Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi flyger med mellanlandning till Tokyo.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Vi landar i Tokyo. Här möter vår lokalguide oss och tar oss till Candeo Hotel Ueno Park (Under 2019 på Sunshine City Prince Hotel). Efter ankomsten visar reseledaren omgivningarna runt hotellet. Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde med över 35 miljoner invånare. Namnet betyder den östra huvudstaden och staden är idag inte bara hemvist för Japans parlament och kejsarpalatset utan även för flera internationella japanska företag som Sony, Mitsubishi och Honda.

Dag 3. Rundtur Tokyo
Efter frukost gör vi en heldagsrundtur i Tokyo. Vi besöker Asakusa där vi bland annat får se Sensoji, ett buddhistiskt tempel från år 645 som är det äldsta i Tokyo. Vi fortsätter till Tokyo Skytree, Japans högsta byggnad, där vi får en enastående utsikt över staden. Vi äter lunch på egen hand och gör ett besök i Odaiba-distriktet och den vackra trädgården Hamarikyu Onshi Teien. Därefter åker vi till Ginza, ett av de främsta shoppingdistrikten i världen. Här finns många affärer, restauranger och gallerier men även visningsrum för elektronikjättar som Sony och Ricoh. Gemensam middag under kvällen på en lokal restaurang. 

Dag 4. Tokyo
Efter frukost har vi dagen fri för att uppleva en av världens mest fascinerande storstäder. Vår reseledare ger förslag på egna utflyktsmål. På de flesta metrostationer kan man köpa ett Suica-kort som gör det lätt att ta sig runt i Tokyo på egen hand. Kortet är också giltigt i både Kyoto och Osaka.

Dag 5. Tokyo – Fuji – Hakone – Kyoto
Frukost och därefter sätter vi oss på vår buss som tar oss till Fuji. Japans högsta berg är hela 3 776 meter över havet och utnämndes till världskulturarv 2014. Vi åker upp till femte stationen (2 300 meter) där det blir tid för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi till Hakone som är känt för sina varma källor. OBS! Ibland påverkas området runt Fuji och Hakone av vulkanisk aktivitet, vilket kan medföra att områden blir avspärrade och att vårt program behöver justeras. Framåt sen eftermiddag fortsätter vi till Mishima där vi tar Shinkansen (höghastighetståg) till Kyoto. Väl framme tar vi in på ett av stadens hotell (Under 2019 på Vessel Hotel Campana). På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 6. Kyoto stadsrundtur
Efter frukost tar vår guide med oss på en rundtur i Kyoto, staden som undantogs från amerikanska bombningar under andra världskriget på grund av sitt historiska och kulturella värde. På förmiddagen besöker vi bland annat Kinkakuji-templet och Nijo-borgen med sina ”näktergalsgolv” som byggdes av den förste shogunen i Tokugawaklanen. Efter lunch på egen hand tar vi en tur till Gyllene paviljongen och geishakvarteret Gion, med sina många restauranger, tehus och affärer. Vi besöker Kiyomizu-templet och på eftermiddagen tar vi en promenad på de charmiga gatorna Sannezaka och Ninenzaka som kantas av traditionella japanska trähus.

Dag 7. Kyoto – Nara – Osaka
Efter frukost beger vi oss mot Osaka med flera stopp längs vägen. Vi stannar hos en saketillverkare och fortsätter därefter till Nara som grundades år 710 som Japans första permanenta huvudstad. Här besöker vi Naraparken och går in i Todaiji-templet där vi ser Japans största bronsstaty över Buddha. Efter lunch på egen hand fortsätter vi mot Osaka. På vägen dit gör vi även ett besök på Suntory Yamazaki Distillery och får prova på japansk whisky. Väl i Osaka åker vi upp i Umeda Sky Building innan vi checkar in på vårt hotell (Under 2019 på Hotel Monterey Le Frere Osaka).

Dag 8. Osaka stadsrundtur
Efter frukost träffar vi en lokalguide för en stadsrundtur i Osaka. Vi ser både historiska och moderna delar av staden. Vi besöker det imponerande slottet samt Osaka Museum of Housing and Living, som ligger vid Osakas längsta shoppingmarknad. Vi får därefter tid att äta lunch och shoppa på egen hand. Gemensam middag på kvällen på en lokal restaurang.

Dag 9. Hemresa och hemkomst
Under morgonen reser vi hemåt och efter en mellanlandning når vi hemorten under kvällen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 middagar · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg från 3 675:-
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Alla guidningar görs av engelsktalande lokalguider, och vår svenska reseledare översätter kortfattat vid behov. Hotellrummen i Japan är förhållandevis små. På vissa avresor är det avvikande hotell, se er bokningsbekräftelse för aktuell information. Under 2019 bor vi på hotell Sunshine City Prince i Tokyo, Vessel Hotel Campana Gojo i Kyoto och Hotel Le Frere i Osaka. Under 2019 byter delar av programmet plats under dag 7 och 8. På avresan 9/4 och 15/10 uteblir besöket på Osaka Museum of Housing a

204 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Stora Japan 2018

Tokyo

Stora Japan 2019

Sydkorea & Japan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se