Dag 1. Hemorten – Lyon
Vi flyger till Lyon och blir upphämtade av vår buss som tar oss till hotell Ibis Lyon Centre Perrache. Resten av dagen är fri för egna strövtåg.

Dag 2. Lyon
Efter frukost är det dags för en guidad stadsrundtur i Lyon, vackert belägen vid floderna Rhônes och Saônes sammanflöde. Staden är mest känd som Frankrikes gastronomiska centrum och står vartannat år värd för både den internationella matlagningstävlingen Bocuse d’Or och Konditor-VM. Lyon grundades på första århundradet f.Kr. som romersk koloni och här finns betydande lämningar från romartiden, bland annat en välbevarad teater som ligger i den högt belägna stadsdelen Fourvière som nås med en bergbana. Under vår tur i den Unescolistade staden passerar vi många av dess mest berömda sevärdheter. Vi promenerar i gamla stan, Vieux Lyon, med pittoreska kvarter från medeltid och renässans, där man finner de historiska så kallade traboules – passager som leder genom husen över till gatan på andra sidan. Efter vår rundtur står resten av dagen till eget förfogande.

Dag 3. Lyon
Idag har vi hela dagen på oss för egna upptäcktsfärder i Lyon. Det är härligt att strosa runt i stadens centrum, shoppingutbudet är stort och det finns gott om restauranger i alla prisklasser. Ett besök på en av stadens ”bouchons”, kvarterskrogar, rekommenderas varmt för att avnjuta traditionella och vällagade rätter i sann Lyon-anda. Passa också på att besöka något av stadens många museer, som hyser allt från sidenhantverk (Lyon var under flera hundra år ledande inom Europas sidenproduktion) och marionettdockor till fynd från romartiden och konst från olika epoker.

Dag 4. Vinprovning och lunch i Beaujolais
Efter frukost lämnar vi staden och åker med vår buss till Beaujolais natursköna vinlandskap. Regionen anses vara ett av Frankrikes vackraste vinområden och kallas ofta för ”de gyllene stenarnas landskap” tack vare den ockrafärgade bebyggelsen i områdets medeltida små byar. Vi besöker en av dem, och njuter av pittoreska omgivningar och vackra vyer innan det är dags för vinprovning på en familjeägd vingård. Här gör vi en guidad rundtur på gården, och när vi har lärt oss om hur vintillverkningen går till provar vi några av de välsmakande vinerna. Efter att ha avnjutit en trerätters lunch åker vi tillbaka till Lyon och har resten av eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Dag 5. Lyon – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och åker med vår buss till flygplatsen för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · stadsrundtur · utflykt till Beaujolais inklusive vinprovning och lunch · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rhône Saône

Lavendel i Provence

Glaciärexpressen

Provence

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se