Dag 1. Hemorten – Merone
Vi flyger till Milano och tar oss sedan vidare till Merone som ligger cirka två mil öster om Como. Vi checkar in på Hotel Il Corazziere där vi bor i fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Lugano och Comosjön
Efter frukost reser vi till staden Lugano i södra Schweiz, ett kulturellt högsäte för den italiensktalande delen av landet. Behagligt klimat med generös sol vid Alpernas fot har gjort staden till en känd kurort. Olivträd, ekar och palmträd trivs bredvid varandra i Luganos talrika grönområden. Staden med sin trädkantade strandpromenad och Medelhavsatmosfär med butiker och mysiga kaféer inbjuder till fotografering. Under dagen ser vi bergens snöpudrade toppar i fjärran och sluttningarnas grönska alldeles nära.

Vi fortsätter till Como vid Comosjöns sydvästra hörn. Comosjön är en av de högst belägna sjöarna i Italien. Den har beskrivits av den brittiske diktaren Wordsworth som ”en skatt som naturen har hållit för sig själv”. Vi passerar ståtliga villor med himmelsk sjöutsikt och trädgårdar med palmer, cypresser och kamelia. Många celebriteter har sina hem här och vissa hus har använts i filmer. Sedan renässansen har byar utmed Comos stränder ägnat sig åt silkesproduktion. Idag levererar de högsta kvalitet till modehus som Versace och Hermès. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3. Lago Maggiore
Efter frukost reser vi nordväst till Lago Maggiore. Sjön är till fyra femtedelar belägen i Italien, en femtedel i Schweiz. På vår heldagsutflykt åker vi med båt till de små Borromeiska öarna i den italienska delen av Maggioresjön, med palats och vackra barockträdgårdar. Namnet har ögruppen fått av adelsätten Borromeo, vars palats på ön Isola Bella vi besöker. Vi gör också ett stopp på Isola dei Pescatori, ”Fiskarnas ö”, den enda av öarna som är bebodd året om. På eftermiddagen får vi tid att upptäcka den fashionabla kurorten Stresa. Middag på kvällen.

Dag 4. Merone
Vi inleder dagen med frukost och sedan är det fri tid för egna äventyr. Promenera i området kring hotellet, koppla av på rummet eller åk på egna äventyr runt om sjöarna. Idag finns det möjlighet att njuta av den italienska naturen och omgivningarna kring dessa vackra sjöar. På kvällen bjuds gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Merone – Milano – Hemorten
Efter frukost reser vi söderut till Milano, Italiens ekonomiska huvudstad. Här samsas modehus med historia och kultur. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad i stadens centrum och ser kända byggnader, såsom operahuset La Scala, den gotiska katedralen Duomo di Milano och gallerian Vittorio Emanuele II med affärer, restauranger och kaféer. Promenaden följs av fri tid då vi kan passa på att besöka något museum, strosa i centrum, shoppa eller kanske njuta en äkta italiensk kaffe. På eftermiddagen blir det transfer till flygplatsen i Milano för vår hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 845:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresorna 15/5, 18/9, 2/10 samt 9/10 sker utflykten till Milano på dag 4, därmed är dag 5 fri tills vi samlas för avfärd mot flygplatsen. Utflykterna kan komma att utföras i annan ordning.

Andra liknande resor:

Milano

Italienska sjöar

Schweiz

Glaciärexpressen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se