Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi flyger till Tokyo.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Vi landar i Tokyo. Här möter vår lokalguide oss och tar oss med på en förmiddagsrundtur i staden. Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde med över 35 miljoner invånare. Namnet betyder den östra huvudstaden och staden är idag inte bara hemvist för Japans parlament och kejsarpalatset utan även för flera internationella japanska företag som Sony, Mitsubishi och Honda. Turen börjar på ön Odaiba som byggdes under Edoperioden för att skydda staden från eventuella attacker från havet. Idag är ön ett populärt shopping- och nöjesdistrikt. Vi fortsätter sedan till den vackra trädgården Hamarikyu Onshi Teien, där vi får tid att strosa i den fina omgivningen innan vi checkar in på vårt hotell Sunshine City Prince Hotel.

Dag 3. Rundtur Tokyo
Efter frukost gör vi en heldagsrundtur i Tokyo. Vi besöker Tokyo Skytree, Japans högsta byggnad, där vi får en enastående utsikt över staden. Vi åker sedan vidare till Asakusa där vi bland annat får se Sensoji, ett buddhistiskt tempel från år 645 som är det äldsta i Tokyo. Efter lunch på egen hand fortsätter vi till Edo Tokyo-museet där vi får en inblick i huvudstadens historia, kultur och arkitektur. Efter besöket fortsätter vi till Ginza, ett av de främsta shoppingdistrikten i världen. Här finns många affärer, restauranger och shoppinggallerior men även visningsrum för elektronikjättar som Sony och Ricoh. Middag på en lokal restaurang under kvällen.

Dag 4. Tokyo
Efter frukost har vi dagen fri för att uppleva en av världens mest fascinerande storstäder. Vår reseledare ger gärna tips på utflyktsmål och aktiviteter. På de flesta metrostationer kan man köpa ett Suica-kort som gör det lätt att ta sig runt i Tokyo på egen hand. Kortet är också giltigt i både Kyoto och Osaka.

Dag 5. Tokyo – Fuji – Hakone – Kyoto
Frukost och därefter sätter vi oss på vår buss som tar oss till Fuji. Japans högsta berg är hela 3 776 meter över havet och utnämndes till världskulturarv 2014. Vi åker upp till femte stationen (2 300 meter) där det blir tid för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi till Hakone som är känt för sina varma källor. OBS! Ibland påverkas området runt Fuji och Hakone av vulkanisk aktivitet, vilket kan medföra att områden blir avspärrade och att vårt program behöver justeras. Framåt sen eftermiddag fortsätter vi till Odawara där vi tar Shinkansen (höghastighetståg) till Kyoto. Vi äter middag på en lokal restaurang och tar därefter in på Kyoto Tower Hotel.

Dag 6. Kyoto stadsrundtur
Efter frukost tar vår guide med oss på en rundtur i Kyoto, staden som undantogs från amerikanska bombningar under andra världskriget på grund av sitt historiska och kulturella värde. På förmiddagen besöker vi bland annat den Unescolistade gyllene paviljongen samt Kiyomizu-templet och gör en promenad på de charmiga gatorna Sannenzaka och Ninenzaka, som kantas av traditionella japanska trähus. Efter lunch på egen hand besöker vi Nijo-borgen med sina ”näktergalsgolv” som byggdes av den förste shogunen i Tokugawaklanen. Sedan tar vi en tur i geishakvarteret Gion, med sina många restauranger, tehus och affärer.

Dag 7. Kyoto – Nara – Osaka
Efter frukost beger vi oss mot Osaka med flera stopp längs vägen. Vi stannar hos en saketillverkare och fortsätter därefter till Nara som grundades år 710 som Japans första permanenta huvudstad. Här besöker vi Naraparken och går in i Todaiji-templet där vi ser Japans största bronsstaty över Buddha. Efter lunch på egen hand fortsätter vi mot Osaka. Väl framme besöker vi Osakas slott och Osaka Museum of Housing and Living innan vi checkar in på Hotel Monterey La Soeur Osaka.

Dag 8. Osaka stadsrundtur
Efter frukost träffar vi en lokalguide för en stadsrundtur i Osaka. Vi besöker Umeda Sky Building där vi får en enastående utsikt över staden. Lunch på egen hand. Vi besöker shoppingdistriktet Shinsaibashi och därefter den berömda Kuromon- marknaden. Middag på en lokal restaurang under kvällen.

Dag 9. Osaka – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg från 2 975:- · dricks till guider ca 600 YEN per resenär
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Hotellrummen i Japan är förhållandevis små. På avresan 31/3 anländer vi till Tokyo på eftermiddagen Dag 2. Det medför att förmiddagsturen vid ankomst utgår. Vi serveras en gemensam middag på kvällen. På avresan 31/3 bor vi på Vessel Hotel Campana i Kyoto. På avresorna 14/5 och 1/6 bor vi på Hotel Keihan Kyoto Hachijo-guchi i Kyoto.

Genomsnittligt omdöme

4.1 / 5

Baserat på 301 recensioner

2019-10-01

"Mycket trevlig och bra planerat. Lite stressigt ibland, särskilt när det blev långa bilköer till Fuji. Marie Louise var jättebra och vår lokala japanska guide, Kazumi, var suverän!! Hotellet i Kyoto kunde har varit mer centralt."

2019-10-01

"Ett stort tack till vår reseledare Marie-Louise som verkligen såg till att vi alla hade det bra och fick ut så mycket som möjligt av vår resa i Japan.Mycket kunnig och tydlig i sitt sätt att ge oss information. Vår lokalguide , Kazumi san var otroligt kunnig, tillmötesgående och hjälpsam på alla sätt. Vi kan inte ha haft en bättre resa än denna. Ge"

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Stora Japan

Sydkorea & Japan

Sydkorea

Peking

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se