Dag 1. Hemorten – London
Vi flyger till London. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi börjar vårt besök med en intressant stadsrundtur där vi passerar sevärdheter som exempelvis Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Parlamentshuset, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral och mycket mer. Det kommer att finnas tid för lunch på egen hand under dagen. Efter rundturen åker vi till vårt hotell St Giles för incheckning. Hotellet ligger i området West End med fem minuters promenad till shoppinggatan Oxford Street och cirka tio minuters promenad till Covent Garden och British Museum. Tunnelbanestation i närheten av hotellet är Tottenham Court Road.

Dag 2-4. London
Under dagarna tar vår reseledare med oss på utflykter med lokala transportmedel. Utflykterna ingår men entréer och biljetter för lokaltrafik tillkommer. Utöver vår stadsrundtur och våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Londons många sevärdheter. Vår reseledare hjälper gärna till med tips och information. I teatertäta West End finns ett stort antal teatrar som sätter upp världsberömda musikaler. Biljetter kan förköpas hemifrån till fullpris eller samma dag som musikalen spelas till rabatterade priser (cirka 30–50 % rabatt), med reservation för slutförsäljning. Mer information på www.rolfsbuss.se/london-tkts

Vi erbjuder följande utflykter:

Tower of London och St Katharine Docks vid Themsen

Vi tar tunnelbanan till Tower of London för en rundpromenad i en av Londons främsta sevärdheter. Fästningen byggdes av Vilhelm Erövraren redan 1066 och har en grym och spännande historia. Här finns bland annat de brittiska kronjuvelerna. St Katharine Docks ligger bara ett stenkast från Tower of London och anses av många som den plats i London som har mest atmosfär. Mellan bryggor och vatten, marinor och bostadshus, strosar vi gärna till någon av de anrika pubarna. Passa på och prova Fish and chips som är en klassiker!

Covent Garden och teaterdistriktet
Vi gör en promenad i området runt Covent Garden och får bland annat se stadens äldsta teater, en och annan gatuartist och marknadsplatsen som funnits här sedan 1600-talet. London är vida känt för teaterdistriktet där mängder av musikaler, pjäser och annat spelas. Här finns också trevliga restauranger, pubar och butiker för alla smaker.

Notting Hill
Vi tar tunnelbanan till gemytliga stadsdelen Notting Hill. Stadsdelen ligger väster om Hyde Park och blev känd genom filmen med samma namn. Området runt Portobello Road har präglats av västindiska invandrare och är livligt och kosmopolitiskt. Här finns hundratals marknadsstånd som säljer allt mellan himmel och jord.

Dag 5. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Därefter fri tid tills bussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Bra att veta
Adapter krävs för eluttagen i England.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På vissa avresor gör vi stadsrundturen i London efter frukost dag 2. Se er bokningsbekräftelse för aktuell information. Den 26/4 äger London Marathon rum vilket gör att det kan vara mer folk än vanligt i rörelse i London på vår avresa 24/4.

Andra liknande resor:

London

London shopping

Engelska slott

Sydöstra England

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se