Dag 1. Hemorten – Biograd
Vi flyger till Split och åker vidare till fyrstjärniga Hotel Ilirija i Biograd där vi bor hela resan. Hotellet ligger vid stranden och småbåtshamnen och har såväl inomhus- som utomhuspool. Biograds gamla stadskärna, som har varit huvudstad åt flera kroatiska kungar, finns alldeles i närheten. Kring staden ligger flera vackra national- och naturparker, vilket gör Biograd till en perfekt utgångspunkt för att utforska Kroatiens natur och kultur. Frukost och middag ingår samtliga dagar på vårt hotell. 

Dag 2. Benkovac – Skradin
Vår första etapp går norrut till Benkovac. Här fanns bosättningar redan under stenåldern och staden har ett spännande historiskt förflutet. Vi cyklar genom ett idylliskt landskap och passerar lantliga byar där det känns som om tiden stått stilla. Den gamla traditionella arkitekturen och livsstilen är välbevarad och kanske får vi se invånare som fortfarande bär sina traditionella dräkter. Nästa stopp är Skradin, en romantisk stad vackert belägen vid floden Krka. Här finns hus från 17- och 1800-talet som är prydda med stuckaturer av samma slag som i Venedig. Vi avslutar dagens etapp med att äta lunch i den kulturskyddade stadskärnan med sina smala kullerstensgränder. Efter lunch har vi egen tid för att upptäcka mer av staden, och sedan återvänder vi till Biograd med buss. Cirka 58 km, höjdskillnad 545 meter.

Dag 3. Ravni Kotari
Idag cyklar vi genom en förtjusande och ganska okänd del av Zadar-regionen, som bjuder på vackra landskap och oförglömliga utsikter. Vi åker genom byarna Sveti Filip och Jakov längs kusten och sedan vidare genom Gorica, Škrabrnja, Nadin och Polača. I Polača stannar vi för att provsmaka lokalt producerade specialiteter. Vi återvänder sedan till vårt hotell. Cirka 55 km, höjdskillnad 545 meter.

Dag 4. Vranasjön
Dagens tur går till naturparken Vrana, och vi följer samma cykelväg som lokalbefolkningen i Biograd brukar ta. Vi cyklar ända upp till utsiktspunkten Kamenjak som ligger på 260 meters höjd. Klättringen är väl värd besväret, för på toppen har vi en makalös utsikt över Vranasjön och Zadars skärgård. Här uppe provsmakar vi lokalt producerade specialiteter, innan vi återvänder ner till hotellet. Cirka 51 km, höjdskillnad 526 meter.

Dag 5. Biograd
Dagen är fri för egna äventyr och cyklarna finns tillgängliga hela dagen.

Dag 6. Öarna Pašman och Ugljan
Vi gör idag en härlig tur till öarna Pašman och Ugljan, som binds samman med en bro. Från Biograd tar vi färjan över till Tkon, och sedan cyklar vi på smala vägar genom byarna Ugrinić, Poljana och Pašman. Hela turen bjuder på vackra vyer och underbara landskap. Väl tillbaka i Pašman stannar vi för att äta lunch på en restaurang och efteråt har vi egen tid. På eftermiddagen tar vi färjan tillbaka till fastlandet. Cirka 59 km, höjdskillnad 700 meter.

Dag 7. Nin – Zadar
Resans sista cykeltur går till det vackra området norr om Zadar. Vi cyklar på inbjudande vägar till kuststaden Nin. Under medeltiden var Nin en viktig stad och fungerade som huvudstad åt flera kroatiska kungar. Här finns världens minsta katedral från 800-talet. Vi har tid för egna strövtåg i staden innan vi samlas igen för att äta lunch. Sedan tar vi bussen tillbaka till Zadar, där vi också får egen tid för att upptäcka den snabbt växande staden. Här finns många monument från romersk tid och flera medeltida kyrkor och palats. På eftermiddagen åker vi buss tillbaka till hotellet i Biograd. Cirka 52 km, höjdskillnad 359 meter.

Dag 8. Biograd – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och åker till flygplatsen i Split för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 luncher · 7 middagar · elcykel · cykelhjälm · cykelguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:-
Resevaluta: Kroatiska kuna
Speciellt: Avresan 24/5 bor vi på fyrstjärniga Hotel Kornati och på avresan 5/9 bor vi på trestjärniga Hotel Adriatic

Andra liknande resor:

Kroatien

Kroatien rundresa

Kryssning Kroatien

Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se