Dag 1. Hemorten – Baška Voda
Vi flyger till Kroatien. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Baška Voda och trevliga Hotel Horizont som ligger med perfekt läge ovanför stranden. Frukost och middag ingår samtliga dagar på hotellet.

Dag 2. Vandring Baška Voda – Makarska
Under vår resa har vi fem vandringsdagar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare om cirka 4–5 timmar dag. Dagens tur går längs med den adriatiska kusten till staden Makarska. Vandringen är cirka 11 km lång och är av den enklare svårighetsgraden. Makarska är den största orten på den Makarska rivieran med sina cirka 14 000 invånare. Den är vackert belägen mellan det klarblå havet och det mäktiga bergsmassivet Biokovo, vars högsta topp sträcker sig 1 762 m ö.h. Under turen bekantar vi oss även med de charmiga dalmatiska småstäderna Promajna och Krvavica. Från Makarska återvänder vi till Baška Voda med buss.

Dag 3. Vandring Bast – Veliko Brdo
Vår buss tar oss till den lilla byn Bast där dagens vandring startar. Vi vandrar mot byn Žlib där vi tar en paus innan vi fortsätter till Veliko Brdo. Här hämtar bussen oss och kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 4. Vandring på ön Brač
Under morgontimmarna lämnar vi fastlandet och tar en båttur till Kroatiens tredje största ö, Brač. Vi börjar vandra från staden Sumartin mot orten Povlja. I Povlja blir det tid att ta ett dopp i havet innan lunchen som ingår och serveras på båten.

Dag 5. Baška Voda
Idag har vi fri tid att tillbringa dagen efter eget tycke. Kanske lockar en utflykt längs kusten eller bara sol och bad. Baška Voda är en liten gemytlig fiskeby och en av de mest populära badorterna på Makarska rivieran. Vår reseledare ger gärna tips på aktiviteter och utflykter i området.

Dag 6. Vandring Zadvarje – Pisak
Från hotellet åker vi buss till Zadvarje. Denna lilla stad i bergen har anordnat bondens marknad varje tisdag i 300 år. Innan vi påbörjar vår vandring har vi tid att strosa runt på marknaden en stund. Därefter beger vi oss till Cetinafloden för att se vattenfallet Gubavica. Vandringen börjar nerför en stenig väg och går genom en äng till ravinen Prosik. När vi har passerat ravinen gör vi ett lunchstopp i den gamla byn Škrabiće. Vi fortsätter sedan vår vandring över berget ner mot kustorten Pisak där bussen väntar för att ta oss åter till hotellet.

Dag 7. Vandring i Biokovos naturreservat
Dagens vandring är av den tuffare svårighetsgraden. Vi tar oss med buss till Biokovomassivets högsta toppar och vandrar i naturreservatet Biokovo. Vi stannar vid en utsiktspunkt över havet och efter några timmar når vi bergstoppen Vošac, 1 422 m ö.h. Där blir vi hämtade av bussen som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 7 delas gruppen in i två mindre grupper efter förmåga. Grupp A kommer att gå i lite snabbare takt än grupp B. 
grupp A:  Vandringstid cirka 6 timmar, höjdskillnad 250 meter.
grupp B:  Vandringstid cirka 7 timmar, höjdskillnad 350 meter.

Dag 8. Baška Voda – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen.

Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. Vandringarna i bergen kan stundtals vara branta och steniga.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:-
Resevaluta: Kroatiska kuna
Speciellt: Utomhuspoolen är öppen 1/5–1/10 2020.

Andra liknande resor:

Träningsresa

Makarskas skatter

Makarska

Kryssning Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se