Dag 1. Hemorten – Lissabon
Vi flyger till Lissabon och tar oss vidare till vår buss och Hotel Zenit Lisboa, Hotel Mundial eller Mercure Lisboa Hotel. Hotellen ligger några minuters promenad från närmaste buss- och tunnelbanestation. Kvällen avrundas med gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Lissabon
Efter frukost möter vi en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den portugisiska huvudstaden. Lissabon ligger där floden Tejo mynnar i Atlanten. Staden blev huvudstad 1256 och kom att bli en av Europas viktigaste handelsstäder. Lissabons hamn har varit utgångspunkt för en rad upptäcktsresor och expeditioner. I hamnen står ett praktfullt monument som hedrar bland annat Henrik Sjöfararen, Magellan och Vasco da Gama. År 1755 förstördes Lissabon av en jordbävning med en efterföljande tsunami. När staden återuppbyggdes anlades några stadsdelar i ett rutnät, exempelvis Baixa. I centrum finns Praça do Comércio, ett av Europas elegantaste torg. De omgivande byggnaderna har attraktiva arkader längs fasaderna. Vid lunchtid avslutas den guidade turen i centrum. Resten av dagen är fri för egna upptäcktsfärder.

Dag 3. Lissabon
Efter frukost har vi en ledig dag till eget förfogande. Vår reseledare ger förslag på trevliga restauranger, museer och sevärdheter. Ett av Lissabons viktigaste museer är Nationalmuseet som ligger i ett 1600-talspalats. Här finns stora samlingar av konst, smycken, keramik, textilier och skulpturer. I Lissabon finns en rad spårvagnslinjer som trafikerar stadens kuperade landskap. Här finns även den kända hissen Elevador de Santa Justa som ritades av en lärling till Gustave Eiffel: Raul Mesnier du Ponsard. På kvällen äter vi middag på egen hand.

Dag 4. Cascais, Kap Roca och Sintra
Efter frukost samlas vi för en heldagsutflykt med buss. Vi inleder med ett besök i naturskönt belägna Sintra som finns med på Unescos världsarvslista. Staden blev tidigt den portugisiska kungafamiljens favoritresidens och här har vi möjlighet att besöka kungapalatset Palácio Nacional, uppfört på 1800-talet i en blandning av olika arkitekturstilar. Inträde till kungapalatset tillkommer (cirka 9 euro). Vi fortsätter sedan till Kap Roca som är Europas västligaste kontinentalpunkt. Här finns en brant klippkust med magnifika vyer ut över Atlantens blå vatten. Vi avslutar vår utflykt med ett besök i den vackra staden Cascais väster om Lissabon. Den ligger vid Costa do Estoril och var från början en fiskeby. Under 1870-talet blev Cascais en populär badort och besöktes ofta av kungafamiljen. Under sen eftermiddag är vi tillbaka i Lissabon.

Dag 5. Lissabon – Hemorten
Frukost. Fri tid innan vi åker till flygplatsen för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 9/4 bor vi på Hotel Vila Galé Opera. På avresorna 25/4, 2/5 och 16/5 äter vi middag på hotellet dag 4 istället för dag 1.

Andra liknande resor:

Cascais

Cascais

Alentejo

Golf Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se