Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi flyger med mellanlandning till Japans huvudstad Tokyo.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Vi landar i Tokyo och möter vår lokalguide som tar oss till vårt hotell Monterey Ginza, där vi ska bo i två nätter. Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde med över 35 miljoner invånare. Namnet betyder den östra huvudstaden och staden är idag inte bara hemvist för Japans parlament och kejsarpalatset utan även för flera internationella japanska företag som Sony, Mitsubishi och Honda.  På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Tokyo
Efter frukost gör vi en rundtur i Tokyo och ser bland annat Sensoji, Tokyos äldsta buddhistiska tempel. Vi besöker också Edo Tokyo-museet, där vi lär oss om Tokyos historia och kultur under Edoperioden. Museibyggnaden är ett intressant exempel på modern byggnadskonst med traditionell förebild – den ska påminna om japanska förrådshus med upphöjt golv. Efter en gemensam så kallad sumobrottarlunch har vi resten av eftermiddagen fri. 

Dag 4. Tokyo – Koriyama
Efter frukost packar vi en väska för en övernattning i Koriyama, då vårt bagage transporteras direkt till Hakodate. Vi tar Shinkansen, Japans höghastighetståg, norrut till Koriyama, en sträcka på 235 kilometer som tar cirka 1 timme och 12 minuter. I Koriyama möter vi vår buss och åker till Aizuwakamatsu, en samurajstad med cirka 125 000 invånare och än idag starkt influerad av samurajkulturen. Till lunch får vi wanko soba, bovetenudlar som serveras i små skålar med tillbehör som exempelvis tonfisk, lax eller svamp. Vi beskådar Tsuruga-slottet, byggt i vacker, traditionell japansk stil. Grunden byggdes på 1300-talet och de fem våningarna byggdes till under 1600-talet. Slottet användes fram till mitten av 1800-talet som ett militärt och administrativt centrum i Aizu-regionen. Vi fortsätter till samurajresidenset Aizu Bukeyashiki som var hem för regionens viktigaste och högst rankade samurajer. Den ursprungliga byggnaden brändes ner 1868 men har sedan dess återuppbyggts av bland annat zelkova, ceder och cypressträd. I natt bor vi på Koriyama View Hotel.

Dag 5. Koriyama – Hakodate
Efter frukost tar vi en kort promenad med vår lokalguide till Koriyamas station. Snabbtåget tar oss till Aomori i norra Japan. Namnet Aomori betyder blå skog och området var befolkat redan på 5000-talet f.Kr. Varje sommar i augusti anordnas den kända och färgstarka Nebutafestivalen i Aomori. I festivalens paradtåg finns stora upplysta vagnar med kända historiska och mytologiska japanska karaktärer som motiv, omgivna av musiker och dansare. Vid ett besök på museet Nebuta Warasse kan vi se några av dessa vagnar och lära oss mer om festivalen och dess historia. Vi stiger sedan ombord på Shinkansen och reser genom Seikantunneln från ön Honshu till ön Hokkaido. Tunneln är 53,85 kilometer lång och 23,3 kilometer går 100 meter under havsytan. I centrala Hakodate besöker vi Goryokakus stjärnformade fästning. Fästningen byggdes 1855 som ett försvarsfort mot västerländska makter och formen har sitt ursprung i fransk militärarkitektur. Sedan 1910 är Goryokaku en park med över tusen körsbärsträd och en av stadens vackraste platser under körsbärsblomningen i april/maj. Vi tar därefter linbanan upp till toppen av Hakodateberget, där vi har en fantastisk panoramautsikt över staden. Vi övernattar på WBF Grande Hakodate.

Dag 6. Hakodate – Noboribetsu
Efter frukost packar vi en väska för en övernattning i Noboribetsu, då vårt bagage transporteras direkt till Sapporo. Vi möter vår lokalguide för ett besök på Hakodates morgonmarknad som sträcker sig över fyra kvarter. Sedan besöker vi nationalparken Onuma, vackert belägen mellan två sjöar med utsikt över den majestätiska vulkanen Komagatake. Vi åker vidare längs med Uchiurabuktens kust till Noboribetsu och den historiska temaparken Noboribetsu Date Jidaimura. Där gör vi en resa bakåt i tiden till Japans Edoperiod och upplever traditionella aktiviteter, lekar, shower och tidstypisk arkitektur. Därefter checkar vi in på det traditionella värdshuset Noboribetsu Sekisuitei och äter gemensam middag på hotellets restaurang.

