Dag 1. Hemorten – Calvi
Vi flyger till Korsika. Vår buss tar oss till Calvi och vårt hotell Hotel Revellata där vi ska bo de första fyra nätterna. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag.

Dag 2. Calvi
Efter frukost möter vi vår lokalguide för en stadsrundtur i hamnstaden Calvi, en av öns populäraste turistorter. Enligt korsikanerna var det här som Christofer Columbus föddes trots att historieböckerna säger annorlunda. I Calvi finns mysiga små gränder med butiker och kaféer, och längs den långa hamnpromenaden ligger restaurangerna och barerna tätt. Vi besöker också den mysiga byn L'Île-Rousse belägen cirka 30 minuter från Calvi. Efter vår rundtur har vi dagen fri för att på egen hand fortsätta utforska Calvi. Ett tips är att besöka citadellet som är beläget ovanför staden för att beskåda den magnifika utsikten. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Cap Corse
Vi äter frukost och möter därefter vår lokalguide som idag tar oss med på en heldagsutflykt till Cap Corse, landtungan på Korsikas norra del som karakteriseras av karg natur och svarta stränder. Vi reser från Calvi nordväst genom den dramatiska Agriatesöknen med sina vikar och klyftor som endast kan nås med båt. Vi färdas genom områden med den typiska buskvegetationen maquis och anländer så småningom till den lilla staden Saint-Florent. Där besöker vi hamnen och får njuta av den vackra utsikten över bukten. Sedan åker vi vidare längs västkusten mot byn Nonza som är högt belägen uppe på en klippa. Här får vi möjlighet att promenera upp till tornet som byggdes på 1700-talet och vi gör även ett besök i kyrkan tillägnad Sainte Julie, Korsikas skyddshelgon. Under dagen gör vi ett stopp i vindistriktet Patrimonio där vi äter en gemensam lunch och går på vinprovning. Framåt sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell i Calvi. Middag på egen hand.

Dag 4. Heldagsutflykt Balagne
Efter frukost tar vår lokalguide med oss på en heldagsutflykt till de gamla byarna i Balagneområdet och vi får lära oss mer om Korsikas historia. Vi besöker bland annat pittoreska Belgodère och Speloncato samt Sant’Antonino, som är den äldsta av byarna och känd som en av Frankrikes vackraste. Sista stoppet gör vi i Pigna där vi får möjlighet att besöka hantverksbutiker.

Dag 5. Calvi – Ajaccio
Vi checkar ut från vårt hotell efter frukost för vidare färd mot Korsikas huvudstad, Ajaccio. Längs slingrande vägar åker vi från norr till söder med ett par trevliga stopp på vägen. I Ajaccio checkar vi in på hotell Best Western Plus och har resten av dagen fri till egna strövtåg. Middag på hotellet på kvällen. 

Dag 6. Ajaccio – Bonifacio
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Ajaccio med vår lokalguide. Vi äter lunch och åker sedan vidare med vår buss till Korsikas allra sydligaste spets som pryds av staden Bonifacio. Staden är vackert belägen på dramatiska kalkstensklippor som stupar ner mot det blå Medelhavet. Bonifacio är fullt av myllrande gränder kantade av mysiga restauranger och butiker. Vi checkar in på Hotel Solemare i Bonifacio och har eftermiddagen och kvällen fri till att själva upptäcka denna pittoreska stad.

Dag 7. Bonifacio
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Bonifacio med vår lokalguide. Vi får lära oss mer om stadens historia och strategiska betydelse för Korsika. Vi avslutar med en båttur runt Bonifacio och har eftermiddagen till eget förfogande. På kvällen äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang. 

Dag 8. Bonifacio – Hemorten
Frukost och därefter hämtar vår buss oss för färd till flygplatsen. Vi beräknas vara tillbaka på vår hemort under sen kväll.  

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg från 2 625:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vandring Elba

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Norra Sardinien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se