Dag 1. Hemorten – London
Vi flyger till London och vid ankomsten stiger vi på vår buss och reser till centrala London och vårt hotell St Giles för incheckning. 
Under de kommande dagarna i London tar vår reseledare med oss på utflykter med lokala transportmedel. Utflykterna ingår men entréer och biljetter för lokaltrafik tillkommer. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Londons många sevärdheter. Vår reseledare hjälper gärna till med tips och information. I teatertäta West End finns ett stort antal teatrar som sätter upp världsberömda musikaler. Biljetter kan förköpas hemifrån till fullpris eller samma dag som musikalen spelas till rabatterade priser (cirka 30–50 % rabatt), med reservation för slutförsäljning. Mer information på www.rolfsbuss.se/london-tkts 

Dag 2. London nyårsafton
Efter frukost tar vår reseledare oss med på en av de gemensamma utflykterna. Vi har sedan eftermiddagen på oss att förbereda oss inför kvällen. London är en av Europas populäraste städer att fira in det nya året på. Vi tar oss till ett gemensamt nyårsfirande på en trevlig restaurang i staden. Vid tolvslaget brakar det åtta minuter långa fyrverkeriet loss till allsång av ”Auld Lang Syne”. London är en av världens ledande musikstäder vilket gäller inte minst denna afton, då utbudet av klubbar där det dansas och firas hela natten är mycket stort.

Dag 3. London nyårsdagen
Vi får ännu en ledig dag till att utforska denna fantastiska stad på egen hand eller följa med vår reseledare på någon av de gemensamma utflykterna. Såhär på nyårsdagen fortsätter dessutom festligheterna med en stor parad genom centrala London med marschband, dansare och de kungliga hästarna.

Dag 4. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Dagen är fri fram till eftermiddagen då vi beger oss mot flygplatsen för hemresa. Vi beräknas nå vår hemort under sen kväll.

Utflykter
Tower of London och St Katharine Docks vid Themsen

Vi tar tunnelbanan till Towern för en rundpromenad i en av Londons främsta sevärdheter. Fästningen byggdes av Vilhelm Erövraren redan 1066 och har en grym och spännande historia. Här finns bland annat de brittiska kronjuvelerna. St Katharine Docks ligger bara ett stenkast från Towern och anses av många som den plats i London som har mest atmosfär. Mellan bryggor och vatten, marinor och bostadshus, strosar vi gärna till den anrika puben The Dickens Inn som har ett stort utbud vad gäller mat och dryck i en härlig gammal engelsk miljö. Prova gärna fish and chips som är en klassiker!

Jubilee Bridge och Southbank
Från Trafalgar Square promenerar vi över Jubilee Bridge, där vi har utsikt över flera av Londons sevärdheter. Southbank är ett populärt område där det är trevligt att flanera och titta på ”gatans artister” som roar förbipasserande turister.

Nyårsparaden
På nyårsdagen går vi gemensamt ner till Piccadilly för att få en glimt av den färgsprakande paraden, med allt från hästar och klassiska fordon till amerikanska cheerleaders. Paraden har blivit en populär tradition för att fira det gamla och nya året.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · nyårsmiddag inkl. ett glas mousserande vin · transfers · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 495:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Brittiska pund

Andra liknande resor:

London

Engelska slott

Sydengland

Vandring Sydengland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se