Dag 7. Noboribetsu – Sapporo
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss till Jigokudani, även kallat Djävulsdalen. Jigokudani är en 450 meter stor krater som Kuttaras vulkanutbrott för 20 000 år sedan lämnade efter sig. Dalen är än idag vulkaniskt aktiv och avger het ånga, gaser och bubblande vatten. Vi fortsätter till vackra Toya, en nästintill rund vulkanisk kalderasjö. Mitt i sjön ligger ön Nakajima där Toyako Forest Museum är beläget. Vi tar oss upp till utkiksplatsen Sairo där vi har en magnifik utsikt över Toyasjön och vulkanen Usu, som är en av de mest aktiva vulkanerna i området. Vi tar bussen vidare till Japans andra största vulkaniska kalderasjö, Shikotsu. Den bildades av vulkanisk aktivitet för 40 000 år sedan och är upp till 363 meter djup. Sjön är så pass klar att man på vissa ställen kan se ner på 25 meters djup. Vi når sedan Sapporo, Japans femte största stad, kanske främst känd för att ha stått som värd för vinter-OS 1972. Vi checkar in på vårt hotell Monterey Sapporo, där vi ska bo i tre nätter.

Dag 8. Sapporo
Frukost. Vi möter vår lokalguide för en heldag i Sapporo. Vi besöker stadshuset, det före detta regeringskontoret, ser stadens klocktorn byggt i trä samt Odoriparken som sträcker sig 1,5 kilometer genom staden. Under eftermiddagen besöker vi den stora fiskmarknaden där det säljs allt från krabbor till sjöborrar. Vi åker sedan till utkanten av staden till utomhusmuseet Historical Village of Hokkaido och Historical Museum of Hokkaido. Utomhusmuseet består av fyra delar med historiska byggnader som speglar byggnationen under Meiji- och Taishoperioderna (1868–1926) i Hokkaido. De fyra delarna är en stad, en fiskeby, en lantbruksby och en bergsby. Efteråt går vi över till det historiska museet vars teman är kultur, historia och natur.

Dag 9. Sapporo
Efter frukost träffar vi vår lokalguide som tar oss till hamnstaden Otaru. Kanalen i Otaru byggdes 1923 för mindre lastbåtar. Det mysiga promenadstråket längs kanalen har iordningställts i viktoriansk stil och de gamla lagerlokalerna är omgjorda till museum, butiker och restauranger. Vi promenerar till gatan Sakaimachi, Otarus shoppinggata med gamla affärer, banker, restauranger och butiker. Sedan återvänder vi till Sapporo där vi har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. kväll äter vi middag på en lokal restaurang.

Dag 10. Sapporo – Tokyo
Frukost och fri tid tills transferbussen tar oss till flygplatsen och flyget till Tokyo. Eftermiddagen är fri för egna upptäcktsfärder i storstaden. Vår reseledare ger förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål i området. Vi övernattar på hotell Monterey Ginza. 

Dag 11. Tokyo – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid tills bussen tar oss till flygplatsen. Vi reser hemåt med mellanlandning under kvällen. 

Dag 12. Hemorten
Vi beräknas nå vår hemort under morgonen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 2 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 575:-
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Alla guidningar görs av engelsktalande lokalguider, och vår svenska reseledare översätter kortfattat vid behov. Hotellrummen i Japan är förhållandevis små. Vi önskar att alla resenärer tar med en liten ryggsäck som kan fungera som övernattningsväska för nätterna i Koriyama och Noboribetsu. Avresan 14/10 har avvikande hotell. Se bokningsbekräftelse för mer information.




Andra liknande resor:

Tokyo

Stora Japan 2018

Japan

Stora Japan 2019

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se