Dag 1. Hemorten – Wien
Vi flyger till Wien. Vid ankomst tar vår reseledare med oss till vårt hotell, Arcotel Wimberger, för incheckning. Här ska vi bo fyra nätter. Hotellet ligger centralt, nära den stora shoppinggatan Mariahilfer Straße. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Wien
Efter frukost gör vi tillsammans med en lokalguide en stadsrundtur i Österrikes vackra huvudstad med buss och till fots. Vi passerar bland annat operan, parlamentet, rådhuset och det färgsprakande Hundertwasserhaus. Vi tar också en promenad i stadens centrum som är upptaget på Unescos världsarvslista, och ser det kejserliga slottet Hofburg samt den gotiska Stefansdomen. Efter rundturen har vi eftermiddagen och kvällen till eget förfogande i den vackert juldekorerade staden.

Dag 3. Julafton
Hela dagen är fri för att njuta av Wiens stora utbud av kultur, konst och musik. Den vid floden Donau belägna staden är känd för sina pampiga byggnader, sin kafékultur och sina många parker. Så här i juletid har ni också chansen att besöka några av Wiens alla spännande julmarknader. I bodarna kan man köpa julpynt, lokala delikatesser och traditionellt hantverk. Den största ligger vid det vackert upplysta rådhuset, där man har skapat ett förtrollande jullandskap med pariserhjul, marknadsstånd och ett överdåd av julbelysning.

På kvällen firar vi jul tillsammans under festliga former. Hotellet dukar upp en härlig julbuffé i restaurangen

Dag 4. Juldagen, utflykt till Schönbrunn
Idag har vi förmiddagen fri för egna strövtåg. Efter lunch på egen hand gör vi en utflykt till Schönbrunn, den österrikiska barockens mest imponerande slotts- och parkanläggning. Här får vi en guidad visning av de vackraste salarna i det pampiga slottet som 1996 upptogs på Unescos världsarvslista. På kvällen kan vi på egen hand botanisera bland Wiens stora utbud av trevliga restauranger.

Dag 5. Wien – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar varav en julbuffé · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 975:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Wien

Wien & Salzburg

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se