaden i Bazzano som äger rum varje lördag. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Cervia med lunch
Dagens utflykt går till staden Cervia som ligger vid adriatiska kusten och är känd för sin produktion av salt, ”det vita guldet”. Vår reseledare berättar mer om detta samtidigt som vi åker förbi de stora saltdammarna. Framme i Cervia äter vi lunch på en lokal restaurang nära havet där man garanteras dagsfärska råvaror. Därefter finns det möjlighet till bad, så glöm inte badkläderna. Efter en avkopplande dag återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Parma med provsmakning av Parmigiano Reggiano och prosciutto
Efter frukost åker vi västerut till hertigstaden Parma. Tillsammans med vår lokalguide gör vi en promenad och passerar bland annat domkyrkan, operahuset Teatro Regio och Palazzo Pilotta. Under dagen besöker vi även två producenter för provsmakning av den världsberömda parmaskinkan och osten Parmigiano Reggiano, även kallad parmesanost. Middag på kvällen.

Dag 7. Azienda agrituristica Le Casette och Ferrarimuseet i Maranello
Vår sista utflykt börjar med ett besök på Le Casette, en vacker vingård där vi också äter en traditionell italiensk lunch. Ägaren möter oss och visar oss runt på gården. Vi får se hur den välkända pasta fresca tillverkas och får veta mer om hur det lätt mousserande röda vinet Lambrusco framställs. Efter besöket åker vi vidare till Maranello där det finns möjlighet att besöka Ferrarimuseet (entré tillkommer, 16 euro), vilket är väl värt ett besök. Vill man hellre ta en fika i samhället kan man även göra så. Efter en spännande sista utflykt återvänder vi till vårt hotell för gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Bazzano – Hemorten
Frukost på vårt hotell. Avresa mot Milano och flygplatsen. Efter mellanlandning når vi vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · whispers · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 495:- · entré Ferrarimuseet 16 euro
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresa 3/4 justeras programmet så att den lediga dagen i Bazzano infaller på marknadsdagen på lördagen.

242 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Gardasjön

Olivskörd Toscana

Toscana opera

Cykel Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se