Dag 1. Hemorten – Kraków
Vi flyger till Kraków. Vi åker till Hotel Ibis Kraków Centrum, Vienna House Easy eller Ibis Kraków Stare Miasto där vi bor i fyra nätter.  Gemensam middag på kvällen.

Dag 2-4. Kraków
På hotellet ingår frukost varje morgon. Vi har nu tre dagar att njuta av Krakóws stora utbud av historia och kultur, strosa runt på de charmiga kullerstensgatorna kantade av kaféer eller shoppa i ett av de moderna köpcentren. Här finns gott om bra restauranger med god polsk mat. 

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Kraków:

Stadsrundtur

Vi gör en stadsvandring till fots med lokalguide i en av Europas vackraste städer, Kraków. Vi ser bland annat Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Stadens gamla kärna, Stare Miasto, är ett Unescovärldsarv sedan 1978. 

Auschwitz-Birkenau

Vi åker västerut för att besöka Auschwitz. Både här och i närliggande Birkenau får vi en guidad tur med lokalguide. Besöket tar cirka tre timmar och är en skrämmande men lärorik upplevelse. Vi återvänder sedan till Kraków och vårt hotell. Utflykten behöver förbokas före avresa. Pris från 295:- 

Wieliczka
Vi åker till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och finns med på Unescos världsarvslista. Här får vi en rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Utflykten behöver förbokas inför resan och antalet biljetter är begränsat. Pris från 375:-

Folkloremiddag
En kväll får vi uppleva folklore under en gemensam middag på en lokal restaurang. Middagen ingår i resan.

Dag 5. Kraków – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vår buss tar oss till flygplatsen och vi reser till hemorten. 

Flyginformation
För resenärer som åker med Ryanair ingår:
Incheckat bagage: 20 kg
Kabinväska: max 40 cm x 20 cm x 25 cm som måste få plats under sätet

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 795:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Polska zloty
Speciellt: För de avgångar som sker på måndagar ingår det gemensam middag dag 2 istället för dag 1. På de avgångar som sker på tisdagar ingår frukostpaket dag 5 på grund av tidig hemresa. I saltgruvan Wieliczka som besöks på tillvalsutflykten är det många trappsteg ner och väl nere i gruvan går vi en längre rundtur. Guidningen i Auschwitz-Birkenau kan ske på svenska eller engelska.

Andra liknande resor:

Kraków med Wroclaw

Polen

Kraków

Vandring Zakopane

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se