Dag 1. Hemorten – Kraków
Vi flyger till Kraków. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Hotel Ibis Kraków Centrum där vi bor i fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Stadsrundtur
Frukost och därefter gör vi en stadsvandring till fots med lokalguide i en av Europas vackraste städer, Kraków. Vi ser bland annat Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Stadens gamla kärna, Stare Miasto, är ett Unescovärldsarv sedan 1978. Eftermiddagen är fri för egna äventyr.

Dag 3. Auschwitz
Frukost och fri dag eller besök i Auschwitz. Vi får en guidad tur med lokalguide i både Auschwitz och närliggande Birkenau. Besöket tar cirka tre timmar och är en skrämmande men lärorik upplevelse. Vi återvänder sedan till Kraków och vårt hotell. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 195:- Resten av dagen och kvällen är fri för att uppleva staden, känd för sina många kaféer.

Dag 4. Wieliczka
Frukost. Fri dag eller följ med på en tillvalsutflykt till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och är med på Unescos världsarvslista. Här får vi en rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 315:- Eftermiddagen är fri och på kvällen får vi uppleva folklore under en gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 5. Kraków – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vår buss tar oss till flygplatsen och vi reser till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · folklorekväll med middag · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 265:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Polska zloty
Speciellt: Vi reserverar oss för slutförsäljning av utflykten till saltgruvan Wieliczka då vi har ett begränsat antal platser dit. Detta gäller för resor under 2019. I saltgruvan Wieliczka som besöks på tillvalsutflykten är det många trappsteg ner och väl nere i gruvan går vi en längre rundtur. Därför rekommenderar vi bekväma skor.

Andra liknande resor:

Kraków

Kraków med Wroclaw

Polen

Kraków

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se