Efter att vi har landat i Italien tar vi oss med buss till resans första stopp, nämligen den charmiga staden Castellammare di Stabia där vi checkar in på vårt hotell Villa Serena eller ett liknande hotell. Castellammare erbjuder pittoreska gator och torg som bara väntar på att bli upptäckta. Gemensam middag på hotellet.
Vår upptäcktsfärd i Kalabrien fortsätter med en smakrik aktivitet, nämligen provning av buffelmozzarella. Vi får inblick i tillverkningen av den berömda osten. Vi provsmakar den färska mozzarellan och andra läckra ostar medan vi lär oss om de traditionella osttillverkningsmetoderna. Efter detta lämnar vi Atena Lucana och kör söderut mot regionen Kalabrien, som utgör den italienska halvöns ”fotblad”. Vi gör ett stopp för att sträcka på benen innan vi når medeltidsstaden Tropea och vårt hotell Tropis där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Vår upptäcktsfärd i Kalabrien fortsätter med en smakrik aktivitet, nämligen provning av buffelmozzarella. Vi får inblick i tillverkningen av den berömda osten. Vi provsmakar den färska mozzarellan och andra läckra ostar medan vi lär oss om de traditionella osttillverkningsmetoderna. Efter detta lämnar vi Atena Lucana och kör söderut mot regionen Kalabrien, som utgör den italienska halvöns ”fotblad”. Vi gör ett stopp för att sträcka på benen innan vi når medeltidsstaden Tropea och vårt hotell Tropis där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Prisvärd. Otroligt duktig busschaufför och suverän reseledare. Genom att vi bodde i Siderno som inte är en utpräglad turistort utan en vanlig syditaliensk stad utan turistfällor fick man uppleva hur livet är i en sådan.
Katarina är en helt fantastisk reseledare på alla sätt. Härlig personlighet och mycket kunskap som hon förmedlade på ett personligt sätt. Så glada att det var just hon som tog hand om oss.