Dag 1. Hemorten – Peking
Vi flyger till Peking.

Dag 2. Ankomst Peking
Vi landar i Peking. Här möts vi av vår lokala engelsktalande guide som tar oss med buss till city, där vi sedan beger oss med cykelriksha in bland Pekings smala gränder. Vi bor två nätter på Hotel The Presidential. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang.

Dag 3. Peking med kinesiska muren och Sommarpalatset
Vi inleder dagen med frukost på vårt hotell. Idag reser vi över 2 000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens längsta byggnadsverk – kinesiska muren. På en lokal restaurang äter vi gemensam lunch och framåt eftermiddagen besöker vi Sommarpalatset. Här tillbringade kejsarna sin tid på somrarna. På kvällen får vi under en gemensam middag smaka den världsberömda delikatessen pekinganka. 

Dag 4. Peking med Förbjudna staden – Xian
Vi besöker Himmelska fridens torg och Förbjudna staden – världens största kejsarpalats som har över 8 000 rum. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi stiger på snabbtåget till Xian under eftermiddagen. På kvällen checkar vi in på Jincheng Art Hotel i Xian, där vi bor två nätter.

Dag 5. Xian och utflykt till Terrakottaarmén
Frukost. Vi reser sedan till den utgrävda Terrakottaarmén. Vi äter lunch på en lokal restaurang. På kvällen äter vi en gemensam dumpling-middag och får sedan uppleva Tang Dynasty musik- och dansshow. 

Dag 6. Xian och flyg till Shanghai
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Xian och äter gemensam lunch. På eftermiddagen åker vi till flygplatsen och äter en gemensam middag innan vi flyger till Shanghai. I Shanghai checkar vi in på hotell Golden Tulip Bund New Asia.

Dag 7. Shanghai
Vi beger oss till Bund som är Shanghais paradgata och ligger längs med Huangpufloden. Vi stannar för ett kort fotostopp innan vi åker vidare till Nanjinggatan som är stadens mest berömda shoppinggata där vi får en liten stund på egen hand. Efter en gemensam lunch gör vi ett besök i gamla stan samt på en silkesfabrik. På kvällen äter vi en gemensam middag och ser en akrobatshow.

Dag 8. Utflykt Suzhou
Efter frukost reser vi till grannstaden Suzhou, känd för sina klassiska trädgårdar som finns med på Unescos världsarvslista. Vi promenerar bland annat genom Nätmästarens trädgård. Efter en gemensam lunch gör vi ett besök på ett broderiinstitut där vi får se hur man tillverkar de kinesiska finbroderierna. Vi hinner även med en promenad i de trevliga traditionella kvarteren på Shantang Street. Vi återvänder sedan till Shanghai för middag.

Dag 9. Shanghai – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och åker till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Visum
Du behöver visum för att få resa till Kina. Rolfs Flyg & Buss samarbetar med Alla Visum och ni gör lättast er visumansökan genom dom. För mer information om hur ni går tillväga, se följande länk: https://www.rolfsbuss.se/info/visum-kina

Ingår: Flyg t/r · inrikesflyg · snabbtåg · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 6 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · lokala guider under hela resan · dricks till lokalguider och chaufförer · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 475:- · visum
Resevaluta: Kinesiska yuan

Andra liknande resor:

Stora Kina

Peking

Stora Vietnam

Laos & Vietnam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se