tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi flyger till Tokyo.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Vi landar i Tokyo. Här möter vår lokalguide oss och tar oss till Sunshine City Prince Hotel. Efter ankomsten visar reseledaren omgivningarna runt hotellet. Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde med över 35 miljoner invånare. Namnet betyder den östra huvudstaden och staden är idag inte bara hemvist för Japans parlament och kejsarpalatset utan även för flera internationella japanska företag som Sony, Mitsubishi och Honda.

Dag 3. Rundtur Tokyo
Efter frukost gör vi en heldagsrundtur i Tokyo. Vi besöker Tokyo Skytree, Japans högsta byggnad, där vi får en enastående utsikt över staden. Vi fortsätter därefter till Asakusa där vi bland annat får se Sensoji, ett buddhistiskt tempel från år 645 som är det äldsta i Tokyo. Därefter åker vi till Ginza, ett av de främsta shoppingdistrikten i världen. Här finns många affärer, restauranger och gallerier men även visningsrum för elektronikjättar som Sony och Ricoh. Vi äter lunch på egen hand och gör sedan ett besök i Odaiba-distriktet och den vackra trädgården Hamarikyu Onshi Teien. Gemensam middag under kvällen på en lokal restaurang.

Dag 4. Tokyo
Efter frukost har vi dagen fri för att uppleva en av världens mest fascinerande storstäder. Vår reseledare ger gärna tips på utflyktsmål och aktiviteter. På de flesta metrostationer kan man köpa ett Suica-kort som gör det lätt att ta sig runt i Tokyo på egen hand. Kortet är också giltigt i både Kyoto och Osaka.

Dag 5. Tokyo – Fuji – Hakone – Kyoto
Frukost och därefter sätter vi oss på vår buss som tar oss till Fuji. Japans högsta berg är hela 3 776 meter över havet och utnämndes till världskulturarv 2014. Vi åker upp till femte stationen (2 300 meter) där det blir tid för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi till Hakone som är känt för sina varma källor. OBS! Ibland påverkas området runt Fuji och Hakone av vulkanisk aktivitet, vilket kan medföra att områden blir avspärrade och att vårt program behöver justeras. Framåt sen eftermiddag fortsätter vi till Mishima där vi tar Shinkansen (höghastighetståg) till Kyoto. Vi äter middag på lokal restaurang och tar därefter in på Vessel Hotel Campana.

Dag 6. Kyoto stadsrundtur
Efter frukost tar vår guide med oss på en rundtur i Kyoto, staden som undantogs från amerikanska bombningar under andra världskriget på grund av sitt historiska och kulturella värde.På förmiddagen besöker vi bland annat den Unescolistade gyllene paviljongen och Nijo-borgen med sina ”näktergalsgolv” som byggdes av den förste shogunen i Tokugawaklanen. Efter lunch på egen hand tar vi en tur i geishakvarteret Gion, med sina många restauranger, tehus och affärer. Vi besöker Kiyomizu-templet och på eftermiddagen gör vi en promenad på de charmiga gatorna Sannenzaka och Ninenzaka som kantas av traditionella japanska trähus.

Dag 7. Kyoto – Nara – Osaka
Efter frukost beger vi oss mot Osaka med flera stopp längs vägen. Vi stannar hos en saketillverkare och fortsätter därefter till Nara som grundades år 710 som Japans första permanenta huvudstad. Här besöker vi Naraparken och går in i Todaiji-templet där vi ser Japans största bronsstaty över Buddha. Efter lunch på egen hand fortsätter vi mot Osaka. Väl framme besöker vi Osakas slott och Osaka Museum of Housing and Living innan vi checkar in på vårt hotell Hotel Monterey Le Frere Osaka.

Dag 8. Osaka stadsrundtur
Efter frukost träffar vi en lokalguide för en stadsrundtur i Osaka. Vi besöker Suntory Yamazaki Distillery och får prova på japansk whisky innan vi åker upp i Umeda Sky Building där vi får en enastående utsikt över staden. Lunch på egen hand. Vi besöker shoppingdistriktet Shinsaibashi och därefter den berömda Kuromon- marknaden. Middag på lokal restaurang under kvällen.

Dag 9. Osaka – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.

Speciellt för program 2019                                                                                  

På vissa avresor är det avvikande hotell, se er bokningsbekräftelse för aktuell information. På avresan 15/10 uteblir besöket på Osaka Museum of Housing and living och ersätts av en båttur i Osaka.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg från 2 975:-
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Hotellrummen i Japan är förhållandevis små

Andra liknande resor:

Stora Japan

Sydkorea & Japan

Sydkorea

Hongkong

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se