Dag 1. Hemorten – Peking
Vi flyger mot Peking.

Dag 2. Ankomst Peking
Vi landar i Peking. Vår reseledare tar oss mot centrum. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang. Vi bor två nätter på Hotel The Presidential.

Dag 3. Peking med kinesiska muren och Minggravarna
Vi inleder dagen med frukost på vårt hotell. Idag reser vi över 2 000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens längsta byggnadsverk – kinesiska muren. Vi besöker även Minggravarna som också ligger några mil nordväst om Peking. På en lokal restaurang äter vi gemensam lunch och framåt eftermiddagen återvänder vi till Peking. På kvällen får vi under en gemensam middag smaka den världsberömda delikatessen pekinganka. 

Dag 4. Peking med Förbjudna staden, nattåg till Xian
Efter en tidig frukost åker vi till Himmelska fridens torg. Därefter besöker vi Förbjudna staden – världens största kejsarpalats som har över 8 000 rum. Vi beger oss sedan med cykelriksha in bland Pekings smala gränder. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj där vi bjuds på lunch. Vi besöker Sommarpalatset. På kvällen äter vi middag tillsammans och därefter går vi ombord på nattåget mot Xian. Vi sover över i tågets sovkupéer. Varje kupé rymmer fyra resenärer. 

Dag 5. Ankomst Xian och utflykt till Terrakottaarmén
Under morgonen kommer vi fram till Xian där vi inleder med frukost. Vi reser sedan till den utgrävda Terrakottaarmén. Vi äter lunch på en lokal restaurang. På kvällen äter vi en gemensam dumpling-middag och får sedan uppleva Tang Dynasty musik- och dansshow. Vi övernattar sedan en natt på Jincheng Art Hotel i Xian.

Dag 6. Xian och flyg till Shanghai
Vi gör en stadsrundtur i Xian och äter gemensam lunch. På eftermiddagen åker vi till flygplatsen och äter en gemensam middag innan vi flyger till Shanghai. I Shanghai checkar vi in på hotell Regal International East Asia.

Dag 7. Shanghai
Efter frukost beger vi oss till Bund som är Shanghais paradgata och ligger längs med Huangpufloden. Vi stannar för ett kort fotostopp innan vi åker vidare till Nanjinggatan som är stadens mest berömda shoppinggata där vi får en liten stund på egen hand. Efter en gemensam lunch gör vi ett besök i gamla stan samt på en silkesfabrik. På kvällen äter vi en gemensam middag och ser en akrobatshow.

Dag 8. Utflykt Suzhou
Efter frukost reser vi till grannstaden Suzhou, känd för sina klassiska trädgårdar som finns med på Unescos världsarvslista. Vi promenerar bland annat genom Nätmästarens trädgård. Efter en gemensam lunch gör vi ett besök på ett broderiinstitut där vi får se hur man tillverkar de kinesiska finbroderierna. Vi hinner även med en promenad i de trevliga traditionella kvarteren på Shantang Street. Vi återvänder sedan till Shanghai för middag som avslutar dagen.

Dag 9. Shanghai – Hemresa
Vi checkar ut från vårt hotell och har dagen ledig i Shanghai. Vi äter en sista gemensam middag innan vi åker till flygplatsen.

Dag 10. Hemkomst

Vi når vår hemort.

Visum

Obs! P.g.a. nya visumregler krävs att alla sökande (gäller alla mellan 14 och 70 år) lämnar fingeravtryck personligen och ansöker om visum på plats hos Chinese Visa Application Service Center (CVASC) i Göteborg eller Stockholm. Instruktioner för visumansökan skickas ut cirka en månad före avresa.

Om ni av olika anledningar inte kan göra ansökan på plats hos CVASC finns ett alternativt sätt genom Alla Visum. Obs! För att ansöka om visum på detta vis krävs det att ni är minst två personer som reser till och från Kina tillsammans då ni söker ett gruppvisum. Besök www.allavisum.se/kina och följ anvisningarna för Entry visa.

Ingår: Flyg t/r · inrikesflyg · 6 övernattningar i dubbelrum · en övernattning på nattåg i sovkupé · 7 frukostar · 6 luncher · 8 middagar · utflykter enligt program · lokala guider under hela resan · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 475:- · visum · dricks till lokala guider och chaufförer cirka 300 RMB per resenär
Resevaluta: Kinesiska yuan
Speciellt: Under 2020 bor vi på hotel Golden Tulip Bund New Asia i Shanghai. 2020 besöker vi Sommarpalatset istället för Minggravarna på eftermiddagen dag 3. Dag 4 äter vi lunch på en lokal restaurang och på eftermiddagen åker vi snabbtåg från Peking till Xian. Nästa år utgår middagen dag 9. Observera att resan år 2020 är 9 dagar, detta på grund av andra flygtider, inget i programmet faller bort.

Genomsnittligt omdöme

4.7 / 5

Baserat på 351 recensioner

2015-09-15

"Jag hade höga förväntningar på resan och de infriades med råge! Kerstin gjorde mer än halva resan med sina kunskaper, sätt och lugn. Det är ju utmärkt att hon pratar kinesiska.Hon är en utmärkt reseledare och jag reser gärna med henne igen!"

2018-10-09

"Vår reseledare Anki var väldigt bra och en duktig reseledare. Detta yrke passar henne perfekt. Ordning o reda, kunnig, fanns där för alla o pratade med alla. Hon hade ett väldigt tålamod o är alltid glad och positiv. Åker jag fler gånger med Rolfs är jag glad om reseledaren är lika positiv, glad o finns där för alla."

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Stora Kina

Yunnan

Peking

Stora Vietnam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se