Dag 1. Hemorten – Tossa de Mar
Vi flyger till Barcelona och vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till Tossa de Mar. Vi checkar in på hotell GHT Sa Riera som blir vårt hem den kommande veckan. Här bor vi centralt och med gångavstånd till såväl stranden som den äldre stadskärnan. Frukost och middag ingår samtliga dagar.

Dag 2. Tossa de Mar
Vi inleder resan med att bekanta oss med Tossa de Mar, eller ”det blå paradiset” som konstnären Marc Chagall kallade det efter att ha hänförts av stadens skönhet och vackra ljus. Tillsammans med en lokalguide gör vi en rundtur i denna mysiga lilla kuststad. Dagens höjdpunkt är besöket i stadens äldsta del Vila Vella, som är det enda kvarvarande exemplet på en befäst medeltidsstad vid den katalanska kusten. Vila Vella ligger på cirka 70 m ö.h. och omges av en medeltida stadsmur med sju försvarstorn. Innanför murarna finns en labyrint av pittoreska kullerstensgränder kantade av vackra gamla hus. Här uppifrån har vi en fantastisk utsikt över havet, stranden och Tossas modernare kvarter. Resten av dagen är fri för egna strövtåg.

Dag 3. Girona och Figueres med vingårdsbesök
Efter frukost åker vi inåt land till Girona. Staden är huvudstad i regionen med samma namn och har en historia som sträcker sig över 2 000 år tillbaka i tiden. Genom Girona flyter floden Onyar, och en av stadens mest kända vyer är över de karakteristiska färgglada husen som ligger längs floden. Vi gör en gemensam promenad genom staden och fortsätter sedan med vår buss till Figueres. Efter lunch på egen hand besöker vi Dalí-museet. Den unika byggnaden ligger på platsen för den tidigare stadsteatern och har utformats av Dalí själv. Avslutningsvis besöker vi en vingård där vi gör en vinprovning och får lära oss om gårdens viner.

Dag 4. Barcelona
Idag väntar Barcelona på att utforskas, och efter frukost reser vi dit med vår buss. Väl framme möter vi vår lokalguide som tar oss med på en guidad tur i den katalanska huvudstaden. Vi börjar turen till fots i de gotiska kvarteren och avslutar på den berömda shoppinggatan La Rambla. Efter lunch på egen hand åker vi vidare med vår buss och ser några av stadens mest kända sevärdheter. Vårt sista stopp blir vid arkitekten Antoni Gaudís och Barcelonas mest kända byggnad, La Sagrada Familia. Vi gör en utvändig promenad runt den mäktiga kyrkan som började byggas 1882 och fortfarande inte är färdig. Sedan får vi tid för egna strövtåg innan vår buss tar oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 5. Tossa de Mar
Hela dagen är fri för att koppla av och njuta av Tossa de Mar på egen hand.

Dag 6. Lokal gastronomi och medeltidsbyn Besalú
Idag ska vi tillfredsställa våra smaklökar med några av Gironas lokala delikatesser. Vi börjar med en guidad tur på en bodega i vindistriktet Empordà där vi får en inblick i tillverkningen av detta vin och gör en provsmakning. Vi åker sedan vidare till den charmiga medeltida byn Besalú där vi äter en härlig lunch som avnjuts tillsammans med lokalt vin. Vi avslutar dagen hos en osttillverkare där vi smakar på olika ostar tillsammans med lokalt vin som serveras i en så kallad porró, en traditionell katalansk vinkaraff.

Dag 7. Montserrat och cavaprovning
Efter frukost åker vi till det kända berget och klostret i Montserrat, en mäktig symbol för det katalanska folket. Kataloniens skyddshelgon Svarta madonnan bevaras i klosterkyrkan där klostrets berömda gosskör ofta framför hennes hymn. Vi besöker det mäktiga klostret och äter sedan gemensam lunch med en hänförande utsikt över Montserrats speciella bergsformationer. Därefter fortsätter vi till vinproducenten Freixenet för att lära oss om hur Spaniens berömda cava blir till och hur man bäst avnjuter den. Vi gör en rundtur och avslutar besöket med att prova den sprudlande drycken.

Dag 8. Tossa de Mar – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och åker till Barcelonas flygplats för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 2 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 125:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Vandring Costa Brava

Golf PGA Catalunya

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se