Dag 1. Hemorten – Kapstaden
Vi flyger till Kapstaden.

Dag 2. Ankomst Kapstaden
Vi landar i Kapstaden och möter vår buss som tar oss till vårt trivsamma hotell Holiday Inn Cape Town, där vi tillbringar sju nätter. Hotellet ligger vid foten av Taffelberget söder om centrum. Under eftermiddagen och kvällen får vi tid att bekanta oss med hotellet och dess omgivningar. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Stadsrundtur Kapstaden
Efter frukost möts vi av en lokalguide som tar oss med på en heldagstur genom Kapstaden. Vi passerar bland annat Godahoppsfästningen och malajkvarteren, Bo-Kaap. Dagens tur innehåller flera stopp, däribland Taffelberget med sin oförglömliga utsikt samt Kirstenboschs botaniska trädgård, där man från en gångbro även kan beskåda trädgården från ovan. Lunchen intar vi på Moyo Kirstenbosch. Under eftermiddagen besöker vi en strutsfarm, Cape Town Ostrich Ranch. Framemot sen eftermiddag återvänder vi till hotellet.

Dag 4. Godahoppsudden
Vi ger oss ut på en heldagstur längs en av Sydafrikas vackraste vägar till Godahoppsudden. Om vädret tillåter tar vi en tur till Seal Island, Sälön, med sina många sälar och fåglar. Gemensam lunch intas på fiskrestaurangen Fish Hoek Galley. Under eftermiddagen besöker vi den omtalade stranden Boulders Beach där vi får se den berömda pingvinkolonin. Därefter åker vi vidare mot Godahoppsuddens naturreservat. På kvällen äter vi gemensam middag på en restaurang i det trevliga hamnområdet Victoria & Albert Waterfront.

Dag 5. Kapstaden
Frukost och dagen till fritt förfogande. Nu har vi tid att på egen hand ägna oss åt shopping eller titta närmare på Kapstadens sevärdheter.

Dag 6. Aquila Game Reserve
Dagen inleds med en tidig frukost och därefter beger vi oss ut i det natursköna landskapet och mot viltreservatet Aquila Game Reserve. Väl framme gör vi en safaritur med jeep där vi hoppas få se ”The Big Five”: afrikansk buffel, elefant, lejon, leopard och noshörning. Vi äter en gemensam lunch och under eftermiddagen återvänder vi till Kapstaden och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Kapstaden
Frukost och dagen till fri disposition för egna strövtåg i denna spännande stad.

Dag 8. Franschhoek
Dagens heldagstur tar oss till Franschhoek som anser sig vara Sydafrikas mat- och vinhuvudstad. Staden grundades av franska hugenotter, därav de många berömda vinodlingarna i området. Matkulturen har lockat till sig många celebra sydafrikanska kockar och man hittar allt från lätta måltider till mat i yppersta världsklass. Vi besöker Neethlingshofs vingård i Stellenbosch och bjuds på vinprovning och lunch. På eftermiddagen ser vi det vackra Stellenbosch med sina gamla byggnader och sitt universitet. Vi kommer tillbaka till hotellet under sen eftermiddag. Middag på utmärkta Gold Restaurant på kvällen.

Dag 9. Groot Constantia och hemresa
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till den vackra vingården Groot Constantia för egen tid. Det är Sydafrikas första vingård och idag kan man njuta av dess omgivningar, äta lunch, besöka dess museum och prova både vin och choklad. Under eftermiddagen reser vi till flygplatsen för hemresa.

Dag 10. Hemkomst
Vi når vår hemort.

Viktig information till alla som reser med barn! 

Det krävs särskilda intyg för alla barn under 18 år som ska besöka Sydafrika. Vi önskar att alla som ämnar resa med barn kontaktar resebyrån för mer information.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 4 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 995:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 50:- per resenär och dag)
Resevaluta: Sydafrikanska rand
Speciellt: Båtturen till Seal Island dag 4 är beroende av vädret och kan vid ogynnsamma väderförhållanden ställas in. Samma sak gäller turen till Taffelberget dag 3. På vissa avresor har vi avvikande hotell, se er bokningsbekräftelse för mer info om just er resa. Avresan 19/2 & 10/11 bor vi på Sun Square Cape Town.

Andra liknande resor:

Kapstaden

Namibia

Sydafrika Lodge

Sydafrika

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se