logo
  • Om Rolfs
    Om gruppresor
    Våra reseledare
    Nyheter och erbjudanden
    Anslutningar
    Egen grupp
    Evenemang
    Beställ katalog
    Köp presentkort
    Reklamation
    Pressrum
    Rolfsbuss appen
    Föreläsningar
    Hitta en rumskompis
    Delbetala din resa räntefritt
    Frågor och svar
    Ris och ros
    Lediga tjänster
    Reseledarkurs
    Media
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Din resa
  • Blogg
  • 0771-150000Öppet alla dagar 07-24
Dalmatien Mat & Vin
KalenderVärldskartaSista minuten

  • Nyheter
  • Säsong
  • Vår Sommar Höst Vinter Julmarknadsresor Julaftonsresor Nyårsresor
  • Restyper
  • Bussresor Cykelresor Dagsturer Event & musik Flygresor Familjeresor Golfresor Campingresor Kryssningar Långresor Shopping Singelresor Skidresor Smakresor Sol & bad Sparesor Sportevenemang Storstad Teaterresor Träning & sport Vandringsresor Äventyrsresor
  • Regioner
  • Afrika Asien Brittiska öarna Centralamerika Frankrike Grekland Italien Kroatien Medelhavet Mellanöstern Nordamerika Norge Norden Oceanien Polen Portugal Spanien Sydamerika Turkiet Tyskland Österrike Övriga Europa
Ring kundtjänst
8 dagar

Dalmatien Mat & Vin

fr.
13 475:-
8 dagar
Dalmatien Mat & Vin
fr.
13 475:-
    Dagsprogram
    Avgångar
    Hotell

Nyhet Dalmatien Mat & Vin, 8 dagar

Gastronomi och kultur i Kroatien
Dalmatien Mat & Vin , 8 dagar – Gastronomi och kultur i Kroatien
I hjärtat av Dalmatien får vi upptäcka regionens rika smaker och traditioner. Från bläckfisksrisotto i Makarska till ostron och musslor vid Pelješac, prisbelönta viner i Imotski och den UNESCO-skyddade Soparnik i Zadvarje möter vi människor, hantverk och kulinariska arv som format området i århundraden. Veckan avslutas på en traditionell konoba där peka och levande musik ramar in en resa fylld av äkthet och njutning.
FlygresorHöstKroatienMedelhavetNyheterSmakresor

Dagsprogram i korthet

Dag 1 Hemorten – Makarska
Dag 2 Makarska, lunch på Gastro Diva
Dag 3 Pelješac – Saltverk & musselodlingar
Dag 4 Imotski
Dag 5 Zadvarje marknad
Dag 6 Makarska
Dag 7 Olivolje provning & avlutningsmiddag
Dag 8 Makarska – Hemorten
Båttur bland ostron- och musselodlingar
Traditionell marknad i Zadvarje
Olivoljeprovning hos lokal producent
Utflykt till naturfenomenen Blå och Röda sjön
Avslutningsmiddag på lokal konoba med peka

Dagsprogram i korthet

Dag 1 Hemorten – Makarska
Dag 2 Makarska, lunch på Gastro Diva
Dag 3 Pelješac – Saltverk & musselodlingar
Dag 4 Imotski
Dag 5 Zadvarje marknad
Dag 6 Makarska
Dag 7 Olivolje provning & avlutningsmiddag
Dag 8 Makarska – Hemorten
Båttur bland ostron- och musselodlingar
Traditionell marknad i Zadvarje
Olivoljeprovning hos lokal producent
Utflykt till naturfenomenen Blå och Röda sjön
Avslutningsmiddag på lokal konoba med peka
Dag 1 Hemorten – Makarska
Karta
Vi flyger och när vi landar välkomnas vi av vår svensktalande reseledare. Tillsammans tar vi vår buss vidare till Makarska och checkar in på Hotell Miramare. 

Vi har frukost och middag inkluderat på hotellet samtliga dagar.
Dag 2 Makarska, lunch på Gastro Diva
Karta
Idag kanske vi unnar oss lite sovmorgon. Efter frukost väntar ett välkomstmöte där vår reseledare berättar mer om Kroatien, Makarska och veckans program.

Efter välkomstmötet äter vi en gemensam lokal lunch på restaurang Gastro Diva I Makarska, ägd av Kroatiens första matbloggerska. Till lunch blir det traditionell Svart risotto, Crni Rizot. 

