Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Tropea
Vi flyger med mellanlandning till Catania där vår reseledare tar oss till vår buss. Vi korsar Messinasundet innan vi når Syditaliens pärla Tropea och Hotell Santa Lucia där vi ska bo i sju nätter. Staden har en helt intakt och pittoresk gammal stadsdel, belägen på en cirka 70 meter hög sandstensklippa i havet. Vårt hotell ligger fem kilometer öster om Tropea med utsikt över havet. Vi serveras frukost och middag varje dag på hotellet.

Dag 2. Utflykt Pizzo och Tropea
Idag väntar en spännande utflykt till Pizzo och Tropea. Staden Pizzo är känd i hela Italien för sin glass och specialiteten ”Tartufo di Pizzo” som vi kan prova på någon av glassbarerna vid Piazza Repubblica. Vi besöker även ”Piedigrotta”, en liten kyrka som är uthuggen direkt ur berget, samt den gamla borgen Castello Murat som är uppkallad efter Joachim Murat, en fransk marskalk som var gift med Napoleons syster och som avrättades i Pizzo 1815. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Tropea men innan vi återvänder till vårt hotell får vi en stund i centrum för att strosa runt bland stadens alla små butiker och inbjudande kaféer.

Dag 3. Tropea
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter.

Tillval: Heldagsutflykt Eoliska öarna
Efter frukost på hotellet tar vi oss ner till hamnen varifrån vi med båt åker till ön Vulcano och får chansen att prova på ett härligt svavelbad. Vi tar oss sedan över till grannön Lipari där vi kommer att besöka det arkeologiska museet samt även få lite tid till shopping och lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi till Stromboli, ön där vulkanen med samma namn fortfarande är aktiv. Ön blev världsberömd genom att Ingrid Bergman och regissören Roberto Rossellini bodde här medan de spelade in filmen ”Stromboli – Guds land” där Ingrid hade en av huvudrollerna. Efter att ha bekantat oss med dessa tre eoliska öar är det dags att med båt återvända till Tropea och vårt hotell som vi når först på kvällen. Utflykten behöver föranmälas. Pris: 595:- per person. (Observera att utflykten är väderberoende och kan komma att ställas in vid dåliga förhållanden.)

Dag 4. Tropea
Frukost och sedan hela dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Utflykt Gerace och Locri
Idag ska vi göra en utflykt till Gerace som är en av Italiens vackraste äldre småstäder. Från bussparkeringen åker vi med ett minitåg, ett enkelt och trevligt sätt att komma in i hjärtat av staden som ligger på en annan nivå än parkeringen. Staden har i stort sett fortfarande samma struktur som under medeltiden och är omgiven av en mur. Här finns även Kalabriens största katedral, som vi kommer att ta en närmare titt på under vårt besök i staden. Därefter fortsätter vi till staden Locri som under sin storhetstid under antiken förmedlade handeln mellan Grekland, Orienten och italikerna.

Dag 6. Tropea
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 7. Utflykt Reggio Calabria och Riacebronserna
Vi gör en utflykt till Reggio Calabria som ligger i södra Kalabrien på den italienska stövelns ”tå”. Staden var tidigare huvudstad i regionen Kalabrien, fram till 1970 när man bytte till Catanzaro. Här gör vi ett besök på arkeologiska nationalmuseet Magna Grecia där vi bland annat ser de kända grekiska bronsstatyerna ”Bronzi di Riace”, två fullstora statyer av nakna skäggiga krigare som hittades av en amatördykare i havet utanför Riace 1972. Vi får även tid att strosa runt i staden på egen hand och man bör inte missa strandpromenaden, en av de vackraste i Italien. På vägen hem gör vi ett stopp i den gemytliga byn Scilla. Här finns bland annat en liten borg som ligger på en klippa högt ovanför stranden.

Dag 8. Tropea – Hemorten
Avfärd och transport till flygplatsen i Catania för att flyga till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokala guider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:- · extra utflykt Eoliska öarna 595:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 9/10 bor vi på Hotel Villaggio Cala di Volpe i Capo Vaticano.
Andra liknande resor:

Sicilien

Sicilien

Rundresa Sicilien

Vandring Amalfi

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se