Efter att vi har landat i Italien tar vi oss med buss till resans första stopp, nämligen den charmiga staden Castellammare di Stabia där vi checkar in på vårt hotell Villa Serena eller ett liknande hotell. Castellammare erbjuder pittoreska gator och torg som bara väntar på att bli upptäckta. Gemensam middag på hotellet.
Vår upptäcktsfärd i Kalabrien fortsätter med en smakrik aktivitet, nämligen provning av buffelmozzarella. Vi får inblick i tillverkningen av den berömda osten. Vi provsmakar den färska mozzarellan och andra läckra ostar medan vi lär oss om de traditionella osttillverkningsmetoderna. Efter detta lämnar vi Atena Lucana och kör söderut mot regionen Kalabrien, som utgör den italienska halvöns ”fotblad”. Vi gör ett stopp för att sträcka på benen innan vi når medeltidsstaden Tropea och vårt hotell Tropis där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Vår upptäcktsfärd i Kalabrien fortsätter med en smakrik aktivitet, nämligen provning av buffelmozzarella. Vi får inblick i tillverkningen av den berömda osten. Vi provsmakar den färska mozzarellan och andra läckra ostar medan vi lär oss om de traditionella osttillverkningsmetoderna. Efter detta lämnar vi Atena Lucana och kör söderut mot regionen Kalabrien, som utgör den italienska halvöns ”fotblad”. Vi gör ett stopp för att sträcka på benen innan vi når medeltidsstaden Tropea och vårt hotell Tropis där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Bussföraren som körde de flesta turer var jätteduktig, vi var helt lugna när han körde uppe i bergen och Katarina var jättebra, det blev en familjär stämning i gruppen och det var som om hon hade bjudit hem oss alla till hennes Kalabrien och få möta många av hennes vänner och smaka på god mat!
Kortare guidning o lite mer egentid. Guidning på svenska vore bättre.