Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 02.30 Ulricehamn, 03.00 Borås, 04.00 Göteborg, 04.20 Kungälv, 05.05 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter.

Dag 1. Hemorten – Lanzarote
Resenärer från Göteborg reser tidig morgon till Oslo med buss. Vi flyger till Lanzarote. Vår reseledare tar oss till vårt hotell Relaxia Olivina i Puerto del Carmen. 

Dag 2–28. Lanzarote
Varje dag får vi frukost, lunch och middag på hotellet. Det ingår även lokalt öl, lokalt vin och läsk med mera. Vi njuter av atmosfären, promenerar längs stranden och besöker de inbjudande affärerna. Kanske lockar en shoppingtur till Arrecife eller bara ligga och må bra i solen. I området runt Puerto del Carmen finns ett rikligt utbud av restauranger, särskilt utmed den långa strandgatan som följer kustlinjen. En del av Lanzarotes charm är den homogena bebyggelsen och tack vare arkitekten César Manrique har ön bara en enda skyskrapa.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Lanzarote:

Utflykterna behöver förbokas innan resan och genomförs med engelsktalande lokalguide.

Heldagsutflykt på södra Lanzarote inklusive Timanfaya nationalpark
Vi inleder med en färd mot vulkanlandskapet runt Timanfaya. Vi passerar byn Uga och reser in i nationalparken Timanfaya. Vi stannar vid Islote de Hilario där det finns ständig geotermisk aktivitet. Vi fortsätter sedan till Vulkanvägen och får bland annat höra om saltframställningen i Salinas de Janubio. Vi gör ett stopp för lunch i Yaiza. Under eftermiddagen stannar vi till hos en vinproducent för att prova några av de lokala vinerna innan vi vänder hemåt mot vårt hotell. Pris 450:-

Heldagsutflykt på norra Lanzarote inklusive Teguise och Arrecife
De norra delarna av Lanzarote erbjuder ett helt annat landskap än de södra delarna av ön. Vi inleder morgonen med en färd till den charmiga staden Costa Teguise som fram till 1852 var öns huvudstad och fortsätter genom Los Valles till Haría där vi får en underbar utsikt över de tusen palmernas dal. Vi besöker den fantastiska grottan Cueva de los Verdes och sedan ett aloe vera-museum. Vi avslutar dagen med att besöka César Manrique-museet beläget i hans gamla hus och får möjlighet att beskåda hans arbete. Pris 515:-

Heldagsutflykt till Fuerteventura
Vi reser till Playa Blanca där vi tar båten över till Corralejo på Fuerteventura. Båtresan tar cirka 30 minuter. Det smaragdfärgade vattnet och de vita milslånga stränderna får dig att känna det som om du vore i paradiset. Vi besöker fiskebyn Cotillo och ser fortet Fortaleza del Tostón. Vi åker vidare genom de pittoreska små byarna La Oliva och Tefía upp till Betancuría. I Betancuría, öns tidigare huvudstad, besöker vi Casa Santa María, ett museum med utställningar om hur invånarna levde förr. På vägen tillbaka till Corralejo stannar vi vid nationalparken Las Dunas. Området består av en nio kilometer lång kustremsa med små vikar och sanddyner. Pris 720:- 

Vår reseledare kommer även att erbjuda andra gemensamma aktiviteter och eventuella extrautflykter. Reseledaren finns tillgänglig dagligen och kan även ge förslag på egna aktiviteter.

Dag 29. Lanzarote – Hemorten
Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen. Vi flyger till Oslo där vi möter vår buss som tar oss till Göteborg och hemorten. 

Ingår: Flyg t/r · transfer · 28 övernattningar i dubbelrum med all inclusive · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 6850:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: Eftersom vårt hotell endast har två våningar saknas hiss. Rummen har inte havsutsikt.
Andra liknande resor:

Teneriffa

Madeira

Sagolika Marocko

Vandring Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se