Dag 1. Hemorten – Madeira
Vi flyger till Funchal. Vår buss tar oss en dryg mil till Caniço do Baixo, öster om Funchal, där Hotel Galosol som blir vårt hem för sju nätter ligger. Det fyrstjärniga hotellet är beläget precis vid havet.

Dag 2–7. Avkoppling och utflykter
Vi har nu sex heldagar på oss att utforska Atlantens pärla. Vi njuter av atmosfären i Caniço do Baixo, promenerar längs havet och har det gott i solen. Under vår vistelse på Madeira gör vi tre utflykter som ingår i resans pris. Vi erbjuder även två tillvalsutflykter som behöver förbokas inför resan. Vår reseledare kan också ge förslag på andra aktiviteter och utflyktsmål.

Stadstur Funchal och Botaniska trädgården
Idag åker vi på halvdagsutflykt till Madeiras huvudstad Funchal. En lokalguide visar oss det bästa av staden. Vi besöker en lokal marknad med regionala produkter och får smaka på ett av världens bästa viner, Madeiravin. Vi får även chansen att ta en titt in på en typisk broderi- och tygfabrik. Funchals botaniska trädgård ligger mitt i staden och här gör vi ett besök för att beundra den uppsjö av växter och blommor, från alla delar av världen, som trivs och frodas i Madeiras varma klimat. Utflykten ingår i resans pris.

Curral das Freiras och Monte
Vi besöker de fridfulla byarna Curral das Freiras och Monte. Vi börjar dagen med ett stopp vid utsiktspunkten Pico dos Barcelos, belägen 355 m ö.h. Därefter åker vi till mytomspunna Curral das Freiras, en avskild liten by som ligger välbevarad i en dal omgiven av höga berg. Sedan besöker vi en taverna där vi får tillfälle att smaka olika sorters lokala körsbärslikörer. Slutligen gör vi ett besök i kyrkan Igreja da Nossa Senhora do Monte, där tusentals pilgrimer samlas varje år i augusti för att fira den viktigaste religiösa festen på Madeira. Utflykten ingår i resans pris.

Levadavandring genom Paradisdalen
Idag ska vi göra en frisk promenad genom ”Paradisdalen”, där vi möts av ett underbart naturlandskap. Vi startar denna ljuvliga halvdagsutflykt med en transfer till Choupana där vi påbörjar vår 5,5 kilometers vandring till byn Camacha. I behaglig takt promenerar vi tillsammans med en lokalguide längs de så kallade levadorna, små bevattningskanaler. Väl i Camacha tar vi en vätskepaus innan vi fortsätter mot den vackra byn Rochao där vi möts av vår buss som tar oss tillbaka till hotellet. Utflykten ingår i resans pris.

En smak av Madeira, Santana
På denna heldagsutflykt åker vi längs med Madeiras östra kust mot staden Santana. På vägen gör vi flera intressanta stopp. Vi åker förbi Pico do Arieiro som är Madeiras tredje högsta topp. Så småningom anländer vi till staden Santana som är berömd för sina traditionella bostäder med sluttande triangulära halmtak. Här får vi avnjuta en trerätters lunch. Efter lite tid på egen hand åker vi genom natursköna landskap tillbaka till Caniço do Baixo och vårt hotell. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 595:-

Porto Moniz
Tillsammans med en lokalguide åker vi på heldagsutflykt till Porto Moniz. Vi stannar till vid Cabo Girão som är Europas högsta havsklippa, och därefter kör vi över högplatån Paul da Serra. Slutligen kommer vi fram till orten Porto Moniz som är känd för sina behagliga lavabassänger. Här blir vi bjudna på en trerätters lunch och sedan finns det tid att flanera längs huvudgatan. Därefter far vi tillbaka till vårt hotell. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 595:-

Dag 8. Madeira – Hemorten
Frukost och därefter åker vi till flygplatsen för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 545:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresan 22/3 är 7 dagar (6 nätter), men programmet är oförändrat. På avresan 4/5 åker resenärer från Göteborg med buss till Oslo och flyger direkt till Madeira. Resenärer från Stockholm på samma avresa serveras en lättare middag dag 1 på grund av sen ankomst.

Andra liknande resor:

Vandring Teneriffa

Teneriffa

Gran Canaria

Marocko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se