tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Brela
Vi flyger till Kroatien. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till det trevliga Bluesun Hotel Marina i Brela som ligger precis vid stranden. Frukost och middag ingår samtliga dagar på hotellet. 

Dag 2. Vandring Brela – Makarska
Under vår resa har vi fem vandringsdagar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare om cirka 4–5 timmar dag. Dagens tur går längs med den adriatiska kusten till staden Makarska. Vandringen är cirka 11 km lång och är av den enklare svårighetsgraden. Makarska är den största orten på den Makarska rivieran med sina cirka 14 000 invånare. Den är vackert belägen mellan det klarblå havet och det mäktiga bergsmassivet Biokovo, vars högsta topp sträcker sig 1 762 m ö.h. Under turen bekantar vi oss även med de charmiga dalmatiska småstäderna Promajna, Krvavica och Baška Voda. Från Makarska återvänder vi till Brela med buss.

Dag 3. Vandring Gornja Brela
Från hotellet åker vi buss till Gornja Brela där dagens vandring startar. Vi börjar med en lätt bergsbestigning till S:t Nikolas kyrka. Denna unika kyrka ligger 570 meter över havet och bjuder på en förtrollande utsikt över det klarblå havet och bergskedjan. Vi fortsätter vandringen till Nevistina Stina innan vi vänder tillbaka till Brela längs en väg från Napoleons tid.

Dag 4–6 delas gruppen in i två mindre grupper efter förmåga. Grupp A kommer att gå i lite snabbare takt än grupp B.

Dag 4. Vandring Bast – Veliko Brdo
Vår buss tar oss till den lilla byn Bast där dagens vandring startar. Vi vandrar mot byn Žlib där vi tar en paus innan vi fortsätter till Veliko Brdo. Här hämtar bussen oss och kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 5. Vandring Veliko Brdo
Grupp A: Kotišina – Veliko Brdo

Dagens vandring är något mer krävande. Vi åker buss till byn Kotišina. Därifrån går vi till den botaniska trädgården som ligger på sluttningen ovanför byn på mellan 350 och 500 m ö.h. Vi fortsätter till 750 meters höjd över havet. Härifrån vandrar vi genom skogen till Kruška och sedan nedåt till Veliko Brdo. Här blir vi upphämtade av vår buss som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Grupp B: Kotišina – Makar – Veliko Brdo

Vi åker buss till byn Kotišina. Därifrån går vi till den botaniska trädgården som ligger på sluttningen ovanför byn på mellan 350 och 500 meters höjd. Vi fortsätter till S:t Ante kyrka cirka 400 m ö.h. och vidare till byn Makar. När vi nått Veliko Brdo blir vi upphämtade av vår buss som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 6. Vandring Sv. Jure – Lađana
Grupp A. Sv. Jure – Lađana

Dagens vandring är av den tuffare svårighetsgraden. Vi tar oss med buss till Biokovomassivets högsta topp Sv. Jure. Vår vandring startar på 1 500 meters höjd över havet och efter några timmar når vi bergstoppen Vošac, 1 422 m ö.h. Vi fortsätter mot Lađana 1 150 m ö.h., där vi blir hämtade av bussen som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Grupp B: Sv. Jure – Lađana

Dagens vandring kommer att inkludera lättare bergsbestigning. Vi tar oss med buss till Biokovomassivets högsta topp Sv. Jure. Vår vandring startar på 1 300 meters höjd över havet och går via Štrbina och Pržinovac till Lađana 1 150 m ö.h., där vi blir hämtade av bussen som kör oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 7. Brela
Idag har vi fri tid att tillbringa dagen efter eget tycke. Kanske lockar en utflykt längs kusten eller bara sol och bad. Brela är en liten gemytlig fiskeby och en av de mest populära badorterna på Makarska rivieran. Vår reseledare ger gärna tips på aktiviteter och utflykter i området.

Dag 8. Brela – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen.

Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch (2020) · 7 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:-
Resevaluta: Kroatiska kuna
Speciellt: Utomhuspoolen är öppen 1/5–1/10 2020. På avresan 10 maj serveras en lättare middag på rummet för de som kommer från Göteborg.

Genomsnittligt omdöme

4.3 / 5

Baserat på 106 recensioner

2019-10-17

"Vi är fantastiskt nöjda! Härlig grupp. Underbara guider. Reseledare Åsa är helt enkelt bara bäst! Lugn och trevlig ort. Bra läge på hotellet. Slamrig matsal. Bra flygtider. God frukost och buffé med stort utbud. Bra att vi fick vilodag mitt i veckan än sista dagen. Marknaden var ett kul inslag. Lunchen i bergen var finalavslut på resan. Kul med q"

2019-10-10

"Det var en toppenresa, mycket över våra förväntningar. Åsa är en stjärna som lyssnade in, såg oss, informerade och överraskade oss varenda dag. Vi hade det bästa tänkbara väder med sol och blå himmel som inbjöd till underbara bad endast en trappa ner efter vandringarna!"

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Träningsresa

Makarskas skatter

Makarska

Kryssning Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se