På eftermiddagen återvänder vi till hotellet och äter gemensam middag på kvällen.
Dag 3 Pelješac – Saltverk & musselodlingar
Karta
Idag bär det av till Pelješac, en stor halvö söder om Makarska. Berömd för sin historiska försvarsmur, sina odlingar av ostron och musslor samt för saltutvinningen som har pågått sedan romartiden.

Under vår  båttur genom Ston-bukten får vi utforska de fascinerande mussel- och ostronodlingarna samtidigt som vi lär oss om deras odlingstekniker och njuter av att öppna och smaka på färska ostron. Svarta musslor tillagas i en vitvinssås. Naturligtvis ackompanjeras detta av ett glas uppfriskande vitt vin.

Efter detta äventyr tar vi oss till den befästa staden Ston, vars gamla saltverk har en anmärkningsvärd historia som sträcker sig tillbaka till 1300-talet och är kända för sin högkvalitativa saltproduktion. De imponerande murarna som omringar Ston och Mali Ston byggdes under 1300–1400- talet och sträcker sig över en sträcka på 5,5 km. Vi får fri tid att upptäcka ston innan det är dags att ta återvända till hotellet.
Dag 4 Imotski
Karta
Imotski ligger i det dalmatinska inlandet, bakom berget Biokovo, och är känt för sitt bördiga läge. Här finns elva sjöar och denna dag besöker vi de mest kända, den Blå och Röda sjön som är ett naturligt fenomen.

Under dagen besöker vi två lokala vinproducenter, som presenterar sina likörer och viner, med tilltugg. Vi lär oss även om produktionen, och historien bakom familjens arbete. Till vinprovningarna får vi smaka på husets skinka, korv och ost.

På eftermiddagen återvänder vi till hotellet och äter gemensam middag på kvällen.
Dag 5 Zadvarje marknad
Karta
Efter frukost inleder dagen med ett besök på den gemytliga bondemarknaden i byn Zadvarje, som hålls varje tisdag förmiddag – en 300 år gammal tradition.

Tillsammans med ivrigt förhandlande lokalbor upplever vi här det genuint kroatiska. På marknaden kan man köpa det mesta som behövs för livet på landet och andra ekologiska delikatesser som t.ex. hemmagjort brännvin, honung och lufttorkad skinka.

Under dagen kommer vi också få vara med och uppleva hur man tillagar Soparnik. Det är en traditionell kroatisk mangoldpaj som ursprungligen var en enkel "fattigmansrätt". Soparnik är en maträtt som ursprungligen var en arbetarrätt som tillagades efter hårt arbete på fälten, men den har nu en speciell status som ett skyddat livsmedel på UNESCOs lista. 
Dag 6 Makarska
Karta
Idag njuter vi av en ledig dag i din egen takt – koppla av på stranden, upptäck Makarska-rivieran eller bara njut av den medelhavska atmosfären.
Dag 7 Olivolje provning & avlutningsmiddag
Idag besöker vi en lokal olivoljeproducent. Vi lär oss om olivoljeproduktion, tradition och njuter av en provsmakning av lokala oljor.

Ikväll väntar en avslutningsmiddag med levande musik. Middagen serveras på en lokal konoba (taverna). Under kvällen smakar vi på den lokala specialiteten – peka. Allt detta avnjuts i god stämning med levande musik.
Dag 8 Makarska – Hemorten
Efter frukosten transporteras vi till flygplatsen för hemfärd.

Reseinformation

IngårIngårFlyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 3 luncher · utflykter enligt program · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum från 2 175:-
ValutaValutaEuro
Hittar du inte en avgång som passar dig? Anmäl dig här så meddelar vi när fler avgångar släpps.
Rolfs Flyg & Buss

Gruppresor med omtanke och erfarenhet sedan 1975.

Nordens störstagrupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.

Rolfsbuss
Om RolfsAllmän informationVillkor för paketresorFörsäkringDin resaHantering av personuppgifter
Information
Nyheter och erbjudandenGrupperBeställ katalogKöp presentkortReklamationPressrumRolfsbuss appenFrågor och svarReseledarkursLista över alla våra hotellArtiklarKampanjerLediga tjänster
Kontakta oss
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg
0771-150000
info@rolfsbuss.se
Följ oss på sociala medier
Nordens störstagrupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.


Registrera till vårt nyhetsbrev