Dag 1. Hemorten – Brela
Vi flyger till Kroatien. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till det trevliga Bluesun Hotel Marina i Brela som ligger precis vid stranden. Frukost och middag ingår samtliga dagar på hotellet. 

Dag 2. Vandring Brela – Makarska
Under vår resa har vi fem vandringsdagar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare om cirka 4–5 timmar dag. Dagens tur går längs med den adriatiska kusten till staden Makarska. Vandringen är cirka 11 km lång och är av den enklare svårighetsgraden. Makarska är den största orten på den Makarska rivieran med sina cirka 14 000 invånare. Den är vackert belägen mellan det klarblå havet och det mäktiga bergsmassivet Biokovo, vars högsta topp sträcker sig 1 762 m ö.h. Under turen bekantar vi oss även med de charmiga dalmatiska småstäderna Promajna, Krvavica och Baška Voda. Från Makarska återvänder vi till Brela med buss.

Dag 3. Vandring Gornja Brela
Från hotellet åker vi buss till Gornja Brela där dagens vandring startar. Vi börjar med en lätt bergsbestigning till S:t Nikolas kyrka. Denna unika kyrka ligger 570 meter över havet och bjuder på en förtrollande utsikt över det klarblå havet och bergskedjan. Vi fortsätter vandringen till Nevistina Stina innan vi vänder tillbaka till Brela längs en väg från Napoleons tid.

Dag 4–6 delas gruppen in i två mindre grupper efter förmåga. Grupp A kommer att gå i lite snabbare takt än grupp B.

Dag 4. Vandring
Grupp A: Lokva Rogoznica – S:t Vid – Omiš

Efter frukost åker vi buss till den lilla byn Lokva Rogoznica som ligger precis vid foten av Biokovobergen 300 m ö.h. Vi vandrar uppåt i cirka en timme till den lilla medeltida kyrkan S:t Vid på 639 meters höjd. Här pausar vi en stund och njuter av den hänförande utsikten över Adriatiska havet med ön Brač på ena sidan och den storslagna ravinen Cetina på den andra. Vi fortsätter till Imber-berget och sedan till byn Čecuči, där vi har en vacker utsikt mot kuststaden Omiš och den medeltida fästningen Fortica. Vi följer vägen fram till staden Omiš, belägen vid floden Cetinas mynning och en gång i tiden känd som piraternas stad. Här har vi lite fri tid innan vi åker tillbaka till hotellet.

Grupp B: Bast – Veliko Brdo

Vår buss tar oss till den lilla byn Bast där dagens vandring startar. Vi vandrar mot byn Žlib där vi tar en paus innan vi fortsätter till Veliko Brdo. Här hämtar bussen oss och kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 5. Vandring Veliko Brdo
Grupp A: Kotišina – Veliko Brdo

Dagens vandring är något mer krävande. Vi åker buss till byn Kotišina. Därifrån går vi till den botaniska trädgården som ligger på sluttningen ovanför byn på mellan 350 och 500 m ö.h. Vi fortsätter till 750 meters höjd över havet. Härifrån vandrar vi genom skogen till Kruška och sedan nedåt till Veliko Brdo. Här blir vi upphämtade av vår buss som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Grupp B: Kotišina – Makar – Veliko Brdo

Vi åker buss till byn Kotišina. Därifrån går vi till den botaniska trädgården som ligger på sluttningen ovanför byn på mellan 350 och 500 meters höjd. Vi fortsätter till S:t Ante kyrka cirka 400 m ö.h. och vidare till byn Makar. När vi nått Veliko Brdo blir vi upphämtade av vår buss som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 6. Vandring Sv. Jure – Lađana
Grupp A. Sv. Jure – Lađana

Dagens vandring är av den tuffare svårighetsgraden. Vi tar oss med buss till Biokovomassivets högsta topp Sv. Jure. Vår vandring startar på 1 500 meters höjd över havet och efter några timmar når vi bergstoppen Vošac, 1 422 m ö.h. Vi fortsätter mot Lađana 1 150 m ö.h., där vi blir hämtade av bussen som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Grupp B: Sv. Jure – Lađana

Dagens vandring kommer att inkludera lättare bergsbestigning. Vi tar oss med buss till Biokovomassivets högsta topp Sv. Jure. Vår vandring startar på 1 300 meters höjd över havet och går via Štrbina och Pržinovac till Lađana 1 150 m ö.h., där vi blir hämtade av bussen som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 7. Brela
Idag har vi fri tid att tillbringa dagen efter eget tycke. Kanske lockar en utflykt längs kusten eller bara sol och bad. Brela är en liten gemytlig fiskeby och en av de mest populära badorterna på Makarska rivieran. Vår reseledare ger gärna tips på aktiviteter och utflykter i området.

Dag 8. Brela – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen.

För att underlätta vandringarna kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Vi ser gärna att resenärer använder grova skor med en rejäl sula. Vandringskängor är det bästa alternativet men då är det viktigt att de är ingångna sedan tidigare. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (ej nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, vattenflaska och någon form av solskyddsprodukt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:-
Resevaluta: Kroatiska kuna
Speciellt: På avresan 3/10 bor vi på något av Bluesun's hotell i området. Vilket hotell meddelas 7-10 dagar innan avresan.

43 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Träningsresa

Makarska

Hvar med Trogir

Kryssning Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se