Dag 1. Hemorten – Siderno
Vi flyger till Sicilien där vår reseledare tar oss till vår buss. Vi korsar Messinasundet innan vi når Siderno och havsnära Grand Hotel President där vi ska bo i sju nätter.

Dag 2. Spilinga och Limbadi
Denna dag beger vi oss till det lilla bondesamhället Spilinga där vi provsmakar Kalabriens mest populära salami, ”nduja”. Salamin görs på fläskkött och röd chilipeppar och är troligtvis en av de mest kryddstarka av alla italienska korvar. Provsmakningen äger rum på en liten gård där vi blir bjudna på egenproducerad nduja och ost tillsammans med ett glas av det lokala vinet. Vi åker vidare till Limbadi och provsmakar den traditionella örtlikören ”Vecchio Amaro del Capo”, en likör baserad på örter som växer i området. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet där vi äter gemensam middag.

Dag 3. Reggio Calabria
Reggio Calabria är den största staden i Kalabrien och täcker en stor del av kustremsan mittemot Messina. Under dagen utforskar vi den historiska staden tillsammans med en lokalguide och får dessutom smaka ett bergamottbakverk tillsammans med ett glas vin. Efter rundturen har vi möjlighet att på egen hand promenera längs den långsträckta gågatan Corso Garibaldi som erbjuder ett välsorterat shoppingutbud, bland annat med butiker som säljer bergamott och konfektyr. Eller kanske ta en tur vid strandpromenaden, som kantas av palmer och blommor och är en av Italiens vackraste. I staden finns också de världsberömda bronsstatyerna ”Bronzi di Riace”, som återfanns på åtta meters djup av en fritidsdykare år 1972 nära kuststaden Riace. De bärgades och den omsorgsfulla restaureringen tog åtta år att genomföra innan de kunde ställas ut på Nationalmuseet i Reggio Calabria. Under eftermiddagen åker vi med bussen tillbaka till hotellet och på kvällen njuter vi av en gemensam middag.

Dag 4. Siderno
Frukost och sedan har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 5. Pizzo och Tropea
Idag väntar en härlig utflykt till Pizzo och Tropea med lokalguide. Staden Pizzo är känd i hela Italien för sin glass och specialiteten ”tartufo di Pizzo” som vi provar på någon av glassbarerna på torget i staden. I en tartufo kombineras vanligtvis två sorters glass, som rullas i kakao till en oregelbunden boll med en kärna av smält choklad. På eftermiddagen går turen vidare till Tropea, kuststaden som är känd för sina små butiker, mysiga kaféer och vackra stränder. Här kan du köpa souvenirer, fika eller bara strosa omkring. Middag på kvällen.

Dag 6. Soverato och Serra San Bruno
Idag åker vi till Soverato där vi provsmakar den berömda ”peperoncino di Soverato”, en chilipeppar som är känd i hela Italien för sin intensiva smak. Vi äter den tillsammans med pasta och ett glas lokalproducerat vin. Vi fortsätter sedan till pittoreska Serra San Bruno där vi tar en promenad och passar på att njuta av omgivningarna och de vackra kastanjeträden. Här finns även ett kloster som grundades i slutet av 1000-talet av Bruno av Köln, och det är än idag bebott av munkar. I klostrets museum kan man se flera vackra träsniderier och fresker från dess 900-åriga historia. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Området kring Aspromonte
Denna dag styr vi norrut längs Tyrrenska havets kust och besöker en gård (fattoria). Här ser vi hur ricotta produceras och får förstås även smaka på osten. Ordet ricotta betyder ”återkokt” och osten görs av mjölk från får, ko, get eller italiensk vattenbuffel. På bondgården äter vi lunch bestående av olika lokalproducerade rätter ackompanjerat av det lokala röda Cirò-vinet som har en intensiv fruktighet. Enligt sägnerna bjöds vinet till vinnarna i de antika olympiska spelen. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 8. Siderno – Hemorten
Avfärd och transport till flygplatsen för att flyga till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 695:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På resorna 11/10 samt 25/10 flyger vi in till Neapel, men hem från Catania. Första natten så bor vi på hotell Royal i Cosenza.

Andra liknande resor:

Sicilien

Sicilien

Sicilien mat & vin

Rundresa Sicilien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se